HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Üyeler Veysel Sarı’ya devam dedi


20 Mayıs 2011 Cuma 17:34

11 Haziran Milletvekili seçimlerine katılmak üzer istifa etmek zorunda kalan Veysel Sarı büyük bir üye katılımı ile yapılan olağan üstü genel kurulda tekrar başkan seçildi.

 

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odasında yapılan genel kurula yüzlerce üyenin yanı sıra Mersin’in tüm meslek odası Başkanlarıyla Hatay Şoförler Odası başkanı ve TŞOF Denetin Kuyrulu Başkanı Aziz Yılmaz da katıldı.

Açılış konuşmasından sonra divan teşekkül ettirildi ve üyelerin ittifak oy birliği  ile ESOB Başkanı Talat Dinçer divan Başkanlığına getirildi.

Saygı duruşun ve istiklal marşının okunmasından  sonra divan Başkanı Talat Dinçer başkanlık için tek aday olarak önerilen Veysel Sarı’yı konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.

Veysel Sarı istifa nedenini anlatırken oldukça duygulu anlarda yaşandı. Veysel Sarı Aday adayı olmak için MHP Gurup başkan Vekili Mehmet Şandır’ın biz kimseden aday istemedik, Veysel Sarı da  herkes gibi müracaat etti ve aday adayı oldu sözlerine açıklık getirdi ve şunları söyledi. 

MHP Gurup Başkan Vekili sayın Mehmet Şandır geçtiğimiz aylarda Mersin Şoförler ve Odasına gelerek ve birçok kez telefonla arayarak beni MHP’ye davet etmiştir.

Kendisi ile 3 Ocak Mersin’in kurtuluş günü törenlerinde karşılaştığım Sayın Mehmet Şandır benimle önemli bir konuda görüşmek istediğini belirtmiştir.

Birkaç gün sonra sayın Mehmet Şandır ile Ankara’da bir araya geldim.

Bana direk olarak “seni partimizde görmek istiyoruz , seninle çalışmak istiyoruz” dedi ve kabul etmem halinde de beni MHP’den Mersin esnafının temsilcisi olarak Milletvekili adayı yapmak istediklerini söyledi.

Teşekkür ederek düşünmem gerektiğini belirttim.

Bu süreçte Sayın Mehmet Şandır ve  Mahmut Tat ESOB başkanı sayın Talat Dinçer’i sık, sık arayarak  beni ikna etmesi  konusunda ricada bulunmuşlardır.

Hatta, Sayın Talat Dinçer her aranışında, “ şayet Veysel Sarı’yı seçileceği bir yerden aday gösteremeyecekseniz Veysel Sarıya yazık edersiniz” demiştir.

Birkaç gün sonra Sayın Mahmut Tat Ankara ile görüştüğünü ve sıralamada yerimin 3. Sıra olacağını kesin bir ifadeyle belirtip Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli ile istişare için Ankara’ya gitmem gerektiği belirtildi.

ESOB başkanı Sayın Talat Dinçer ve bir gurup oda başkanı arkadaşımla birlikte Ankara’ya hareket ettik, ancak Şereflikoçhisar’a geldiğimizde yolun kar yüzünden kapalı olduğu bildirilince TŞOF tesislerine sığındık ve durumumuzu Sayın Şandır’a bildirdik..

Sayın şandır ile süren telefon görüşmelerimizde sayın Şandır Genel Başkana ulaşamadığı için randevu alamadığını, ısrarla beklememizi söylüyordu. 

Bu işte bir sapma olduğunu hissettik ve Sayın Şandır’ı arayarak aday adayı olmaktan vazgeçtiğimi ve Mersin’e dönme kararı aldığımızı belirterek Mersin’e hareket ettik.

Mersin’e kadar en az beş kez arandık.

Yolda yaptığımız son konuşmada sayın Şandır “vazgeçme, yerin 5 olmaz, 3 de olmayabilir. Ama 4 garanti, ben söz veriyorum” demiştir.

         İnandık.

Çünkü söz veren MHP Gurup Başkan Vekiliydi. 

Sayım Şandır’ın sözüne güvenerek bende Mersin Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanlığından ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettim.

Hemen Afişler, broşürler yaptırdım. Anons ve tanıtım için araçlar giydirildi. gazetelerde insört yaptırıldı, gazetelere  ilanlar verildi ve adeta bir aday gibi çalışmalara başladım.

Ancak 11 Nisan günü saat 16’ya kadar radyo ve Televizyonlar bile aldıkları bilgiye göre 3. Sırada olduğumu yayınlamış ancak saat 17’den sonra YSK’ na verilen aday listelerinde ismimin yer almadığını öğrendim.

Grup Başkan Vekili mevkiinde bir üst düzey siyasetçinin verdiği söz üzerine hareket ettiğim için aileme, benimle birlikte hareket eden dostlarıma yaşatılan hüsrana ve tüm görüştüğüm insanlar ve çevreme karşı refüze edildim.. Çok üzgünüm.

Tüm bunlara rağmen hayatın devam ettiği gerçeği ile bundan sonra bazı siyasetçilerle dostluklar kurarken daha temkinli davranmam gerektiğini bana unutamayacağım bir dersle öğreten Sayın Mehmet Şandır’a bu ders çok için teşekkür ediyorum.

Ayrıca, aday adayı olarak yaptığım çalışma sürecinde büyük dostluk gördüğüm Sayın Majmut Tat’a ve tüm MHP teşkilatına, Sayın Talat Dinçer’e, cefakar esnaf odaları başkan ve üyelerine teşekkürü borç bilirim. Bundan böyle kaldığımız yerden hizmete devam ederken yine her siyasi partiye aynı mesafede olacağımızdan onları odamızda en iyi şekilde ağırlayacağımızdan kimsenin şüphesi olamasın.

Bu arada mersin’den AK Parti 1. Sıra adayı bakanımız Sayın Zafer Çağlayan ile esnafımız adına iyi diyalog içinde olacağımızı da belirtirken MHP Gurup Başkan Vekili Sayın Mehmet Şandır’dan Esnafımıza, şahsıma ve ailemde özür dilemelerini bekliyorum” dedi. 

Daha sonra söz alan OSOB başkanı Talat Dinçerde konuyla ilgili olarak şunları söyledi.

Mersin Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı arkadaşın veyselsarı’nın söylediklerine tammen katılıyorum MHP Gurup Başkan Vekili Sayın Mehmet şandır Bizden bir esnaf temsilcisi olarak Veysel Sarı’yı isterken amacımız her partiden bir esnafımızın seçilecek bir yerden aday yapılmasıydı. Hatta 81 İlde bunun gerçekleştirilmesi için mücadele de verdik. Ne varki Türkiye’de sadece bir arkadaşımız parlamentoya girebilecektir. Maalesef seçimlere yakın bir zaman çıkarılan bir kanunla aday adayı olmak isteyen esnaf odası başkan ve üyelerinin de istifası şartı getirilerek esnaf temsilcilerinin önü kesilmiştir. Bu yoldan çıkarak Sayın Şandır’a bunu hatırlatarak şayet aday yapılmayacaksa Veysel’e yazık edersiniz dedim. Hatta bir şüphe duydum ve Veysel beyin istifasını yırttım. Israrla, hatta kız ister gibi Veysel Sarıyı istediler. Ne yazık ki sonuç bildiğiniz gibioldu. Ama şimdi bizim başımız dik onların ki ise bize karşı eğik.Biz yine birlik ve beraberlik içindeyiz. Bu dayanışmamız Allahın izni ile sürecektir.”dedi.  Yapılan tasnif sonunda Veysel Sarı Başkanlığında yönetim kurulu üyeliklerine de Yusuf Yazıcı, İsmail Karacan,Orhan Sucular, Cumali Aydoğdu, Ziya Öner, Orhan Yıldız. Hasan Küçüktunç, Sebati Arslan, Erkan Kaya ve Yunus Çelik tüm katılımcıların oylarını alarak seçildiler.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA