HABER ARÞÝVÝ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SÝYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMÝ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
SayýnÖzcan, geçti borun pazarý


24 Aðustos 2011 Çarþamba 13:30

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný M. Özcan’ýn öyle bir kehanette bulundu ki haberi okuyanlara bu kadarýna da pes dedirtti.

 

          Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný M. Özcan’ýn öyle bir kehanette bulundu ki haberi okuyanlara bu kadarýna da pes dedirtti.

Baþkan M. Özcan kehanetinin yaný sýra Mersin turizmi için yaptýðý deðerlendirme ise büyük þaþkýnlýk yarattý.

 

1999 Yýlýndan bu yana Mersin Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý yapmasýna raðmen M. Özcan’ýn kendisi Mersin’in turizmi için imar planýna özel turizm alanlarý koymadýðýný, Adnan Menderes bulvarýnýn yol ile deniz arasýnda kalan kýsmý Alanya örneðinde olduðu kumsala dönüþmesini saðlayýp plajlar yamak yerine üzerinde abuk sabuk objeler ile kaleler, hayvan heykelleri, spor kulüplerine ait meydanlar yaptýðýný ve  ordu evinin yanýndaki kumsalý bile koruyamadýðýný unutarak ;

 

“Mersin, turizm açýsýndan bütün potansiyelleri bünyesinde barýndýran bir kent. Ancak bugüne kadar bu potansiyelin ortaya çýkmasý için bir giriþim ve yatýrým maalesef yapýlmamýþdemesi deðiþik yorumlara da neden oldu.

 

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný M. Özcan’ýn Mersin’in, 2011 Temmuz ayý itibarý ile hava yolu ile7 Milyon 500 bin turistin geldiði Dünya markasý komþu kent Antalya’yý bile yakýn bir zamanda geride býrakacak konuma geleceðine yönelik kehanetini de þu sözlerle ifade ediyor.

 

“321 kilometrelik sahil þeridine sahip olan kentimiz, ayrýca tarihi ve kültürel bir mirasa da sahiptir. Ýnanç turizminin de yoðun olarak yaþandýðý kentimiz, her anlamda Türkiye’nin en kapsamlý turistik kentlerinden birisi olmaya adaydýr ve kýsa zaman içinde Mersin, komþusu Antalya’yý bile geride býrakacak bir konuma ulaþacaktýr” .

Editörümüz Ziya Keskinýþýk yapýlan bu hayli açýklamadan hemen sonra yaptýðý araþtýrmada Mersin ve Antalya turizm hareketini inceledi ve resmi kanallardan elde ettiði istatistiki çarpýcý verilere ulaþtý.

Elde edilen verilere göre Mersin’in turizmde Antalya’yý deðil yakalamasý, geride býrakmasýnýn ise hayal olduðu anlaþýlýyor.

Ýþte gazeteci Ziya keskinýþýk’ýn yaptýðý araþtýrmanýn sonuçlarý.  

ANTALYA : 

Turizm Bakanlýðý yatýrým ve Ýþletme Belgeli 888 tesis, 385 bin 847  Yatak. 1358 Kent oteli 104 Bin 660 yatak.

MERSÝN :

Turizm Bakanlýðý yatýrým ve Ýþletme Belgeli 65 otel, 20 bin 087 Yatak.

ANTALYA : 

232 adet 5 Yýldýzlý Otel. 47 Tatil köyü.

213 Adet 4 Yýldýzlý otel.

152 Adet 3 Yýldýzlý otel.

70 Adet 2 Yýldýzlý Otel.

20 adet 1 Yýldýzlý Otel.

1 Adet 7 Yýldýzlý otel. (Ýnþa halinde)

MERSÝN :

12 Adet 5 Yýldýzlý Otel.

21 Adet 4 Yýldýz Otel.

20 Adet 3 Yýldýzlý otel.

2 Adet 10 Yýldýzlý otel.

2 Adet 1 Yýldýzlý otel.

6 Apart otel

2 Motel.

ANTALYA :

163 Mavi bayraklý plaj. 

MERSÝN :

6 - Yazý ile (Altý) Mavi bayraklý plaj.

ANTALYA :

6 Yat limaný.

3 Marina.

MERSÝN :

2 Marina.

ANTALYA :

2010 Yýlýnda gelen Turist sayýsý 9 Milyon 580 Bin 322.

2011 Temmuz ayý itibarý sadece Hava yolu ile gelen turist sayýsý 7 Milyon 500 bin.

Hedef 12 Milyon

MERSÝN : 

2010 Yýlý. 337 Bin 845 turist, 110 Bin 303 ‘ü yabancý.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAÞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SÝYASET HABERLERÝ SPOR HABERLERÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 

fotohaber.net | Ýnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA