HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Başkan Tuna 7 Yılını değerlendirdi


7 Nisan 2011 Perşembe 13:53

Hizmette geçen 7 yılı düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında değerlendiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; Toroslar’ın geleceğini belirleyecek üç hedef alan belirlediklerini dile getirdi. Bu hedef alanların; eğitim, sağlık ve gençlik olduğunu ve bu üç önemli konuda önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

 

 

 

-

 

             Basın Toplantısında gazetecilerin sorduğu her soruya açık ve ayrıntılı yanıtlar veren Başkan Tuna, ‘Mersin’in geleceği Toroslar’dadır’ dedi.

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 7. hizmet yılını düzenlediği bir basın toplantısı ile değerlendirdi.

Belediye tarafından yapılan Anıttepe Parkı’nda düzenlenen toplantıya Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ile Birim Müdür ve Amirleri de katıldı.

7 yılda yapılan hizmetlerin kısa bir özetinden oluşan sinevizyon gösterimi ile başlayan toplantıda, Başkan Tuna, Toroslar İlçesi’ne 7 yılda kazandırdığı hizmetlere değindi.

 

‘Toroslar kabuğunu kırdı’

 

7 yıl önce göreve geldiklerinde Toroslar’ın var olan sorunlarını masaya yatırdıklarını ve bu problemleri aşabilmek amacıyla belli bir yol çizdiklerini söyleyen Başkan Tuna, yapılan projelerle Toroslar’ın 7 yılda kabuğunu kırdığını ifade etti.

Geniş bir vizyona sahip olduklarını ve mantığa uyan her projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Üniversitesi ile de işbirliği içerisinde çalıştıklarını kaydetti. Mersin’e 8 AB Projesi kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Tuna, bu projelerde kendilerine destek veren Mersin Üniversitesi Rektör ve Öğretim Görevlileri’ne teşekkür etti.

 

‘Bütçemizi yüzde 150 arttırdık’

 

7 yıl önce göreve geldiklerinde belediye bütçesinin 12,5 milyon TL olduğunu hatırlatan Başkan Tuna, yapılan projeler ve gelir arttırıcı hizmetlerle bu bütçeyi 34 milyon TL’ye çıkardıklarının altını çizdi.

251 bin nüfusa sahip Toroslar’ı yapılan hizmetlerle kendi kendine yetebilen bir İlçe statüsüne kavuşturduklarını belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Az parayla çok iş yapabilme anlayışı içerisindeyiz. Yaptığımız hizmetlerimizde personelimizin bilgi birikimi ve zanaatkarlığı ön plana çıktı. Böylelikle projelerimizde tasarruf sağlamış olduk. Mersin’i ve insanlarımızı seviyoruz. Bu nedenle de halkımıza hesap verebilen bir konumdayız” dedi.

2009 yerel seçimleri ile birlikte Toroslar’ın İlçe statüsüne geçtiğini; Yalınayak, Arpaç ve Dorukkent Belde Belediyeleri’nin kendilerine bağlandığına dikkat çeken Başkan Tuna, Arpaç ve Dorukkent’ten yüklü miktarda borç devraldıklarını hatırlattı.

Bu beldelerden gelen ve yaklaşık 16 milyon TL’yi bulan borç yükü nedeniyle 2 yıldır hizmetlerde bir aksama meydana geldiğini dile getiren Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Borçlarımızı büyük ölçüde bitirdik. Bundan sonra hızlı ve atılımcı bir Toroslar Belediyesi göreceksiniz. Daha büyük projeleri ortaya koymak suretiyle Toroslar’ı herkesin gelip yaşamak istediği bir konuma getireceğiz” şeklinde konuştu.

Yeni bağlanan belediyelerin alt yapı anlamında eksikliklerinin olduğunu ve bu eksiklikleri gidermek için gerekli girişimleri yaptıklarını dile getiren Başkan Tuna; “Eksikliklerin giderilmesi ile bu mahallelerimizde de hizmetlerimize yön vereceğiz” dedi.

Başkan Tuna, konuşmasının ardından Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Toroslar’a kazandırdığı hizmetlerden dolayı Başkan Tuna’yı kutladı. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Hamit Tuna, onlara  Anıttepe Parkı’nı gezdirdi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA