HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Olba KESKİNIŞIK, Cuma KAPLAN Sporajans özel röportajı


23 Ocak 2011 Pazar 20:45

Sporajans Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Kaplan : Artık bir Türkiye Markasıyız

 

olba keskinışık

1.Uluslararası Spor’un Zirvesi, Spor Adamları Ödülleri ile isim yapan, bir çok ünlü spor adamını, iş adamını ve siyaset adamını bir organizasyon ile aynı gecede buluşturmayı başaran, Sporajans’ın temel taşı, Sporajans Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cuma KAPLAN ile özel röportaj…

Yıldızlar geçidine sahne olan gecenin görünmeyen yanları…
Sporajans’ın geldiği nokta ve geleceği…
Sporajans’ın bundan sonraki organizasyonları…
Mersin Cup projesi…
Bu söyleşide…


Olba KESKİNIŞIK :
Öncelikle sporajans’ın yola çıktığı nokta’dan başlamak istiyorum, farklı amaçlar, farklı projler ile bir yola çıkıldı. “1.Uluslararası Sporun Zirvesi “Spor Adamları Ödülleri” organizasyonu, bu mükemmel bir organizasyondu, yerel bazda, ulusal baz’da bir çok basın kuruluşu manşetlerine taşıdı, ilgi gösterdi. Bu başarının sebebi sizce nedir, ve sporajans’ın biyografisi şuan nasıl..?



Yılmadık, yıkılmadık, sadece inandık..!”

Cuma Kaplan : Gerçekten büyük mücadele ve çabalarla çıktığımız bir yoldu, sporajans Nedim Delibaş bey’in 7 yıldan beri çalışma sürdürdüğü bir kuruluş. Bir çok emekler vermiş, belirli bir noktaya getirdikten sonra da bana bir öneri getirdi, “Cuma başkanım sizinle birlikte sporajans’ı aynı çatı altına gelerek devam ettirelim” dedi. Bazı uygulamaya geçmemiş projelerinin olduğunu söyledi, projelerini detaylı şekilde anlattı, bu yaptığımız projeler gerçekten Nedim bey’in alt yapısından kaynaklanan projeler.


Bu projeleri bana anlattığında sıcaklık duydum, bende spor’un içinden gelen biri olduğum için olumlu yaklaştım ayrıca sevdiğimde bir iş, çok hoşuma gitti. İş yapan, ticaretin içinde yer alan kişileriz emek verdiğimizin karşılığında başarılıda olmak istiyoruz, inadına mücadele veriyoruz. Tabiî ki Nedim bey bu öneriyi getirdiğinde bende kendisine bir teklif sundum, kendisine ajansımızın, gazetemizin, amacımız için araç olarak kullanacağımız çok büyük güçler dedim.


Asıl amacımızın çok büyük organizasyonlar yapacağımızı, ve bu organizasyonları birçok alan’da gerçekleştireceksek birlikte olalım dedim. Kendisi bu söylediklerime de olumlu yaklaştı aynı düşünce ve amaçlar içerisinde olduğunu söyledi. İlk hedefimiz çok iddialı bir proje idi, “1.Uluslararası Sporun Zirvesi 2010 İstanbul” etkilikleri adı altında, yılın spor adamlarına ödül gecesi düzenleyeceğimizi kararlaştırdık.

Önce sitemizdeki ziyaretçilerimizin oyları ile yılın spor adamlarını belirledik. Belirlenen isimlere ödüllerini gecemizde takdim ettik. Gecemize Amerika’dan, Hollanda’dan, Almanya’dan, Azerbeycan’dan, İran’dan çok güzel katılımlar oldu.

Gerçekten ilk olmasına rağmen, başarılı ve olağanüstü bir gece idi. Kendim gece’de konuşma yaptım yönetim kurulu başkanı olarak, şimdi tekrar etmek istiyorum aynı sözlerimi, o konuşmada gerçekleri dile getirdim. Başta bu kareyi getiren ekibime, yurtdışından bizimle bağlantı kurarak yardım eden, bu kareyi oluşturan tüm dostlarıma çok teşekkür ediyorum dedim, ve samimi bir şekil’de söyledim, o kare bizim için Allah’ın bir lütfü idi. Gerçekten’de öyle oldu.



Olba KESKİNIŞIK :
Sporajans şuan ki durumu ile güzel bir çıkış yakaladı, güzel bir tempoda ilerliyor,bu başarının maneviyat yönüne deyinmek istiyorum, nasıl bir özveri ve anlayış ile ilerliyorsunuz..?

“Doğru, dürüst ve güvenilir olduktan sonra başarı sağlanmayacak bir alan yoktur..!”

Cuma Kaplan : Bir olaya nasıl bakarsanız öyle görürsünüz, güzel bakarsanız güzel görüyorsunuz. Güzelliğiniz dışınıza yansıyor bu ikili ilişkilere yansıyor. Bu gece’nin başarısı da tamamen ikili ilişkiye dayanan bir başarı oldu, parasal bir güç ile o gecenin organize edilmeyeceğini biliyorduk, mümkün’de değildi.

Ben bunu Ertuğrul sağlam hocama da söyledim. Sohbetimiz esnasında espri ile “Cuma başkanım Allen Iverson’ı nasıl getirdiniz..?” diye sordu, bende espri ile yanıt verdim, “Ertuğrul hocam, arkadaki masadan da Ertuğrul hocayı nasıl getirdiniz diye soruyorlar” dedim. Aramızda güzel bir sohbet geçti, bir kere daha her şeyin para olmadığı kanıtlandı.


“Sporajans dostluklarla, başarılarla gücüne güç katacaktır..!”

Allen Iverson, Ali Ağaoğlu, Kayseri Belediye Başkanımız, Bursaspor Kulüp Başkanımız, Karabük Spor Kulüp Başkanımız, Ordu Spor Kulüp Başkanımız, Manisa Spor Kulüp Başkanımız, tüm ekipleri ile birlikte katıldılar, bu değerli insanları, dostluklarımızla, samimiyetimizle, güvenimizle bir araya getirdik, siz doğru, dürüst ve güvenilir olduktan sonra başarılmayacak bir konu yoktur..!

Bizim gelecekteki bütün başarımızı belirleyecek olan bir gece idi aslında, bu gece’den önceki ve bu geceden sonra Sporajans için çok önemli bir önem taşıyordu. Bunun sorumluluğunu da biliyorduk. Projenin isminin büyük olduğunu biliyorduk, 1.Uluslararası ismi altında yaptığımız için etkinliği, olacak bir hatanın şahsıma ve Nedim bey’e, yada kumrumuza mal edilemeyeceğini, ülkemize mal edileceği bilinci altında, daha dikkatli ufak detaylara bile dikkat ederek o sorumluluk altında güzel bir gece hazırladık, başarılı olduk.

 
olba keskinışık

Olba KESKİNIŞIK : Güzel bir konuya deyindiniz, bir çok değerli kulüp başkanı saydınız, bir çok önemli isim, bu Mersin için çok güzel bir tanıtım’dı, siz Mersin kuruluşu olmanıza rağmen Mersin’den herhangi bir kuruluştan destek aldınız mı..?, destek gördünüz mü..? Mersin’den proje geliştiren ve uygulayan bir firma olmanın size avantajı ve dezavantajı neler oldu..?

Cuma Kaplan : Mersin’den, hiç bir kuruluş’tan destek almadık, birkaç yakın dostumuz haricinde, örneğin Toroslar Belediye Başkanımız sayın Hamit Tuna, Türkiye Spor Adamları Derneği Başkanı sayın Aydın Oğuz bey yanımızda oldular. Manevi destek sağladılar, gecemize katıldılar.

Açık olmak gerekirse Biz Mersin’den bir destek de yardımda beklemedik, bizim manevi olarak desteklerini bekledik, maddi olarak bir talebimizde beklentimizde olmadı, çünkü bazı şeyler verilmez alınır, zamanı gelince o desteği biz almayacağız, verecekler bize. Yaptığımız projelerle de kendimizi kanıtlayacağız.

Ben Nedim bey’e de söyledim bu bizi asla etkilemeyecek, biz yaptığımız projelerle kendimizi kanıtlayacağız. Gece’den önceki bakış açısıyla, gece’den sonraki bakış açısı değişti tabiki’de.

Olba KESKİNIŞIK : Açık söylemek gerekirse, 1.Uluslararası Spor’u Zirvesi organizasyonun ve sporajansın başarılı bir konuma geleceği ve birçok ismi aynı gece’de buluşturacağı tahmin edilmiyordu.

Mersin’den çıkıp İstanbul gibi büyük bir metropol kentinde bu geceyi gerçekleştirmek büyük bir emek ve mücadele ister. Mersin’den çıkan bir firma olarak böyle büyük bir geceyi organize etmek nasıl bir durum yarattı size...

Cuma Kaplan : Mersinli olmak bizim için her zaman gurur verici bir durum, çünkü kendi memleketimiz. Dostlarımız, çevremiz, anılarımızın hepsi Mersin’de.

Mersin’den gidiyor olmanın bize dezavantaj vereceğini düşünmedik, o yargıyla hareket etmedik. Ayrıca bir Mersin firması olarak gecemizde, geçirdiği trafik kazası sonucu şuan yoğun bakımda olan ve aramıza biran önce dönmesini ümit ettiğimiz Mersin İdman Yurdu futbolcusu sevgili kardeşimiz, Mustafa Aydın’ın ailesine vefa ödülü verdik.

Destek aldığımız da oldu, almadığımız da oldu, ama hiç kimseye kırılmadık gücenmedik, söylediğiniz gibi yakın çevremiz dahi inanmadı bu gecenin böyle bir başarı ile gerçekleşeceğine. Bizim kendimize inancımız vardı, ama tek başına gerçekleştirilecek bir proje değildi, ekibimizle birlikte bunu gerçekleştirdik.

Olba KESKİNIŞIK : Söyledikleriniz üzerede Mersin’e tanıtım anlamında, prestij sağlama anlamında bir katkınız olduğu görülüyor.

1.Uluslararası Sporun Zirvesi etkinliklerinden size gelen tepkileri öğrenmek istiyorum, nasıl tepkiler alıyorsunuz..?


“Rüyalar gerçek oldu..!”

Cuma Kaplan : Gece’den bu güne çok güzel çok olumlu tepkiler aldık, olumsuz kesinlikle bir tepki almadık, söylediğim gibi, tüm dostlarımız tüm yakınlarımız bu geceyi bu kadar güzel gerçekleştireceğimizi düşünemediler. Gelen dostlarımızın dediği bir cümle var “Bu gece anlatılmaz, o geceyi yaşamak, görmek gerekirdi.” Bizim için zor, bir o kadar’da imkansız görünen bir projeyi,başarı ile gerçekleştirdik, rüyalarımızı gerçeğe dönüştürdük.

Olumsuz bir yorum almadık, ama daha da güzel ulusal anlamda projelerimiz var, kesinleştik den sonra onu da size açıklayacağım.

olba keskinışık


Olba KESKİNIŞIK : O zaman bu sözlerinizden sonra sporajans’ın artık bir Türkiye markası olduğunu söyleyebiliriz…

“Sporajans artık bir Türkiye Markası…”

Cuma Kaplan : Kesinlikle, Hedeflerimiz, projelerimiz artık hayal değil, biz aynı inançla aynı özgüven ile yolumuza devam edeceğiz.

Olba KESKİNIŞIK : Sporajans’ın bundan sonraki yol haritası nedir..? Önünüzdeki projeleriniz hakkında bilgi alabilirmiyim..?

“1.Uluslararası Spor’un Zirvesi ödül gecesini geleneksel olarak her yıl yapacağız.”

Cuma Kaplan : Bizim bu başarıdan sonraki tüm çalışmamız, daha güzel organizasyonlar yapmak, ve proje üretmek olacaktır.

21 Mart da Azerbaycan’da Dünya şöhretler karması ile Türkiye şöhretler karmasını gündüz maç yaptırıp, akşam gala gecesi yaptıracağız, şuan böyle bir organizasyonumuz var, çünkü nevruz bayramı orada ulusal bayram olarak kutlanıyor, bizde böyle bir etkinlik projesi hazırladık gönderdik, çok olumlu baktılar,onay verdiler, şuan onun organizasyonu için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu organizasyonumuzun haricisinde 18 Mart da Dünya şöhretler karmasını, Ordu Sporlu şöhretler ile bir maç yaptırıp, konser ve organizasyon düzenleyip, akşamına da Ordu Spor’un gala gecesini yapacağız.

Ayrıca gerçekleştirdiğimiz “1.Uluslararası Spor’un Zirvesi ödül gecesini geleneksel olarak her yıl yapacağız.

Olba KESKİNIŞIK : Bu kadar güzel başarılı projeleri anlatırken, Mersin gönüllüsü olduğunuzu da geçen yaptığınız açıklamada gösterdiniz, Mersin içinde projeleriniz var bu projelerinizden bahsedermisiniz..?



“Mersin Cup” Mersin’in sporda geleceği olacaktır..!

Cuma Kaplan : Mersin için de projelerimiz var, bahsettiğiniz gibi açıklama yaptığım “Mersin Cup” projesi Mersin için çok özel ve katkı sağlayacak bir projedir, esnafımızdan, şehrimize, tanıtımımıza, birçok alanda katkısı olup başarılı olunacak bir projedir.

Her yıl 4 bin takımın üstünde kulüp Antalya’da kamp yapıyor, Mersinimizin iklimi Antalya’dan da güzel, aynı iklime sahibiz, bir tane takımımız var, o takımımızda Antalya’ya gidiyor. Neden Antalya’ya gidiliyor, bir yerden başlamamız lazım.

İlk olarak 6,7 takım ağırlayalım, yapılacak olan organizeyi de bize bıraksınlar, biz taahhüt edelim yapacaklarımızı. “Mersin Cup’ı” düzenleyip Türkiye’nin dikkatini de Mersin’e çekelim, her hafta tasvip etmediğimiz olaylarla gündeme geleceğimize, spor ile, başarı ile, Mersinimizin güzellikleri ile gündem gelsin istiyoruz. Bu organizasyon gerçekleştirildiğinde yatırımcılarda yatırım yapmaya başlayacaktır.

Talep olmadığı için hiçbir çalışma yapılmıyor. Sanırım yeni olduğumuz için, sesimizi iletemiyoruz ama biraz zaman geçtikten sonra dikkatlerini de çekeceğinden eminim, bu söylediklerimizi de o zaman ciddiye alırlar.

Biz kendimiz için değil, Mersinimize katkı sağlamak için bu projeyi hazırlıyoruz. Başka alternatiflerle bu güzel şehrin değerlendirilmiyor olması zorumuza gidiyor.

Olba KESKİNIŞIK : Gerçekten çok güzel ve güçlü bir proje, gerçekleştirdiği taktirde Mersin için çok güzel bir başlangıç olacağına inanıyorum.

Öncelikle şahsım adına size ve sporajans’a teşekkür etmek istiyorum, Mersin’in tanıtımını birçok ülke’de yapıp, bu başarıyı da Türkiye gündemine taşıdığınız için. Eminim ki Mersinli olan her vatandaşımızda bu düşüncededir. Sizin son olarak söylemek istediğiniz var mı..?

“Parolamız Başarı..!”
Teşekkürler Mersin, Teşekkürler Türkiye…

Cuma Kaplan : Biz Mersinimiz için Ülkemiz için üstümüze düşeni her zaman yapacağız, yapmaya da hazırız. En önemli projelerimiz’den biride “Beyaz Taraftar Projesi” bu bir Türkiye projesidir.

Bu projeyi tamamlandıktan sonra detaylı olarak açıklayacağız, Federasyon Başkanımız, Bakanımız ve Kulüpler Birliği Başkanımız ile görüşülecektir. Cezalarla taraftarları durdurmak doğru değil, motive edip, moral vermemiz lazım.

Bu proje Dünya’da ilk olacak bir projedir, bu kadar’da iddialı bir yapıya sahip proje. Önümüzdeki hafta netleştirip kamuoyu ile bu projeyi paylaşacağız.

Sözlerimi son olarak Sporajans ile tamamlamak istiyorum, çıktığımız bu yolda bize inanan, bizimle yürüyen, gönülden destek veren, tüm dostlarımıza, tüm Sporajans ailesine şükranlarımı sunuyorum. Daha güzel, daha başarılı projelere…

Teşekkürler Mersin, Teşekkürler Türkiye…





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA