HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
33 Kare’de 11 Öykü.


4 Şubat 2011 Cuma 09:11

Mersin’de 11 fotoğraf sanatçısı, farklı tarih ve mekanlarda çekmiş olduğu toplam 33 kare fotoğrafla, 11 ayrı öykü anlattı

 

 

Mersin’de 11 fotoğraf sanatçısı, farklı tarih ve mekanlarda çekmiş olduğu toplam 33 kare fotoğrafla, 11 ayrı öykü anlattı. Meraklısının beğenisine sunulan fotoğraf kareleri arasında; yerin metrelerce altındaki maden işçilerinin zorlu yaşam koşullarının yanı sıra çöpte yaşam, nü ve sahne çalışmaları da yer aldı.

 

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen kokteyle birlikte ziyarete açılan; ’11 Öykü 33 Fotoğraf’ adlı fotoğraf sergisinde; Tahir Özgür ve Ahmet Soley başta olmak üzere Selami Türk, İsmet Danyeli, Eyüp Karakuş, Bahar Ulubaş, Fatma Eldeniz, Hayrettin Kırdı, Ceyda Taşdelen, Mevlüt Özalp ile Ali Naci Taşçı gibi isimlerin farklı tarih ve mekanlarda çekmiş olduğu fotoğraflar yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanvekilleri Erol Ertan ve Kemal Sığırcıkoğlu, merkez ilçe Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’ın da katıldığı serginin açılışına yoğun ilgi gösterildi.

 

1 metreye 1.5 metre ebadında büyük baskılı olarak sergilenen fotoğraflarda; Ahmet Soley ’Haddahaneler’, Tahir Özgür ’Madenciler’, İsmet Danyeli ’Su’, Ceyda Taşdelen ’Soyulama’, Eyüp Karakuş ’Nü’, Bahar Ulubaş ’Sahne’, Selami Türk ’Sema’, Fatma Eldeniz ’Keçeciler’, Hayrettin Kırdı ’Akşam’, Mevlüt Özalp ’Çöplük’ ve Ali Naci Taşçı da ’Kum’ adını vermiş olduğu çalışmalara yer verildi. Sergiyle ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Tahir Özgür, etkinlikle birlikte bakılan ve görünenin de ötesinde topluma bir mesaj verme çabası içinde olduklarını söyledi.

 

Sergiyle birlikte farklı öyküler anlatıp, topluma bir şeyler verebilmenin yanında bugünü belgelemek ve yarınlara bir şeyler bırakmak istediklerini dile getiren Özgür, "Yani bu çalışmayla birlikte fotoğrafın da bir öykü anlatıp, karşısındaki bir şeyler verebileceğini ortaya koymaya çalıştık. Bu noktada da 11 arkadaşımız farklı konularda 3’er kare fotoğrafla bir öykü anlattı. Buradaki amacımız; fotoğrafın gerçektende bir hobi olmanın çok ötesinde, işlevleri olduğu yarınlara bırakacağı mesajlar olduğu günü

 

belgeleyeceğini ispat etmekti. Günümüzde fotoğraf sadece bir hobi olarak görülmemeli. Fotoğraf çekmek balık tutmak, kanarya beslemek gibi bir şey değil. Bunun çok daha ötesinde, bir gerçekliliği ve mesajı olan bir şey" dedi.

 

Fotoğrafın, içeriğinde milyonlarca öyküyü barındıran, bugünü yarına taşıyan, sorunları gözler önüne seren, araştıran, fikir yürüten bir gerçeklilik olarak da öne çıktığının altını çizen Tahir Özgür, toplumsal kaygılar taşıyan fotoğrafın yine topluma hizmet etmesi gerektiğini savundu. Özgür, "de arkadaşlarımızla birlikte bu gerçekten yola çıkaran fotoğraflarımızla birer öykü anlatmak istedik Umarım bunu başarabilmişizdir" diye konuştu. Öte yandan, 11 fotoğraf sanatçısının toplam 33 kare fotoğraf

 

çalışmasından oluşan; ’11 Öykü 33 Fotoğraf’ adlı serginin 19 Şubat’a kadar Kongre ve Sergi Sarayı’nda ziyarete açık kalacağı bildirildi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA