HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MHP Grup başkan vekili Mehmet Şandır’dan iki soru önergesi


2 Şubat 2011 Çarşamba 11:15

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa DEMİR’e “kooperatiflerin kuruluş, işleyiş ve denetimlerine ilişkin işlem ve hizmetleriyle ilgili ve “İlk Yönetmen Uluslar arası Film Festivali” hakkında yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

 

 

Şandır, önergesinde, 5983 sayılı Kanun uyarınca yaklaşık 2.262.810 ortaklı 58.966 yapı kooperatifi ve üst kuruluşunun Sanayi ve Ticaret Bakanlığından Bayındırlık ve İskan Bakanlığına devredildiğini ve bu kooperatiflerin kuruluş, işleyiş ve denetimlerine ilişkin işlemlerin ve hizmetlerin Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca yürütülmeye başlandığını belirtti.

Şandır, Bakan Demir’e konuyla ilgili olarak şu soruları yöneltti:

"Ülkemizin konut ihtiyacı nedir? TOKİ ve yapı kooperatiflerinin ülkemiz konut ihtiyacını karşılama oranları nedir? Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatında, sadece yapı kooperatifleri hizmetlerinde görevlendirilen personel sayısı nedir?  Söz konusu personele nerede hangi eğitimler verilmiştir? Yapı kooperatiflerinin ilk altı ay içinde yapmak zorunda oldukları olağan genel kurul toplantıları için yeterli sayıda eğitilmiş personeliniz bulunmakta mıdır? Yapı kooperatifleri ile ilgili olarak Bakanlığınıza intikal eden şikâyetler nasıl değerlendirilmektedir? Yapı kooperatiflerinin denetim hizmetlerini yürütecek ayrı bir denetim birimi oluşturuldu mu? Yapı kooperatiflerinin özellikle finansal yönden daha sağlıklı bir yapıya kavuşmalarını sağlayacak herhangi bir projeniz var mı?"

SKANDAL FİLM FESTİVALİ İÇİN SORU ÖNERGESİ

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, geçtiğimiz yıl şubat ayında bazı basın yayın organlarına yansıyan ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile ilgili iddiaları da içeren “İlk Yönetmen Uluslar arası Film Festivali” hakkında TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

Şandır, verdiği önergede, 2010 yılı şubat ayında bazı medya organlarında, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından düzenlenen “İlk Yönetmen Uluslar arası Film Festivali”nde “İki Dil Bir Bavul” isimli müziği olmayan bir filmin “En İyi Film Müziği Ödülü”nü aldığı, jüri üyesi olarak duyurulan kişilerin yapıldığı iddia edilen festivale katılmadıkları, ödüle layık görülen kişilerin yapıldığı iddia edilen ödül törenine katılmadıkları ve ödüllerin adreslerine posta yolu ile nereden geldiği belirsiz şekilde yollandığı, festival kapsamında adları duyurulan bazı kişilerin de konudan habersiz oldukları ve bu süreçte ilgili kişilerle Bayındırlık ve İskan Bakanlığının bazı çalışanlarınca irtibat kurulduğu şeklinde haberlerin yer aldığını belirterek, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa DEMİR tarafından şu soruların cevaplandırılmasını istedi;

  1. Söz konusu haberlerin doğruluğu nedir?
  2. Haberler doğru değil ise Bakanlığınızın adının karıştığı konuya ilişkin herhangi bir inceleme yapıldı mı? Yapıldı ise sonucu nedir?
  3. Haberler doğru ise Bakanlığınızın çalışma konuları içinde film festivali düzenlemesine yönelik bir görevi bulunmakta mıdır?
  4. Festivalle ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığının herhangi bir değerlendirmesi alınmış mıdır?
  5. Söz konusu film festivali için planlanan bütçe miktarı toplamı ile yapılan harcama toplamı nedir? Harcamalar nerelere yapılmıştır?
  6. İddia edilen hususları ve çelişkileri nasıl açıklarsınız?




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA