HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
MHP İl Başkanı Tat ateş püskürdü


23 Nisan 2011 Cumartesi 17:53

MHP İl Başkanı Tat, parti il binasında adayların tanıtımı sırasında yaptığı konuşmasında; 11 Nisan öncesi aday adayları ve kendisi hakkında dedikodu üretenlere ateş püskürdü. Tat, bu isimlerin kim olduğunu bildiklerini ve partiden atacaklarını söyledi. Toplantıya Veysel Sarı’nın ismi damgasını vurdu.

 

 

 MHP’Yİ ESNAF, İŞÇİ, YOKSUL, KÖYLÜ DESTEKLİYOR

Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı’nın ve Avukat Murat Ergin’in aday adaylığı hakkında dedikodu üretenlere karşı ağır sözler söyleyen Tat, Sayın Sarı ve Engin gelip MHP’den aday olmak istediklerini ve kendilerinin de buna sempatiyle baktıklarını belirtti. MHP’nin esnaf teşkilatını, esnaf teşkilatının da MHP’yi desteklediğini herkesin bildiğini de ifade eden Başkan Tat, “Hiç kendimizi kandırmayalım arkadaşlar, MHP tabanında sanayiciler yok. Etnik gurubu mensubu insanlar da yok, mezhebe dayalı siyaset yapmaya çalışanların büyük bir kısmı da yok. MHP nin siyasetini oturttuğu taban kim? Esnaf, işçi, yoksul ve köylü. İşte biz bu kitleyi arkamıza almak istedik. Yıllardır esnaf odalarında büyük mücadeleler oluyor, bu arkadaşlar orda bizle beraber her siyasetimize katkı veriyor biz de onlara katkı veriyoruz. Dediler bu dönem açık oynayacağız,

 

ESNAF ODALARI SARI’YI SİZE VERİYORUZ DEDİLER

Veysel Sarı’yı size veriyoruz, dediler. Bizde arkadaşlarla oturduk bizim düşüncemiz olarak eyvallah dedik. Sayın Şandır Başkanım, biraz sonra konuşmasında size anlatacaktır. Biz siyasetimize katkı olacağı düşüncesindeydik. Olursa katkı sağlar dedik. Ama sağ olsun arkadaşlarımız sanki bir tane milletvekilimiz var burada bir tek Veysel Sarı olacak diğerleri gene hepsi dışarı gidecekmiş gibi, aday adayları sempatizanları şunlar bunlar hopladı zıpladı bir sürü dedikodu üretti. Arkadaşlar bu dedikoduyu ne diye üretiyorsunuz? kime katkı sağlıyorsunuz? Kime zarar veriyorsunuz? Kendinize ve partinize verdiğiniz zararın farkında mısınız? Sizleri tenzih ederim. Bu tip insanlara konuşma fırsatı vermeyeceksiniz. Kim olduklarını da çok iyi biliyoruz, onlarla da bu konu niye böyle oldu görüşeceğiz inşallah? Ama yazık ediyoruz. Adayımız çok olsun, eskisi yenisi yarışsın hangisi ile çok oy alacaksak o olsun. ”dedi.

 

İŞTE İL BAŞKANI TAT’IN

EKSİKSİZ KONUŞMA METNİ….

 

 MHP Mersin Milletvekili Adayları basına ve kamuoyuna tanıtıldı. MHP Mersin İl Toplantı Salonunda gerçekleşen tanıtım programına MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, Yönetim kurulu Üyeleri, MHP İlçe Başkanları, MHP Mersin Milletvekili Adayları, Belediye Başkanları, Kadın Kolları, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Ülkücü İşçiler Dernek Başkanı Metin Altunbakır, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

İLÇE TEŞKİLATLARI ADAY İSİMLERİNİ GETİRDİ

Basın mensuplarının ilgi gösterdiği tanıtım programında konuşan MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat, Aday adayları döneminde kendilerini ve partilileri üzen bazı gelişmeleri anlattı.

Kendi nesillerinin telef olduğuna dikkat çeken Başkan Tat, Hiçbir zaman para hesabı yapmadıklarını söyledi. Tat,“ Çok seçim geçirdim. Kiminde aday oldum, kiminde adaylara destek verdim. Ama bu süreçte öyle şeyler yaşadık ki aklınıza ne kadar kötü söylenecek laf varsa onu söylebilirsiniz. Ne yaptı İl başkanı aylar öncesinden bütün ilçe başkanlarını çağırdı. Bölgelerinizde kaç tane aday adayı varsa o bölgede bizim siyasetimizi yapan kim varsa herkesle görüşün dedi. Kimi aday gösterirsek daha iyi netice alırız bunun tespitini yapın gelin dedik. İl Başkanı olarak bunu söyledik. Arkadaşlarımız çalışmalarını yaptı, gelen sonuç, 2007 yine bunun gibiydi. Şimdi de aynısını yaptı. Arkadaşlarımız Bozyazı Anamur ortaklaşa Hidayet Kılınç’ı getirdi. Aydıncık Gülnar Ali Öz’ü getirdi. Silifke Kadir Ural’ı getirdi. Mut Hüseyin Dirik’i getirdi. Erdemli çalışma yapamamış isim getirmedi. Merkezden daha iyi oy alırız diye Veysel Sarı üstünde duruldu. Tarsus isim getiremedi. Çamlıyayla’da  getirdi. Biz bunları listeye sıra numarasız yazdık. Bir ilçe başkanı adayın sıra numarasını yazamaz. Teşkilatçılık budur. Aday tespitinde ilk ayak buydu teşkilat temayülü, internet ortamında tüm parti üyelerimiz şifreli oyunu kullandı ikinci ayak bu. Kamu oyu yoklaması ile de Genel Merkez yoklaması üç. Genel Merkez’de 5 kişilik komisyon kuruldu. Üç araştırmanın sonuçlarına baktı. Genel Başkanımız ve genel merkezimiz bu işin altına imza attıktan sonra önceki günler de yapılan mücadeleler bitmiştir. 11 arkadaşımız adayımızdır ve tek başına iktidara yürüyecek Mersin’in aday listesi budur.

 

BU ŞEREFSİZLİĞİ NE AKLIMIZDAN NE HAYALİMİZDEN GEÇİRDİK

Bazı aday adayları kendini ülkücüyüm diye addetmeye çalışan ne olduğunu kendide farkında olmayan bir takım tespit ettiğimiz kişiler il başkanı şundan şu kadar aldı, bundan bu kadar aldı, bunu listede götürdü bunu çizdi. Ya biz bu şerefsizlik durumunu ne aklımızdan geçirdik, ne hayalimizden geçirdik, öyle elli lira yüz lira beş yüz lira milyon dolarla bizi satın alamaz ha! bizi satın alamaz!.. Yani ben il başkanı olarak 11 yıldır il başkanıyım bu bölgenin çocuğuyum. Herkesin ne kadar becerisi olduğunu elbette biliyoruz. Bazı tercihlerde bulunmak suç mu, sen bulunuyorsun da ben bulunamayacak mıyım? Bu tercihleri yaparken, şu isimde illaki olmazsa olmaz diye bir şeyimiz yok. Şunlarla olur bunlarla olmaz dediğimiz isimler var. Biz delikanlı olarak herkesin yüzüne karşı bunları söyleriz. Kimse bundan rahatsız olmasın. Bizim için ömrümüzde hep birinci sırada hep partimiz gelmiştir. Ailemiz ve iş hayatımızdan ve her şeyden önce partimizi tutmuşuzdur. Özellikle iki ismi çok konuştular. Murat Ergin ve Veysel Sarı kim bunlar tanıyor mu o söyleyenler. Murat Ergin, 2000 yılında il başkanı olduğumda; Erdemli İlçe Teşkilatının Başkanlığını teklif ettiğim bir arkadaşımız. İş adamı  Avukat. İlçe Başkanı aday olmayınca son gün çıkmış aday olacağım diye. Biz de sempati ile baktık aday olamazsın git evine mi diyeceğiz.

 

VEYSEL SARI’YI, MURAT ERGİN’İ TANIYOR MUSUNUZ?

Veysel Sarı Kim? Mersin Şoförler Cemiyet başkanı. Dün ne yapıyordu evvelki gün ne yapıyordu. Yıllardır biz buradan teşkilat olarak esnaf odalarına destek verdiğimizi, onların seçimlerde bizlere destek verdiğini her halde biliyordur, arkadaşlarımız. En son 2009 seçimlerinde Talat Başkandan isim istedik meclis üyesi yapalım diye. Bize 4 isim verdiler. Onları sıralara koyduk, kötü mü yaptık. Bu dönemde de gittik. Sayın Şandır başkanımda gitti, Bende gittim. Destek istiyoruz. Hiç kendimizi kandırmayalım arkadaşlar, MHP tabanında sanayiciler yok. Etnik gurubu mensubu insanlar da yok, mezhebe dayalı siyaset yapmaya çalışanların büyük bir kısmı da yok. MHP nin siyasetini oturttuğu taban kim? Esnaf, işçi, yoksul ve köylü. İşte biz bu kitleyi arkamıza almak istedik.

 

VEYSEL SARI’YI SİZE VERİYORUZ DEDİLER

Yıllardır esnaf odalarında büyük mücadeleler oluyor, bu arkadaşlar orda bizle beraber her siyasetimize katkı veriyor biz de onlara katkı veriyoruz. Dediler bu dönem açık oynayacağız, Veysel Sarı’yı size veriyoruz, dediler. Bizde arkadaşlarla oturduk bizim düşüncemiz olarak eyvallah dedik. Sayın Şandır Başkanım, biraz sonra konuşmasında size anlatacaktır. Biz siyasetimize katkı olacağı düşüncesindeydik. Olursa katkı sağlar dedik. Ama sağ olsun arkadaşlarımız sanki bir tane milletvekilimiz var burada bir tek Veysel Sarı olacak diğerleri gene hepsi dışarı gidecekmiş gibi, aday adayları sempatizanları şunlar bunlar hopladı zıpladı bir sürü dedikodu üretti. Arkadaşlar bu dedikoduyu ne diye üretiyorsunuz? kime katkı sağlıyorsunuz? Kime zarar veriyorsunuz? Kendinize ve partinize verdiğiniz zararın farkında mısınız? Sizleri tenzih ederim. Bu tip insanlara konuşma fırsatı vermeyeceksiniz. Kim olduklarını da çok iyi biliyoruz, onlarla da bu konu niye böyle oldu görüşeceğiz inşallah? Ama yazık ediyoruz. Adayımız çok olsun, eskisi yenisi yarışsın hangisi ile çok oy alacaksak o olsun. ”dedi.

 

DEDİKODU ÜRETENLER YA ELİMİZİ ÖPÜYORLAR, YA AYAĞIMIZI

Ak Partinin neden diğer illerde Kayseri’de, Antep’te Konya’da başarılı olduğunu Mersin’de başarısız olduğunu anlatan Başkan Tat, Mersin’deki birlik ve beraberlik içinde çalışmasına bağlayarak yine çalışıp MHP’yi birinci parti yapacaklarını söyledi.

Dedikodu çıkaranların ise partiden atılacağını söyleyen Başkan Tat, “Belli yaşa gelmiş insanlarız bugünlere kolay gelmedik. Paraşütle de inmedik. İnsanoğlu’nun görebileceği her şeyi görerek geldik buraya. O dedikoduyu çıkartmaya çalışanlar karşımızda şöyle delikanlıca durup zaten konuşamıyor. Karşılaştık mı ya elimizi öpüyor ya ayağımızı öpüyor. Başka yaptığı bir şey yok.

 

PARTİDEN BUNLARI TEK TEK ATACAĞIZ

Bunu sizlerde biliyorsunuz. İşte bunları tek tek partiden atacağız. Başka çaresi yok. Çünkü verdikleri zarar Mahmut Tat’a değil. Allah’a şükür, Allah’tan başka Mahmut Tat’a kimse zarar veremez. Biz ancak kendi kendimize zarar veririz. Biz mücadelenin içinden geldik, partimiz görev verdiği sürece de hizmete devam ederiz.”dedi.

Türk Milletini tek başına yönetecek partinin MHP olduğuna vurgu yapan Başkan Tat, MHP siyasetine katkı sağlayacak herkesin partiye çalışmasını isteyerek; Aday adaylığı döneminde Murat Ergin’e ve Veysel Sarı’ya yaptıkları çalışmalardan dolayı da teşekkür etti.

 

ŞANDIR, MHP’Yİ TEK BAŞINA İKTİDAR YAPMALIYIZ

MHP Mersin İl Başkanı Mahmut Tat’ın konuşmasının ardından MHP Mersin Milletvekili Aday Adayları tek tek çağrılarak tanıtım yapıldı. Tanıtımın ardından MHP Milletvekili Adayları adına MHP Mersin Milletvekili Adayı ve Grup Başkanvekili Mehmet Şandır konuştu. Şandır, MHP İl Başkanı Mahmut Tat hakkında konuşulanlar için üzüldüğünü anlattı. Şandır, “İl başkanımıza kim olursa olsun yani bir evin babasına hakaret edilirse o çocuk onurlu olabilir mi? Aday adaylığı döneminde yaşanan hadiseyi en kısa zaman süresinde unutmamız kolay değil ama Mersin’de MHP’yi öncelikle birinci parti, Türkiye’de tek başına iktidar yapmalıyız.”dedi.

 

ŞANDIR, ALLAH’I KANDIRAMAZSINIZ

Şandır dedikodu üretenlere de tavsiyelerde bulundu. Şandır,  “Değerli ülkücüler kendi kendimizi kandırmayalım, bu akıllılık olmaz. Birbirimizi hiç kandırmayalım hiç ahlaklı olmaz.   Ama bilesiniz ki Allah’ı kandıramazsınız. Bunun için şu geçmişte yaşanan hadiseyi unuttuk diyelim ve bu kusuru bir daha işlemeyelim.” Dedi.

Mersin İl Başkanın merkezden alınan oylara karşılık aday olmasının önemine değinen Şandır, Esnaflardan oy alınması için Esnaf odalarının Veysel Sarı’yı aday olarak önerdiklerini belirterek, kendilerine sorduklarını da söyledi. Karar verici olmadıklarını ama kanaat düşüncelerini Genel Başkana ileteceklerini anlatan Şandır, herkesin aday adayı olma hakkı olduğunu da sözlerine ekledi ve kırgın olanlardan da helallik istedi.. Ciddi sorgulamalar sonucunda 11 kişilik aday listesi ortaya çıktığını ifade etti. Liste açıklandıktan sonra tartışmanın bir önemi olmadığını da sözlerine ekleyen Şandır, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkma gayreti içinde milli mücadele verdiklerini anlattı.




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA