HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
THK 86 Yaşında


16 Şubat 2011 Çarşamba 12:32

Türk Hava Kurumu’nun (THK) 86. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında, THK Mersin Şubesi Başkanı Akın Atilla beraberinde yönetim kurulu ve genç kanat üyeleri ile birlikte Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti.

 


        Başkan Akın Atilla ziyarette gerçekleştirdiği konuşmada, Vali Güzeloğlu’na yıldönümü kutlamaları kapsamında yapılan ve yapılacak olan etkinlikleri anlattı. THK’nin Atatürk’ün kendilerine emanet ettiği bu kurum olduğunu ifade eden Atilla, THK’nin görevini hakkıyla yaptığını belirtti. Konuşmasına yönetim kurulu ve genç kanatlar üyelerini tanıtarak devam eden Atilla, ayrıca aralarında yamaç paraşütü kursiyerlerinin de bulunduğunu ifade ederek, “Ankara’dan gelen Murat Hoca eşliğinde bu kursiyerlerimiz kurslarını başarılı bir şekilde tamamladı. Bugün sertifikalarını vereceğiz” dedi. ‘Genç kanatlar’ üyelerinin THK’nin yeni oluşumu olduğuna dikkat çeken Atilla, “Artık 16–29 yaş arası gençlerimizi Genç Kanatlar olarak yetiştirip, THK’nin etkinliklerine dâhil ediyoruz. Sonra da geleceğimizi onlara emanet edeceğiz” dedi. THK’nin Vali Güzeloğlu’nun destekleriyle Mersin’de güzel şeyler yaptığını kaydeden Atilla, “THK Mersin Şubesi hem kurban derisi, hem de fitre ve zekat konularında Türkiye çapında başarılı şubelerden bir tanesidir. Ancak bir isteğimiz var. Genç kanatlarımız yamaç paraşütü dışındaki sporları yapabilmek için Mersin’de bir de amatör havaalanı istiyorlar. Bu konuda Sayın Valimiz yardımcı olurlarsa çok sevineceğiz” diye konuştu. 

        Aynı zamanda THK Mersin Şubesi’nin Onursal Başkanı da olan Vali Güzeloğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, THK’nin kuruluşundan bu yana çok anlamlı ve olumlu, önemli katkı ve kazanımları sağlayan, havacılık sevgisini ve sivil havacılık geleneğini ülkemize yerleştiren bir kurum olduğunu savundu. Havacılığın bir sevda, bir ülkü ve bir sevgi olduğunu ifade eden Güzeloğlu, “Özellikle havacılık gençlerimize kazandırılması gereken ve gençlerimizle buluşturulması gereken bir alan. THK’nin bu konuda son yıllarda öne çıkan çalışmalarını da takdirle karşılıyorum ve anlamlı buluyorum. Çünkü, havacılık aynı zamanda çok önemli bir stratejik alandır. Ulusal savunmamızdan ve ülkemizin güçlü ve güvenli bir ülke olmasından, her kurum ve kuruluşuyla dünya ölçüsünde iddialı olmasına kadar şüphesiz güçlü olması gereken bir alan” diye konuştu. 

        Bunun ulusal savunma boyutunun yanı sıra bir de spor olarak da öne çıkan, kişileri hayata ve bu noktada spor etkinliği ile buluşturan yamaç paraşütü dahil planör gibi model uçak gibi çok güzel alanlarda hizmet veren bir yanı da olduğunu belirten Güzeloğlu, THK’nin bu konuda Türkiye’de hem açtığı kurslarla hem eğitim ortamları ve eğitmenleriyle çok ciddi katkılar sağladığına dikkat çekerek, “Şubelerimiz Mersin’de de olduğu gibi özveriyle çalışıyor. Halkımız bağışları ve katkılarıyla bu projeleri ve hedefleri gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Mersin’deki başarılı çalışmalarınızdan ben de mutluluk duyuyorum. Tabi fahri üye başkanı olarak Mersin’deki çalışmaların daha iyiye ve ileriye gitmesinden de mutluluk duyuyorum. Gençlerimizin gerek yamaç paraşütü gerekse genç kanatlar olarak havacılık sevgisiyle buluşturulması çok önemlidir. Mersin bu anlamda yamaç paraşütü içinde ideal ve çok güzel bir şehrimiz. Özellikle gelecek dönem ve süreçteki turizme dönük düşüncelerimizde bu da çok önemli bir yer kaplıyor. Doğal güzellikleri, denizle bütünleşmiş tarihi alanları, kültür varlıkları, ormandan narenciye yeşil alanlarına kadar uzanan bir dizi çok güzel ve özel doğal altyapıları yamaç paraşütü açısından Mersin’i çok ideal kılıyor. Teknik anlamda da bunun uygun olduğu anlaşıldığına göre bunu desteklememiz ve güçlendirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. 

        Gençlerin talepleri olan ve amatör havacılık olarak düşünülen faaliyetlerin icra edildiği küçük bir havaalanının kentin geleceğinde olması gereken bir çalışma alanı olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, “Bu THK ile işbirliği içerisinde gerçekleşebilir. Çünkü sadece bir havaalanı altyapısına değil, teknik anlamda bunu işlenmesine ve kullanılmasına dönük de bir çalışma üretilmesi gerekir. Bunu genel başkanımız ile de daha önce de paylaşmıştım. Önümüzdeki günlerde bir Mersin ziyaretinde, bunu hem değerlendirmek hem de sonuca taşımak noktasında bir çabayı birlikte sergileyeceğiz” diye konuştu.Güzeloğlu, “Özellikle gençlerden başlayarak havacılık ülküsü ve sevgisini toplumun her kesimine ve ferdine aşılamak zorundayız, çünkü göklere hâkim olamadığınız zaman iddialı olmanız mümkün değil” dedi.




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA