HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MHP Mersin M. Vekili A.Adayı Veysel Sarı’ya destek çığ gibi büyüyor


29 Mart 2011 Salı 12:14

MHP Mersin Milletvekili Aday adayı Veysel Sarı’ya Mersin esnaf odaları ve motorlu taşıyıcılar kooperatifi temsilcilerinden destek sözü.

 

 

MHP Mersin M. Vekili A.Adayı Veysel Sarı Tarsus Esnaf odası temsilcilerinden sonra bu kez de Mersin esnaf odası başkanları, motorlu taşıyıcılar kooperatifi temsilcileri ve gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Adanan Menderes Bulvarı Tırak obasında verilen kahvaltıya Mersin Esnaf Odası Başkanı Talat Dincer ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra tüm  meslek odaları temsilcileri, motorlu taşıyıcılar kooperatifi başkan ve üyeleri ile gazeteciler katıldı.

150 Konuğu kapıda karşılayan Veysel Sarı davetli uzun yıllar kader birliği yaptığı meslektaşlarını masalarına giderek davetine katılmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.  

MHP Mersin Milletvekili Aday adayı Veysel Sarı ve ESOB Başkanı Talat Dinçer kahvaltı sonrası birer konuşma yaptılar.

Veysel Sarı kendisine destek vermek için bir araya gelen davetlilere hitaben yaptığı konuşmada duygularını şu sözlerle ifade etti.

 “12 Haziran’da ülkemizde bir genel seçim icra edilecek. Biz esnaf ve sanatkârlar için bu on iki haziranda ki yapılan seçim esnafımız ve Türkiye’miz için çok önemli. Hepinizin bildiği gibi bu güne kadar mevcut iktidar esnaf ve sanatkârımızın sorunlarını çözmekten çok öte hatta ve hatta yaşamlarımızı 2002 yılından daha geriye getirerek icraatlar yapmıştır.

8 yıl içerisinde bir marketler yasasını iki kere üç kere geçireceğim diye hareketlenen hükümet, büyük marketlerin sermaye gruplarına yenik düşmüş ve harcayabileceği bir tek kesim olmuştur o da küçük esnaf ve sanatkâr olmuştur.

Mecliste gözünüz kulağınız olmak istiyorum.

Kamyoncumuzun yaşamları çok sıkıntıya girmiştir. Türkiye genelinde birçok kamyoncumuz mesleğini bırakmak ile yüz yüze kalmış ve birçoğu da bırakmıştır. Minibüsçümüz keza aynı şekilde. Birilerinin artık taşın altına elini koyması gerekiyor. Bende bütün görevlerimden gözümü kırpmadan bıraktım ve istifa ettim. Hizmet etmek, parlamentoda gözünüz kulağınız olmak istiyorum. Hiçbir zaman ayrım yapmadım. Hizmetim herkese olacaktır. Bütün insanlara kalbim ve kapım açık olacaktır.

“Bir randevu isteriz aylar sonu verirler”

Mersin’de siyasilerden yeterli desteği almadığımız açıkça ortada. Bir randevu isteriz aylar sonra verirler. Esnafı küçük görenlere bir ders vermemiz gerekiyor. Esnafın gücünü herkese göstermemiz gerekiyor. En büyük gayelerimden bir tanesi hangi siyasi parti olursa olsun seçim zamanında bize gelip illaki bize bir esnaf temsilcisi verin diye bize teklif verebilmesi için bugünü iyi değerlendirmemiz lazım. Bir ülke düşünün, Küçük esnaf ve sanatkârına değer vermeyen bir toplum olabilir mi? Orta ölçekli sanayiye gidebilmek için küçük esnaf ve sanatkâra destek verilmesi gerekir. Ama yeter mi desteği de ilgiyi de alamıyoruz. Bana sarılmanızı, bana güç vermenizi istiyorum. Beni mahcup etmemenizi istiyorum. Benim şu anda unvanımda esnaf yazıyor. Ve esnafların birbirine nasıl bağlı olduğunu hep beraber ortaya koymamız gerekiyor. Bana destek verecek misiniz arkadaşlar bu yolda? Allah yolumuzu açık etsin. Ben milletvekili olarak sizlerin vekili olacağım” dedi.

 

Dinçer, “biz kendisini destekleyeceğiz”

ESOB Başkanı Talat Dinçer ‘de bir esnafın siyasette olmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, Veysel Sarı’ya destek vereceklerini söyledi.

Dinçer; “Biz yıllarca gerçekten bir köşeye itilmiş bir kesimdik. Bugün mutluyum, siyasetin içerisinde esnaf ve sanatkârda var artık. Bugüne kadar karar alan mercilerin içerisinde maalesef esnaf ve sanatkârı temsil eden yöneticilerimiz yoktu. Biz göreve geldiğimizden beri aynı şeyi söyledik gerek yerelde belediye meclislerinde yâda belediye başkanlıklarında yâda milletvekillerinde esnaf ve sanatkârımızın isimlerinin çıkmış arkadaşlarımızın olması gerektiğini. Birçoğunda da başarılı olduk.

“Esnafın sorunları için elimden geleni yapacağım”

Bugün neden mutluyum, Çünkü esnaf ve sanatkâr kendi kaderine itilmiş, köşeye atılmış sorunları çığ gibi büyüyen bir kesim. Biz sadece Mersin nüfusunun 3’te 1’ine biz sahibiz. Peki, o zaman neden biz siyasette olmayalım. Bir arkadaşımız, Veysel Sarı ben siyasette varım. Esnafın sorunları ile ilgili elimden ne gerekiyorsa yapacağım dedi. Ve şu an karşımızda. Ben esnafımız adına kendisine teşekkür ediyorum. Tabi ki isterdik bu sayılar çoğalsın. Öyle yasalar çıktı ki Fakat memurlar aday oluyor görevine geri dönüyor. Ancak bizim teşkilatımızda öyle kanunlar çıkarıldı ki aday olduktan sonra görevine dönemiyorsun. Ama ona rağmen her şeyi bir kenarda attı ve ben bu siyasette varım dedi.

“Veysel Sarı kendisini ateşe attı”

Tabiri caizse kendisini ateşin içine attı. Biz kendisini destekleyeceğiz. Allah yolunu açık etsin. Dileriz her ilden bir milletvekili arkadaşımız meclise girer.  Esnaf ve sanatkârın sesini mecliste dile gerilmesini istiyoruz. Tüm Esnaf ve Sanatkârlarımız da size ellerinden gelen desteği verecektir. Hayırlı Uğurlu olsun Allah yolunu açık etsin” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA