HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Anadolu Spor Gazeteciler Derneği faaliyete geçti


31 Temmuz 2011 Pazar 09:58

Merkezi Bursa’da bulunan ve 20 yıldır Türk sporuna hizmet eden Anadolu Spor Gazeteciler Derneği Mersin’de şubesi çalışmalarını tamamlayarak resmen çalışmalarına başladı.

 

 

 

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği yönetici ve üyeleri Mersin Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde yapılan basın toplantısıyla kurulduklarını ve faaliyete geçtiklerini  resmen açıkladı. Bir çok yazılı, görsel ve işitsel basın organlarının ilgi gösterdiği toplantıda kuruluş ile ilgili resmi açıklamayı geçici yönetim kurulu adına Başkan Fatih Şahin yaptı. Kuruluş çalışmalarını bitirdiklerini ve artık faaliyete geçirdiklerini ifade eden Şahin, bunun geçikmiş bir Anadolu hareketi olduğunu söyleyerek, “Anadolu Spor Gazetecileri Derneği, ülkemizin Anadolu’nun dört bir köşesindeki spor gazetecilerinin, uzun yıllardır uğradıkları haksızlığa, adaletsizliğe karşı bir tepki olarak doğarken bu Anadolu’ya da dalga dalga yayıldı.  Yıllarca Anadolu’da ki gazetecilere “ikinci sınıf” muamelesine tabi tutanlar, gerekli tepkiyi Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ile aldılar ve almaya da devam edecekler. ASGD’nin özenle hazırlanan tüzüğünün ilk maddesinde, derneğin öncelikli amacı, spor gazetecilerinin meslekleriyle ilgili ve ekonomik, sosyal, kültürel hak ve çıkarlarını korumak, geliştirmek ve spor yapma gereksinimlerini karşılamak, yetenekli gençlerin bilimsel yollardan yetiştirilerek amatör spor dallarında gelişmesini sağlamak” dedi.

 

YASA HERKES İÇİNDİR

ASGD olarak Türk sporuna hizmet eden spor gazetecilerinin çalışma koşullarında yaşadıkları sorunları yakından takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Şahin, “ Bununla ilgili mesleki ve hukuki anlamda mücadelelerimiz devam ediyor. Genel Merkezimizin Basın mensuplarının spor müsabakalarına giriş yönetmeliğine ilişkin uzun uğraşlar sonunda kazandığı hukuk mücadelesini Mersin’e de taşımaya karar vermiş bulunuyoruz.  Bu süreçten sonra spor karşılaşmalarına akredite olmak isteyen meslektaşlarımızın farklı kuruluşlarla temas halinde olmasına gerek kalmamış, konu hukuki olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir konu haline gelmiştir. “diye konuştu.

 

TABELADAN İBARET OLMAYACAĞIZ!

Kısa adı ASGD olan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği’nin Mersin Şubesi’nin sadece bir tabeladan ibaret bir yapılanma olmayacağını ilerleyen günlerde kamuoyuna ispat edeceklerini de ifade eden Şahin, “ Genç ve dinamik bir üye portföyümüz var. Derneğimizin kent sporuna sunacağı önemli projeler olacak. Kentin sportif odakları ile dikkatli ve istikrarlı temas kurup, onların sorunlarını ve taleplerini  kamuoyu ile paylaşma noktasında önemli bir görev üstleneceğiz. Akdeniz Oyunlarının yapılacağı kentimizde derneğimizin önemli bir boşluğu dolduracağından ve oyunlar komitesine lojistik anlamda destek sunacağından kimsenin şüphesi olmasın. “ şeklinde konuştu

 

BEN YOK, BİZ VARIZ!

Derneğin bir ay içinde kalıcı bir yönetim kuruluna kavuşacağını da söyleyen geçici yönetim kurulu başkanı Fatih Şahin,  “ Her üyemiz bu derneğin doğal yöneticisidir. Ortak sorunlarımız ve hedeflerimiz  için ortak  hareket eden, ben yerine “biz” diyen bir anlayışın temsilcileriyiz. Birlikten gücün doğduğunu ve bu gücün kent sporuna pozitif anlamda nasıl yansıyacağını hep birlikte göreceğiz. Derneğimizin kuruluşunun Mersin’e ve kent sporuna hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Bize bu süreçte desteklerini esirgemeyen Sayın Genel Başkanımız İbrahim Erdoğan ve genel merkez yöneticilerimize de teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Diyerek sözlerini noktaladı.

 

TOPLANTIYA DESTEK VEREN KURULUUŞLAR..

 

GAZETELER :

Akdeniz

İmece

Anadolu

Manşet

Yeni Güney

Bugün Mersin

Çukurova

Özgür Haber

Haberci

Hakimiyet

Mersin Ses Gazetesi

İstikbal

 

TELEVİZYON

Sun Tv

Mersin Tv

Kanal 33

 

RADYO:

Radyo Metropol

Radyo Ülkü

Mersin FM





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA