HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Gazeteci Ziya Keskinışık’tan Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup


9 Ağustos 2012 Perşembe 20:52

Ziya keskinışık’ın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı M.Özcan’ın Mersin’de mahkemeye vermediği gazeteci sayısının her geçen gün azaldığını ve M. Özcan’ın başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 35 davalık rekorunu 13 dava fazlası ile geride bıraktığını belirttiği mektubu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan yardımcıları ile tüm gazeteci örgütlerine gönderdi.

 

 

Gazeteci Ziya Keskinışık’ın Kılıçdaroğlu’na mektubu aynen şöyle:

Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı

 

Sayın Genel Başkanım.

Mersin’de gazeteci, Mersin Büyükşehir Belediyesini ya övecektir aksi halinde, en küçük bir eleştiride cezalandırılmaları istemiyle mahkemeye verilecektir.

Mersin de görev yapan onlarca gazeteci maalesef, Mersin Büyükşehir Belediyesi  Başkan ve Belediyeye bağlı kuruluşları hakkında yapılan haber ve köşe yazılarının içeriğindeki konuların doğru olup-olmadığı araştırılmadan, hukukçuları tarafından hemen basın savcılığına suç duyurusunda bulunup yargılanmaları yoluna gidilmektedir.

          Halbuki ;  

Sizin, “demokrasi ve basın özgürlüğünün gelişmesi birbirlerini tamamlayıcı özgürlüklerdir” değerlendirmeniz, tutuklu ve yargılanan gazetecilere verdiğiniz destek ve seçim meydanlarında maruz kaldığınız sözlü saldırılara hoşgörü ile baktığınız bilinmesine  rağmen;

CHP’nin sosyal demokrat babacan yönetici profili ile örtüşmeyen bir yapıya sahip Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının gazetecilerin gerektiğinde özeleştiri hakkını kullanarak toplumu bilgilendirmesinin görevi olduğu anlayışı ve olgunluğundan uzak olduğu kadar, özgür basının kendisine ve kurumuna sağlayacağı yararları özümsemeyişinden kaynaklanan bu karşı tavrı yüzünden,  Mersin’de görev yapan 20 gazeteci hakkında 48 dava açarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 35 dava rekorunu geride bırakmıştır.

Sayın Genel Başkanım.

Sizlerinde yaptıracağınız araştırmalardan ve aşağıda isimleri ve telefonları yazılı, bir çoğu da  CHP’lı olan gazetecilerden öğrenileceği gibi çok sayıda gazeteci veya yakını işe alınarak işe gelmeden maaş alan personel durumuna getirilip ilkesizleştirilmiştir.

Bu güne kadar Mersin Büyükşehir Belediyesi ve en büyük hissedarı olduğu şirketlerin ihaleleri, proje giderleri ve harcamaları, bürokrat ve yakınlarından kimlere maaş karşılığı ne ödemeler yapıldığı gibi konularda basın kesinlikle bilgilendirilmediği gibi meclis toplantılarında tartışılan veya yapımında eksik, yanlış ve hataları görülen hizmetleri eleştirel haber yapılmasına bile tahammülsüzlük gösterilmektedir.

Sayın Genel Başkanım.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Mersin Basını üzerinde oluşturduğu mahkeme baskısı gün geçtikçe kendisini daha çok hissettirirken, avukatlık ücretlerinin yüksekliğinden dolayı çok sayıda gazetecinin mahkemelerde yeterli savunma yapamadıkları için ceza almaları da kaçınılmaz olmaktadır.

Sayın Genel Başkanım.

Mersinli gazetecilere yönelik “cezalandırarak susturma” uygulamalarına ancak sizin çözüm üretebileceğiniz düşüncesi ile,;

Halka karşı şeffaf  olamayan kurumların yönetim ve hizmet anlayışını eleştirmemenin bir büyük suçmuş gibi algılamanın yanlışlığına ;

Demokrasinin ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla, toplumun her kesimine hakim olmasını arzulayanların, düşüncesi olmamalıdır” diyenlerden biri ve Mersin basınının bir büyüğü olarak konuyu size iletmeyi uygun buluyor, başarı dileklerimle saygılar sunuyorum.                                                                       

Ziya Keskinışık

 

Haklarında dava açılan Mersin’li gazeteciler

Ahmet Akın (7 kez) Abdullah Ayan (3 kez) Salahaddin Akkuş  (3kez) Nazmi Akdağ (6kez) Abdi Satıroğlu (3kez) Ayşegül Satıroğlu (3kez) Ahmet Özdemir (8 kez) Haldun Okdemir Seher Kunt (2kez) Mehmet Ruhi Yüksel Ahmet Levent Yürü Ziya keskinışık Kanal 2000 yönetim kurulu ve Başkanı İsmail Sağlar (3kez) Nebahat Demir Mihriban Amanoğlu- Mehmet Selvi Burak Karataş Serdar Keskinışık (2kez) İbrahim Cengiz Işık.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA