HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Şandır: “Dünya Paylaşılıyor”


14 Mart 2011 Pazartesi 09:17

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Dünya paylaşılıyor, Türkiye’de paylaşılan konumdadır, bunu durdurmamız lazım. Ortadoğu’da yaşanan hadiseleri asla özgürleşme, demokratikleşme olarak görmeyelim, Büyük Ortadoğu Projesi’nin uygulama aşamalarıdır" dedi.

 

 

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Her yüzyılın ilk çeyreğinde dünyayı yönetenler, bir masanın etrafında toplanır ve dünyayı paylaşırlar. Şu an dünya yeniden paylaşılmaktadır, bu paylaşımda Türkiye paylaşan konumda değil paylaşılan konumdadır. Bunu durdurmamız lazım" dedi.
Şandır, seçim bölgesi Mersin’de gazetecilerle yaptığı değerlendirme toplantısının ardından ülke gündemine ilişkin soruları cevapladı.
Son dönemde Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Şandır, Mısır’da Hüsnü Mübarek yönetiminin gittiğini ve yerine askeri bir yönetimin geldiğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Kafamızı kuma sokmayalım. Bunun neresi demokratik? Bu bölgede 22 ülkenin rejimini, yönetimini hatta hudutlarını değiştirmek üzere yapılan Büyük Ortadoğu Projesi hayata geçirilmektedir. Ne yazık ki bu proje kapsamında Türkiye’de vardır. Acı bir tesadüftür ki, bu projenin gerçekleşmesi için Türkiye’yi ’model ülke’ olarak ve eşbaşkanı olarak görevlendirip bu yapılanmanın mimarı olarak kullanmak istiyorlar."


BU TAVIR ÜLKEYİ YIKMAK DEMEKTİR
2011 seçimlerinde AKP’nin yeniden iktidar olması halinde anayasa değişikliği yapacağını hatırlatan Şandır, şunları söyledi: "Şimdi biz ısrarla diyoruz ki; anayasayı nasıl değiştireceksin ilan et. Yapacağın anayasa da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş hukukunu değiştirecek misin, değiştirmeyecek misin? Bunu söylemiyorlar. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda uluslararası zeminde kabul ettirilmiş Lozan Barış Anlaşması’nın hükümleri değiştirilirse bu devlet yıkılır. Dünyanın her
bölgesinde ve tarihin her döneminde devletlerin kuruluş hukukunu değiştirdiniz mi o devleti yıkarsınız. Eğer Sayın Başbakan, PKK’nın 25 yılda 40 bin insanı katlederek gerçekleştiremediği, eğer Sayın Başbakan işgalcilerin dayattıkları Sevr Anlaşması’nda gerçekleştiremedikleri bir Kürt devleti kurmayı, demokrasi içerisinde siyaset üreterek çözeceğine ve bunun için de anayasal zeminde bir hukuk kurmayı düşünüyorsa, bilerek veya bilmeyerek amacı bu devleti yıkmak demektir."
Yeni bir yüzyılın ilk çeyreğinde olduğumuzu anlatan Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her yüzyılın ilk çeyreğinde dünyayı yönetenler, küresel güçler bir masanın etrafında toplanır yeniden dünyayı paylaşırlar. Şu an dünya yeniden paylaşılmaktadır, bu paylaşımda Türkiye paylaşan konumda değil paylaşılan konumdadır. Bunu durdurmamız lazım. Osmanlı’nın yıkılış sürecini incelediğinizde o süreçte yaşananlar adım adım bugün Türkiye’de uygulanmaya çalışılıyor. Nedir yapılmak istenen; farklılıkları kimlikleştirerek bu kimliklere özgürlük adı altında egemenlik anlamında bir hukuk kurarsanız, milleti parçalarsınız, o parçalanan milletin parçalarına egemenlik hakkını vermek zorundasınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı, Türk milleti kimliğinin dışında Kürt kimliğini tanıyorum, bu kimliğin sorununu siyaset üreterek demokrasi içerisinde çözeceğim’ diyorsa, buna hizmet ediyor demektir. Onun için çevremizde yaşanan bu hadiseleri asla özgürleşme, demokrasi olarak görmeyelim. Büyük Ortadoğu Projesi’nin uygulama aşamaları olarak görmeliyiz."

MERSİN’DE 400 BİN OY BEKLİYORUZ
Şandır, bir başka soru üzerine, Ergenekon davası tutuklusu Mehmet Haberal’ın partilerinden adaylığının söz konusu olmadığını, eski Sincan Hakimi Osman Kaçmaz’ın adaylığına da partinin yetkili kurullarının karar vereceğini belirtti. Şandır, MHP’nin bu seçimlere tek başına iktidar olmak için girdiğini vurguladı. Şandır, Mersin’de birinci parti durumunda olduklarını ve her seçimde oylarını daha da artırdıklarını dile getirerek, 12 Haziran 2011 seçimlerinde Mersin’de 400 bin oy hedeflediklerini, bunun da 6 ve üzeri milletvekili anlamına geldiğini söyledi.
Mehmet Şandır, özelleştirmeyle ilgili bir soruya da şöyle cevap verdi: "Türkiye bugün özelleştirme değil yabancılaştırmayı yaşamaktadır. Biz özelleştirmeye karşı değiliz, özelleştirme kamu kurumlarının millete devri anlamı taşımaktadır. Mülkiyet olmazsa hürriyet olmaz. Bu ikisinin arasında çok yoğun bir ilişki vardır. Türkiye’de insanlarımız hızla mülkiyetten uzaklaştırıldı. Artık uğruna mücadele vereceğimiz bir mülkiyetimiz kalmadı. Özelleştirme bu anlamda kullanılmalı, kamuya ait mallar topluma arz, halka arz mahiyetinde mülkiyeti topluma devredilmeliydi. Ama AKP’nin uyguladığı özelleştirme, doğrudan yabancılaştırmadır. MHP iktidarında bunu durduracağız."
Son günlerde CHP’de yaşandığı iddia edilen komplolarla ilgili soruya Şandır, gelişmelerden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Türkiye siyasetle yönetilmekte, siyaset millet adına yapılmaktadır. Siyasetçilerin böyle durumlara düşmeleri, bu millete haksızlıktır. Bu millete, bu ülkeye zarar verir. Bu gelişmeleri Türk toplumu, ülkemiz ve siyaset kurumu adına üzüntüyle izlemekteyiz. MHP olarak biz bu olayların dışındayız. Hiçbir siyasetçi ve hiçbir siyasi parti bu duruma düşmemelidir. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin" dedi.
Yaşanan hadiselerin gerçekleri ile ortaya çıkarak muhataplarının toplumun önünde özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Şandır, şöyle konuştu: "Siyaseti itibarsızlaştıran, toplum nezdinde güvenilmez hale getiren bu gelişmeleri ülkemizin geleceği açısından tehlike olarak görmekteyim. Türk toplumuna, Türk siyasetine, demokrasisine yakışmayan gelişmelerdir. Ama biz MHP olarak bu olayın sahiplerinin, müsebbiplerinin toplumdan özür dilemesi gerektiği kanaatindeyiz."





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA