HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
SAVAŞ YALIN KANAL33’ÜN KONUĞU OLDU


6 Mart 2011 Pazar 02:47

CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Savaş Yalın Kanal33’te düzenlenen programa katıldı. Aday adaylığını açıkladığı tarihten bu yana ilk kez TV programına çıkan CHP’li Yalın ilk programında büyük bir izleyici sayısına ulaştı

 

Haber: Mehmet Bıldırcın

’’EN BÜYÜK DESTEK EŞİMDEN’’

Mersin’in en çok izlenen kanallarından Kanal33’ün konuğu olan CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Savaş Yalın programda birbirinden önemli soruları kendinden emin bir şekilde cevapladı. Spordan siyasete, özel yaşantısından halka, eğitimden işsizliğe bir çok konuya değinen Yalın, çıktığı yolda en büyük desteğin öncelikle ailesi, eşi ve elamanlarından geldiğini söyledi.

’’SAĞOLSUNLAR GELDİLER’’

Programda Savaş Yalın’ın CHP Mersin İl Başkanlığı binası önünde aday adaylığını açıkladığı görüntülere de yer verildi. Görüntülerin ardından Kanal33 spikerinin basın açıklamasında bulunan isimlere dikkat çekerek sorduğu ‘’CHP Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve diğer ilçe başkanları ile Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı basın açıklamanızda sizi yalnız bırakmamışlar. Bu kadar ismi nasıl bir araya getirdiniz.’’ Şeklindeki çok önemli soruya oldukça mütevazi bir yanıt veren Savaş Yalın ‘’Sağolsunlar geldiler. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum’’ dedi.

’’CHP MERSİN’DE PATLAMA YAPACAK’’

CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Savaş Yalın CHP’nin iktidara yürüyeceğini ve iktidara yürümesindeki en büyük etkenin CHP’nin dürüst bir siyaset yaptığından kaynaklandığını söyledi. Yalın CHP’nin ülke genelinde olacağı gibi Mersin’de de büyük patlama yapacağını belirterek şu şekilde konuştu: ‘’ Benim halkım şu anda benden dürüstlük bekliyor. Halkımızın beklentisini boş çıkartmadığımız için ilk tercih biz olacağız. Ben dürüst olacağıma söz veriyorum. Milletvekili seçilemesem bile bir nefer gibi CHP’ye hizmet vermeye devam edeceğim.’’

’’ADAYLARIN FAZLA OLMASI BENİ SEVİNDİRİYOR’’

Milletvekili adayı olamama durumunda bunun kendisi için bir yıkım olmayacağını belirten Yalın, CHP Mersin’de aday adayı sayısının artmasının kendisini tedirgin etmediğini aksine sayı fazlalığının CHP’nin iktidar yürüyüşünde olduğunu görmemi ve bu duruma sevinmemi sağlıyor dedi.

’’SPORUN BİRLEŞTİRCİ GÜCÜ’’

Spora da değinen Savaş Yalın, 2013 Akdeniz Oyunları’nın Mersin2e büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Kanal33 spikerinin Akdeniz Oyunları ile ilgili sorduğu ‘’ Akdeniz Oyunları’nın Mersin’e alınması AKP’nin mi, CHP’nin mi yoksa başka bir partinin mi avantajlı olmasını sağlar?’’ sorusuna da son derece mütevazi bir şekilde cevap vererek; ‘’Akdeniz Oyunları’nın Mersin’e alınmasında emeği geçen CHP’li Belediye Başkanı’ma da AKP’li bakanlara da teşekkür ederim. Benim için önemli olan Mersin’imdir. Spora, sanata siyaset girmemeli. Akdeniz Oyunlarının alınmasıyla beni duygulandıran bir olay gerçekleşti. Belediye başkanımız ile bakanlarımız birbirlerine teşekkür ederek çok güzel görüntüler verdi. İşte bu sporun birleştirici gücüdür.’’

’’CHP İKTİDAR OLURSA TARIM CANLANIR’’

Çiftçilerin sorununu ve bu sorunların çözümünü de bildiğini dile getiren Savaş Yalın, şuanda tarım tasarılarında ciddi çalışmalar olmadığını ve tarımla uğraşan insanlarımızın tarımdan başka geçim kaynağı olmadığını bunun için de CHP’nin tarım ile ilgili çok ciddi çalışma ve düzenlemeler yapacağını söyledi. Tarımsal anlamda CHP iktidar olursa çözümünde varolacağını söyleyen Yalın çok basit ama ciddi çalışmalara yapacaklarını ve tarım ile uğraşan halkın tek geçim kaynağını ellerinde tutmalarını sağlayacaklarını dile getirdi.

Yalın: ’’Ananı da al git’’ sözü BUNLARIN TARIMA VERDİĞİ DEĞERİ GÖSTERİYOR

Şimdiye kadar hiçbir hükümetin tarıma önem vermediğini ve hep arka planda tutulduğunu iddia eden CHP’li Savaş Yalın Başbakan’ın Mersinli bir çiftçiye ‘’Ananı da al git’’ sözüne nazire ederek ‘’İşte hükümetler tarafından tarıma verilen değer bu’’ şeklinde yorumladı. CHP’nin tarıma öncelik vereceğini belirten Yalın CHP iktidar olur ve bende milletvekili olarak mecliste olursam genel başkanıma çiftçilerimiz için gerekirse yalvarırım şeklinde konuştu.

’’KAPIM HER MEZHEP VE MEMLEKETE AÇIK’’

Kanal33 spikerinin ‘’Yarın kapınıza biri gelse ve ben şu mezhepteyim ya da şu memlekettenim dese ve arkasında bir çoğunluk olduğunu söyleyip size oy toplayabileceğini söylese tepkiniz ne olurdu?’’ sorusuna da yanıt veren CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Savaş Yalın, mezhepçilik ve memleketçilik yapmayacağını bütün halka kapılarının açık olduğunu belirterek; ‘’ Partimin de prensibi ve misyonu gereği zaten böyle bir şey imkânsız. Bizim kapımız her mezhep ve memlekete açıktır. Ben bu tür sözleri sarf edenlere de karşıyım zaten. Ben insanın insanlığına bakıyorum.’’ şeklinde konuştu.

’’KADINLAR BAŞ TACIMIZ’’

Dünya Kadınlar gününü de kutlayan Savaş Yalın kadınların da aktif siyasette yer alması gerektiğini ve kadınların baş tac olduğunu söyleyerek; ‘’Kadınlar erkeklerin arkasında kalmamalı. Mesela ben iş yoğunluğundan dolayı eve geç gelirken eşim yemek yapmamış olsa aç kalacağım. Bu en basit örneği tabiî ki ama kadınlar yaşamın vazgeçilmezleridir.’’ Şeklinde konuştu.

Programın sonunda Kanal33 spikeri de Savaş Yalın’a övgülerde bulunarak en sıcak ve en sevecen programın Yalın ile gerçekleştiğini ifade etti.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA