HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
CHP’nin 88. Yıl Dönümü Mersin’de de Kutlandı


10 Eylül 2011 Cumartesi 14:22

İl Başkanlığı önünden toplanan Mersin’li CHP’liler yürüyerek İstiklal ve Sakarya caddelerini takiben Cumhuriyet Meydanında Atatürk heykeli önüne geldiler.

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, İl Başkanı Yılmaz Şanlı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilleri Kemal Sığırcıkoğlu ve Erol Ertan, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, ilçe başkanları ve partililerin katıldığı korteje, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nden işten çıkarılan taşeron işçiler katılarak destekv erdi.

Şanlı, törendeki konuşmasında, kendileriyle birlikte yürüyen ve iş akitleri CHP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından sona erdirilen taşeron işçilerine seslenerek, "Taşeron işçisi arkadaşlarımızın ihalesinin en kısa sürede sonuçlanması ve işlerine dönmeleri en büyük dileğimiz. Bu konuda her zaman kendileriyle beraber mücadele verdiğimizi bilmelerini istiyorum" dedi.

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan, CHP’nin, 9 Eylül 1923’de Atatürk ve yol arkadaşları tarafından kurulduğunu anımsatan Şanlı, şöyle devam etti:

Cumhuriyet’i kuran, Atatürk ilke ve devrimlerini yaşama geçiren, Cumhuriyet’in ve demokrasinin en büyük savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 88. Yıldönümü kutlu olsun.
Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan, Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi 9 Eylül 1923 tarihinde Atatürk ve yol arkadaşları tarafından kurulmuştur.
Cumhuriyet Halk Partisi; kuruluşuyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti’ni adım adım inşa etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin batıya, aydınlığa, yeniliğe bakan yüzü olmuştur. Ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde devrimleri tek tek gerçekleştirmiştir. Türk ulusunun bu kurtuluş mücadelesi tüm mazlum milletlere de örnek olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi batmış bir imparatorluktan yeni ve çağdaş bir cumhuriyetin doğmasını sağlamıştır.
ll. Dünya Savaşında tüm dünya savaşın içinde kalmış iken Cumhuriyet Halk Partisi, ülkeyi bu felaketin içine sokmamış, tek parti iktidarının getirdiği tüm güç ve olanaklara rağmen ll. Genel Başkanımız Sayın İsmet İNÖNÜ ülkemize çok partili rejimin gelmesini sağlamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi her döneminde demokrasinin, çok sesliliğin yanında olmuştur. Türk demokrasisi varlığını Cumhuriyet Halk Partisi’ne borçludur.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülkemize armağan ettiği demokrasiden yararlanarak iktidar olan AKP ne yazık ki demokrasiye büyük zararlar vermeye başlamıştır. Demokrasinin temeli kuvvetler ayrılığı prensibidir, bugün bu güzel ülkemizde yasama, yürütme ve yargı bağımsızlığı sona ermiştir. Anayasa değişikliği ile yargı; iktidarın emrine girmiş, halkın oyları ile seçilen milletvekilleri ceza evlerinde tutulmaya devam edilmiş, muhalif gazeteciler tutuklanmış, sadece halkın telefonları değil Genelkurmay Başkanı’nın bile konuşmaları dinlenebilir hale gelmiş ama terör örgütü bir türlü dinlenememiş, eylemleri önlenememiştir. Maalesef evlatlarımız şehit olmaya devam ediyor, analarımızın gözyaşı bir türlü dinmiyor ve demokrasimiz her gün biraz daha geriye gidiyor. Bunun yanında dış politikada komşularımızla olan ilişkilerimiz de gün geçtikçe kötüleşirken Atamızın “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünden bihabermişçesine davranan iktidar; bir tarafta İsrail ile restleşirken diğer yandan aynı İsrail’i İran’dan korumak için ülkemize füze kalkanı kurduruyor. Daha düne kadar “Arkadaşım” “Dostum” “Kardeşim” dediği Arap Liderlerini bir bir emperyalistlerin kucağına itelerken kime hizmet ediyor?
Değerli CHP’liler, Cumhuriyet’i biz kurduk, biz koruyacağız ve sonsuza kadar yaşatacağız. Türkiye Cumhuriyet’inde yıllardır farklı etnik kökene sahip yurttaşlarımız dil, din, ırk farkı gözetilmeden birlikte barış içinde yaşadılar ve yaşamaya da devam edeceklerdir. Ulusal birliğimiz ile toprak bütünlüğümüze, demokratik, laik ve tam bağımsız Cumhuriyetimize dün olduğu gibi, bugünde zarar vermek isteyenler asla başarılı olamayacaklar ve karşılarında yurtsever halkımızı ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni bulacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortası ve teminatı Cumhuriyet Halk Partisidir.
“Benim 2 büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir.” Diyen büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyor, Atatürk ve yol arkadaşlarına bugüne kadar görev yapan genel başkanlarımızdan üyelerimize kadar partimize emek veren herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Yaşasın Demokrasi! Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA