HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Meclis üyesi Özdemir, Büyükşehir Meclise bilgi vermiyor ?


14 Eylül 2011 Çarşamba 16:03

Büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında bugüne kadar hiçbir bilgi alamadıklarını belirten Özdemir, borç para ile yapılan aguapark’ın maliyeti konusunda bilgileri olmadığını, ekmek fabrikasının neden üretime geçemediğini ve Mezitli’ye yapılması düşünülen arıtma tesisi ile ilgili kendilerine bilgi verilmediğini sordu .

 

 

Büyükşehir belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında bugüne kadar hiçbir bilgi alamadıklarını belirten Özdemir, borç para ile yapılan aguapark’ın maliyeti konusunda bilgileri olmadığını, ekmek fabrikasının neden üretime geçemediğini ve Mezitli’ye yapılması düşünülen arıtma tesisi ile ilgili kendilerine bilgi verilmediğini sordu .

 

 

Abdullah Özdemir’in Mecliste okuduğu önerge aynen şöye ;

 

Belediye yönetimi maalesef, meclisi yeterince bilgilendirmemektedir. Bir meclis üyesi olarak, vatandaşlarımızın belediye ile ilgili sordukları pek çok soruya cevap veremiyoruz.

Öncelikle, Encümen kararları ile ilgili olarak meclis üyelerine düzenli olarak bilgilendirme yapılması gerektiğini düşünüyorum.

 

Belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi alamıyoruz.

 

Mesela, Belediye binasının önünde bir düzenleme yapılıyor. Burada ne yapıldığına dair bize hiçbir bilgi verilmiyor. Ne projesini gördük, ne de maliyetini biliyoruz. Bırakın vatandaşları, burada ne yapılıyor diye soran aile fertlerimize bile cevap veremiyoruz. Benzer şekilde, belediyemiz tarafından,  borç para ile yapılan Aquapark konusunda da, sadece basında çıkan haberlerden bilgi alabiliyoruz. Bu projenin içeriği ve maliyeti hakkında meclise bilgi verilmesini talep ediyorum.

 

Belediye yönetiminden ricamız, encümen kararları ve belediye çalışmaları hakkında meclis üyelerinin düzenli olarak bilgilendirilmesidir.

 

Belediyemize ait olan Ekmek Fabrikası,  ucuz, kaliteli, sağlıklı ve daha çok ekmek üretmek amacıyla, bedelsiz olarak İmar İnşaat A.Ş.’ye devredilmişti. Ancak, aradan bir yıla yakın süre geçmesine karşın, fabrika üretime geçemedi. Bu konu hakkında meclisimize acilen bilgi verilmesini bekliyoruz.

 

Mezitli’de kurulması düşünülen arıtma tesisi ile ilgili çalışmaların hangi aşamaya geldiğini öğrenmek istiyoruz. Nüfusu hızla artan ve yaz dönemlerinde katlanan Mezitli ve çevresine hitap edecek arıtma tesisinin yapımına bir an önce başlanmasını bekliyoruz. Aksi halde, Karaduvar’da yapılan ve hizmete giren arıtma tesisinin olumlu etkisi de sınırlı hale gelecektir. Başkanımızın söz verdiği, Mersin sahillerinden gönül rahatlığı ile denize girmek hayal olacaktır.

 

Belediyemize önemli ölçüde gelir sağlayacak olan ve geçen yıl sonu itibarı ile 23 milyon liraya ulaşan alacakların tahsilatı konusundaki gelişmeleri merak ediyoruz. İlan ve reklam vergisi, işyeri ve çay bahçesi kiraları, direk tahsis ücretleri, emlak vergisi katılma payları ve sosyal tesis işletme gelirleri gibi alacakların bir an önce tahsil edilmesini bekliyoruz.

Bahsettiğim konularda, önümüzdeki meclis toplantılarında bilgi verilmesini rica ediyorum.

Belediyemiz şu anda, güzel bir proje yürütüyor. Yıllardır dile getirdiğimiz hayvan pazarı sorununun çözümü konusunda önemli adımlar atıyor. Belediyemizin inisiyatifi ve kaynakları ile yürütülen bu projeye belediye yönetiminin daha çok sahip çıkmasını bekliyoruz. Belediyemiz bu projeyi kamuoyuna yeterince anlatamadığı için, bu projenin belediye tarafından yapıldığından halkımızın büyük bir kısmının haberi yok. Bu konuda belediyemizin, bu projeyi hızlandırmasını ve daha iyi tanıtmasını bekliyoruz.

 

Mevcut, parkmetre uygulaması ile ilgili olarak bir memnuniyet anketi yapılmasını öneriyorum. Ayrıca, başka kentlerde olduğu gibi, ilk 10 dakikalık park için ücret alınmamasının isabetli olacağını düşünüyorum. Adana gibi Mersin’den büyük bir şehirde bile, sadece 6 büyük cadde üzerinde , 525 araçlık otopark alanı oluşturulmuştur. Üstelik bu otoparkların çoğu, trafiği engellemeyecek şekilde, cep olarak düzenlenmiştir. Bizde ise  trafik akışı üzerindeki etkiler hesaplanmadan ve gerekli altyapı düzenlemeleri (cep oluşturma gibi) yapılmadan ilk etapta 1136 araçlık otopark yeri ihale edilmiştir. İkinci etapta bu sayı daha da artacaktır. Belediyemize gelir yaratma amaçlı olarak başlanan ve aslında fazlaca bir gelir de getirmeyeceği anlaşılan parkmetre uygulamasının, bu şekilde kentin büyük bir kısmını kapsayacak hale getirilmesinin, trafik üzerinde olumsuz etkileri olacağından endişe ediyoruz.

Yeni yapılacak Büyükşehir ve MESKİ hizmet binaları için metropol yakınındaki bir alan seçilmiştir. Bize göre bu seçim yanlış olmuştur. Tıp Fakültesi ve Adliye’nin yer aldığı bu bölgede şu anda bile altyapı ve trafik sorunları yaşanmaktadır.

 

Bizim önerimiz, belediye ve MESKİ binalarının Liman’ın karşısındaki, mülkiyeti belediyemize ait olan 110 dönümlük arazi üzerinde yapılmasıdır. Bu binaların buraya yapılması ve yakındaki derenin ıslah edilmesi halinde Mersin girişindeki çirkinlik büyük ölçüde ortadan kalkacaktır. Bu bölgede yapılacak bir kentsel dönüşüm projesi ile Mersin önemli bir merkez daha kazanacaktır. Bu büyük ve değerli araziyi limana satarak gelir elde etmeye çalışmak kolaycılıktır. Gelin hep beraber zor, ancak daha güzel olanı yapalım. Kentimize yeni bir cazibe merkezi kazandıralım.

Mersin’de, gelişigüzel asılan bez afişler, tabelalar ve korsan billboardlar ciddi bir görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Belediyemizin bu soruna el koyarak, bunlara bir disiplin getirmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

İlçe belediyelerine ait çöp araçları trafiğin yoğun olduğu D400 (Mersin-Tarsus-Adana) karayolu üzerinde kapakları açık biçimde, koku saçarak ve trafiği tehdit edecek seviyede süratli şekilde hareket ediyorlar. Mümkünse bunlara alternatif bir yol bulunmalı, mümkün değilse, trafiğin en az olduğu saatlerde çalışmaları sağlanmalıdır.

Kentiçi ulaşım hakkında birçok öneride bulunduk. Önerilerimizi bir rapor halinde başkanımıza ilettik. Bu önerilerimiz içinde, kavşakların durumu aciliyet arz etmektedir. Pek çok kavşakta trafik tıkanmaktadır. Başka kentlerde olduğu gibi, battı-çıktılar veya üst geçitler yapılarak, kavşaklarda trafiğin tıkanmasını önlemeliyiz. Ayrıca, ikinci çevreyolundaki anormal büyüklükteki dönel kavşaklar yeniden düzenlenmelidir. Büyükşehir belediyesi bu sorun kendisini ilgilendirmiyor gibi davranamaz. Bu sorun herkesten önce belediyemizi ilgilendirmektedir.

 

Park ve bahçelerin bakımını yapacak firmanın bir an önce belirlenmesi gerekmektedir. Sahildeki Atatürk ve Kültür Parkların bakımının yapılması, buradaki bahçe düzenlemesinin estetik açıdan ele alınması, gece aydınlatmasının ve güvenliğin acilen sağlanması gerekmektedir.

 

Belediye başkanımız çok sayıda gazeteciye, bugüne kadar 86 adet dava açmıştır. Bu durum kentimizde tatsız bir hava oluşturmaktadır. Bu davaların geri çekilerek, beyaz bir sayfa açılmasının, bir barış ve uzlaşma merkezi olmasını dilediğimiz kentimize yeni bir hava getireceğine inanıyorum. Başkanımızdan ricamız, bunun gereğini yapmasıdır.

 

Mersin’in futbolda süper lige çıkması ve Akdeniz Oyunlarına ev sahipliği yapacak olması ile kentimizde yapılacak birçok festival dikkatleri kentimize çevirecektir. Kentimiz adeta görücüye çıkacaktır. Önerilerimizin dikkate alınması halinde, bundan Mersin karlı çıkacaktır.

Sayın başkanımız, basına verdiği bir demeçte, Mersin’in turizmde Antalya’yı geçeceğini ifade etmiştir. Bu iyi niyetli bir temenni olsa bile gerçeği yansıtmaktan çok uzaktır. Günde 1000 uçağın indiği Antalya’nın seviyesine ulaşmak için daha yapılacak çok iş vardır. Geçen yıl Antalya’da turistlerin yaptığı geceleme sayısı 44 milyona ulaşırken, Mersin’de 477 binde kalmıştır. Bugün, Antalya, dünyada Paris, Londra ve New York’un ardından en çok turist çeken dördüncü şehirdir. Bir tarafta dünya dördüncüsü olan Antalya, diğer tarafta ülkemizde bile hiçbir tur güzergahına giremeyen bir Mersin. Böyle bir karşılaştırma yapmak bile çok anlamlı gözükmüyor.

Konuşmama son verirken, başkan vekilimiz Kemal Sığırcıkoğlu’na teşekkür etmek istiyorum.

Parkmetre uygulaması ile ilgili olarak, İstiklal Caddesindeki iki şeritli yolun bir şeridinin otopark olarak ayrılmasının yaratacağı sakıncalara değinmiş ve hiç olmazsa bu caddenin kapsam dışı kalması gerektiği önermiştim. Nitekim sayın başkan vekilimiz, ikazlarımızın haklı görüldüğünü ve İstiklal Caddesinde parkmetre uygulanmayacağını söyledi. Meclis üyelerinin uyarı ve önerilerinin dikkate alınması konusunda, bunun bir örnek olmasını diliyor ve tüm belediye yönetiminden meclis üyelerinden gelecek önerilere karşı daha hassas olmalarını beklediğimizi ifade etmek istiyorum.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA