HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Toroslar’dan Bahçeli geçti


20 Şubat 2011 Pazar 10:29

Toroslar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve yapım aşamasında olan 41 projenin toplu açılış ve temel atma töreni, Anıttepe Parkı’nda MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin katılımıyla gerçekleşti.

 

 

 Yoğun bir kalabalığın katıldığı programda halka hitap eden MHP Lideri Bahçeli, Belediye yönetimlerini kazanan Belediye Başkanları’nı kutlamak ve doğru tercih yaptıkları için vatandaşlara teşekkür etmek amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ve törenlere katıldıklarını ifade etti.

 

Bir dizi açılış programına katılmak için Mersin’e gelen Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Dr. Devlet Bahçeli, Toroslar Belediyesi tarafından yaptırılan tesislerin açılış ve temel atma törenlerini gerçekleştirdi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tören öncesinde makamında ağırladığı MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’ye bir brifing verdi.

Ardından, Çukurova Mahallesi Anıttepe Parkı’nda ki törene katılan Devlet Bahçeli’yi burada kalabalık bir kitle karşıladı. Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ile başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Toroslar Belediyesi’nin 7 yıllık çalışmalarının anlatıldığı, açılış ve temel atma törenlerinin gerçekleştirildiği 41 tesisin tanıtımının yer aldığı bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Daha sonra kürsüye gelen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sürekli halkın içerisinde bir duruş sergilediklerini kaydetti. Yaptıkları hizmetlerle Toroslar’ın kabuğunu kırarak modern, çağdaş ve kendi kendine yetebilen bir ilçe statüsüne kavuştuğunu belirten Başkan Tuna; “Hizmetlerimizin devamı gelecek” dedi.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Belediye Başkanı Hamit Tuna, gösterilen sevgi ve ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bizim sevdamız Toroslar, bizim sevdamız Mersin, bizim sevdamız Türkiye sevdasıdır” dedi.

 

Bahçeli’den, Başkan Tuna’nın hizmetlerine tam not

 

Alkışlarla kürsüye gelen MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’de, Milliyetçi Hareket Partili belediyelerin yaptıkları hizmetlerin herkese örnek olması gerektiğini ifade etti. MHP’nin 29 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde 467 belediye kazandığını dile getiren Bahçeli kazanılan belediyeleri ziyaret ederek belediye yönetimlerini MHP kadrolarına emanet eden vatandaşlara teşekkür ettiklerini söyledi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı başarılı çalışmalarından dolayı kutlayan MHP Lideri Bahçeli; “2004 yerel seçimlerinde partimiz tarafından saygı ve güven duyulan, ilgili ve becerikli olan Hamit Tuna Bey’i sizlerin karşısına aday olarak çıkardık. Sizlerin teveccühü ve Cenab-ı Allah’ın yardımıyla Hamit Tuna Bey Toroslar Belediye Başkanı olarak seçildi. 2009 yerel seçimlerinde de geçmiş dönemde yaptığı hizmetlerden memnun olan Toroslar halkı kendisini yeniden Belediye Başkanı olarak seçti. Bu nedenle değerli Belediye Başkanımız Hamit Tuna Bey’e geçmişte ki başarısının bundan sonra da devam etmesi dileğiyle teşekkürlerimi ve başarı dileklerimi sunuyorum. Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

Bahçeli; Başkan Tuna’nın çok kısa bir sürede kendi kaynaklarına bağlı olarak tasarrufçu bir anlayış ve kendi kaynaklarının kullanımında ki titizliği ile çok büyük hizmetleri ortaya çıkardığını dile getirdi.

Temel atma ve açılış töreninin bu çalışmalara önümüzde ki günlerde yenilerinin ekleneceğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, tesislerin Mersin ve Toroslar halkına hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ve protokol üyeleri temsili kurdele kesimi ile yapımı tamamlanan 29 projenin açılışını gerçekleştirirken canlı yayınla 80 dönümlük bir alan üzerinde 4 bölümden oluşan Halkkent Mahallesi Devlet Bahçeli Parkı başta olmak üzere 12 projenin de temeli atıldı.

Açılış ve temel atma töreninden sonra Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye Toroslar’ın altın anahtarını, Yörüklerin simgesi dokuma kilim ile yöresel giysi armağan etti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, burada ki törenin ardından Mersin’in ilçelerinde katılacağı programlara katılmak üzere Toroslar’dan ayrıldı.

 

TOROSLAR’DA AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLEN 29 PROJE

 

1-ÇAĞDAŞKENT MAH. 3 OCAK SPOR KOMPLEKSİ- 20 BİN M2

2- ÇAĞDAŞKENT MAH. 3 OCAK PARKI- 30 BİN M2

3- GÜNEYKENT MAH. ANAFARTALAR SPOR KOMPLEKSİ- 18 BİN M2

4- GÜNEYKENT MAH. ANAFARTALAR PARKI- 22 BİN M2

5- TOROSLAR SEMT POLİKLİNİĞİ

6- ANITTEPE PARKI - 19 BİN M2

7- MEHMETCİK PARKI- 11 BİN M2

8- T. TÜRKALP MAH. SEMT SAHASI- 7 BİN M2

9- OSMANİYE MAH SEMT SAHASI- 6 BİN M2

10- ÇUKUROVA KAPALI SEMT PAZARI- 1500 M2

11- ÇAĞDAŞKENT KAPALI SEMT PAZARI- 1250 M2

12- GÜNEYKENT KAPALI SEMT PAZARI- 3500 M2

13- HALKKENT KAPALI SEMT PAZARI- 3000 M2

14-OSMANİYE TORTEK BİNASI

15- GÜNEYKENT TORTEK BİNASI

16-KÜLTÜR SANAT KALDIRIMI

17- TİYATRO SALONU

18- CENGİZ TOPEL MODEL UÇAK PİSTİ- 17 BİN M2

19- TURKUAZ İŞ MERKEZİ (HASTANE KARŞISI)

20- NİKAH SALONU

21- TEKNİK HİZMETLER KOMPLEKSİ- 44 BİN M2

22- ŞEHİT GAZİ HATIRA ORMANI VE SOSYAL TESİSİ- 32 BİN M2

23- KANAL KENARI YÜRÜME YOLU- 3 BİN M

24- ÇAVUŞLU DEĞİRMENLİ PARK

25- ŞEHİT ER ALI YANBAZ PARKI

26- KORUKENT PARKI VE DÜKKANLAR- 9 BİN M2

27- 24 ADET PROJELİ YOL- 20 KM

28- MÜFTÜ DERESİ KORDONU YÜRÜME YOLU- 3 KM

29- HALKKENT KUVAYİ MİLLİYE SAHASI- 11 BİN

 

TEMELİ ATILAN 12 PROJE-

 

1-TOROSLARDA ÇALIŞANLAR VE BÖLGE HALKI İÇİN TOROSKENT YAPI KOOP. -320 KONUT

2- AKBELEN SPOR SALONU

3- BİLGE KAĞAN PARKI VE SPOR TESİSİ- 41 BİN M2

4- PORTAKAL PARKI- 9 BİN M2

5- YUNUS EMRE PARKI (MEVLANA MAHALLESİ)- 6 BİN M2

6- KANAL KENARI YÜRÜME YOLU- 11 BİN M

7- YALINAYAK FUTBOL SAHASI- 17 BİN M2

8- 3 OCAK TORTEK BİNASI

9- AKBELEN OSMAN GAZİ PARKI

10- CUMHURİYET ALANI - 20 BİN M2

11- NENEHATUN PARKI (ÇAĞDAŞKENT MAH.)- 30 BİN M2

12- DEVLET BAHÇELİ PARKI-80 BİN M2





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA