HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Kadınlar gününde etkinlik böyle olur


9 Mart 2011 Çarşamba 08:13

Belediye Başkanı seçilmesinden buyana birbirinden güzel bir çok sosyal ve kültürel etkinlik yapan başkan Hamit Tuna 8 Mart Dünya kadınlar günü etkinlikleri kapsamında nikahsız yaşayan 25 çiftin nikahlarını kıydı. Çok sayıda çocuk anne ve babasının nikahınada şahitlik yapmış oldu.

 

           Toroslar Kent Konseyi  ve Toroslar Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen toplu nikâh töreniyle 25 çift resmi nikâha kavuştu.

Ayışığı Konferans ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve eşi Aydan Tuna, Toroslar Kent Konseyi Genel Sekreteri Hakan Eroğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve Halkkent Mahalle Muhtarı Evliya Yüksel, MHP Toroslar İlçe Başkanı Nihat Soysal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Toroslar İlçe Kadın Kolları Başkanı Yıldız Arık ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mersin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Doğan Gündüz, Mahalle Muhtarları ve çoğunluğunu bayanların oluşturduğu kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Çiftlerin Nikahını Başkan Tuna Kıydı

Şahitler huzurunda çiftlerin nikahını kıyan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, evlilik cüzdanını bayanlara verdi. Resmen evlenen 25 çift, nikahta heyecan ve sevinci bir arada yaşadı. Bazı çiftler nikaha çocukları ile gelirken, nikahı kıyılan bayanlar ise eşlerinin ayaklarına basmayı da ihmal etmedi.

Tüm bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, toplumun çekirdeğini oluşturan ailelerin sağlam temeller üzerinde kurulması gerektiğini belirterek, "Türk toplumu olarak aileye çok önem veriyoruz. Bu bağlamda eşlerin geleceği özellikle kadınların haklarının korunması için resmi nikah çok önemlidir. Belediye olarak, çeşitli sebeplerden dolayı resmi nikah kıyamamış çiftlerin tüm masraflarını üstlenerek, nikahlarını kıymanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Nikahı kıyılan çiftler ise resmi nikaha kavuşmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Bize bu imkanı sunan başta Belediye Başkanımız Hamit Tuna olmak üzere Toroslar Kent Konseyi Üyelerine teşekkür ediyoruz. Herkesten Allah razı olsun. Bizler yıllar önce evlenmemize rağmen bir türlü resmi nikahımızı kıyamamıştık. Çocuklarımız nikahımıza şahit oldu, çok mutluyuz." şeklinde konuştular.

‘Kadınlar Günü’ne Özel Defile”

 

Toroslar Belediyesi’nce her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla geleneksel olarak düzenlen Gelinlik Defilesi ise, renkli görüntülere sahne oldu.

Gelin Kuaför İşletmecisi Berna Asker’in hazırladığı programda gelinlikler sergilenirken özellikle Türk bayrağı motifli gelinlik davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Program, Fantezi Müzik’in usta yorumcularından Bekir Yılmaz’ın müzik ziyafetiyle sona erdi.

Programda ayrıca, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, defilenin düzenlenmesinde katkısı bulunan Toroslar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı ve Halkkent Mahalle Muhtarı Evliya Yüksel, MHP Toroslar İlçe Kadın Kolları Başkanı Yıldız Arık, Gelin Kuaför işletmecisi Berna Asker’e birer teşekkür plaketi sundu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA