HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
TÜRKSAD Genel Başkanı Aydın OĞUZ;


1 Mayıs 2011 Pazar 20:23

Türkiye Spor Adamları Derneği (TÜRKSAD) Genel Başkanı Aydın Oğuz, 2013 yılında 17.’si düzenlenecek olan; ’Akdeniz Oyunları’na sadece sportif bir organizasyon olarak bakılmasının doğru olmadığını söyledi

 

Aydın, oyunlarla birlikte kente kazandırılacak tesislerde, ulusal ve uluslararası ölçekteki organizasyonlara da ev sahipliği yapılabileceğini kaydetti.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Oğuz, Mersin’in başta turizm, tarım, ticaret ve lojistik gibi bir çok alanda önemli bir potansiyele sahip olmasına rağmen, bu potansiyelini henüz kullanamadığını vurguladı. Oğuz, ’Akdeniz Oyunları’nın Mersin’in bir ’spor kenti’ kimliğine bürünmesinin yanında söz konusu potansiyelini de harekete geçireceğini ve kentin gelişimi, ileriye doğru bir adım atmasında önemli bir misyon üstleneceğini vurguladı. Hayata geçirilecek olan yatırımlarla birlikte Mersin’in çok ciddi bir atılım ortaya koyacağını belirten Oğuz, tüm bunlarla da kentin adeta kaderini değiştireceğini savundu.


"OYUNLARLA BİRLİKTE 55 BİN KİŞİYE İSTİHDAM OLUŞTURULACAK"

Aydın Oğuz, "Her ne kadar Akdeniz Oyunları, yaklaşık 15 günlük bir süreci kapsasa da burada asıl önemli olan nokta oyunlardan sonraki süreçtir. Mersin’de Akdeniz Oyunları ile birlikte çok ciddi yatırımlar yapılacak. Son derece modern tesisler kente kazandırılacak. Hazırlık dönemiyle birlikte 55 bin kişiye doğrudan istihdam sağlanacak. Bu çok ciddi bir rakam. Buna bir de aileleri eklediğinizde ortaya çok daha çarpıcı bir rakam çıkıyor. Mersin, yakaladığı bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli" dedi.
 
Oğuz, Mersin’in 2013 yılında gerçekleştirilecek olan organizasyonla birlikte ulusal ve uluslararası düzeyde kendini tanıtacağı gibi birçok alanda da kendini aşacağını ifade etti.


"MERSİN EN İYİ VE EN GÜZEL AKDENİZ OYUNLARI’NI YAPACAKTIR"

’Akdeniz Oyunları’nın, sporun tüm branşlarını bünyesinde barındıran bir organizasyon olarak kendisini öne çıkarttığına dikkat çeken Oğuz, "Oyunların ardından kente kazandırılan spor tesislerinde uzun vadede ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli sportif etkinlikler gerçekleştirilebilir. 2013 yılında yapılacak olan; ’Dünya Gençler Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak.
 
Mersin, böylesine büyük bir organizasyona da katkı sunabilir. Bu da Mersin’in, ’spor kenti’ kimliğinin pekiştirilmesinde önemli bir kazanç olacaktır. Çok kısa bir zaman dilimi olmasına rağmen, Mersin böylesine önemli bir sorumluluğun altından kalkabileceğini ve bugüne kadar yapılan en görkemli ve en iyi ’Akdeniz Oyunları’nı gerçekleştirecektir. Bu da gerek Mersin, gerekse de Türkiye açısından önemli bir referans olacak" diye konuştu.

"30 YIL ARADAN SONRA İLK DEFA SÜPER LİG’E BU KADAR YAKLAŞTIK"

Bir dönem Mersin İdman Yurdu’nda Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapan Aydın Oğuz, Mersin’in bu yıl oldukça önemli bir hava yakaladığına dikkat çekerek, bu durumun da takımı şampiyonluk potasında tuttuğunu anlattı. Son olarak Kartalsspor karşısında alınan 2-1’lik galibiyetle birlikte yaklaşık 30 yıl aradan sonra ilk defa Süper Lig’e bu kadar yaklaştığının altını çizen Oğuz, açıklamasını da şöyle sürdürdü:

"Bu avantaj iyi değerlendirilmeli. Yılların özlemi belki bu yıl giderilebilir" dedi. Mersin İdman Yurdu’nun, Türkiye’nin en köklü kulüplerinden biri olduğunu ve geçmişteki başarılarıyla bugün hala Türk futbolundaki yerinin tartışılamayacağını kaydeden Oğuz, "Bugün bulunduğumuz konum Mersin’e ve Mersin İdman Yurdu’na yakışmıyor. Bu takımın yeri Süper Lig’dir. Bu konuda da oldukça önemli ve güzel şeyler yaşanıyor. Mersin, Mersin İdman Yurdu ortak paydasında buluştu. Ortaya konulan birliktelik, takımı da bugünlere getirdi. Umarım bunun sonu da ’şampiyonluk’ olur."





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA