HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Bu proje kimin arabesk zevki


29 Eylül 2011 Perşembe 11:07

Mersin Büyükşehir Belediyesinin arkasındaki yeni düzenleme görenleri üzüyor. Çok sayıda Mersin’li yapılanı “büyük bir zevksizlik örneği” olarak değerlendirirken çok sayıda Mimar ve Mühendis ise böyle bir düzeleme tarihi bir yapıyla örtüşmediğine dikkat çekerek Anıtlar kurumunun bu projeye nasıl izin verdiği merak edilirken projenin Ankara’da bir mimarlık bürosuna yaptırıldığı da öğrenildi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı M.Özcan  tarihi belediye binasının arkasında gerçekleştirdiği düzenleme Mersin halkın büyük tepkisine neden olurken, proje Cumhuriyetten çok eski belediye taş binanın arka alanına binanın tarihi dokusu ile örtüşecek daha ciddi bir düzenleme yerine, içinden protokol yolu geçen turuncu-lacivert renklerinin hakim olduğu renkli objelerle süslü havuzun yer aldığı ve saksıya dikilmiş hurma ağaçlarının süsledi arabesk bir anlayışın zevksiz bir ürünü olarak değerlendiriliyor.

Tarihi bir yapının dokusu ile örtüşmeyen yeni düzenleme ilgili meslek kuruluşlarıyla tartışılarak yapılması gerekirken anıtlar kurulunun bu projeye izin vermemesi gerekirdi görüşü ise ağırlık kazanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Abdullah Özdemir.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Abdullah Özdemir Mersin Büyükşehir Belediyesinin arkasındaki alanın düzenlemesini  tarihi dokuyla uyuşmayan, estetik yoksunu, tuhaf bir şey olmuştur” başlığı ile değerlendirirken şunları söylüyor;

 

“Tarihi eser konumunda bulunan ve Mersinimizin sembolleri arasında bulunan belediye binamızın önünde bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemenin ne projesi ne de maliyeti hakkında bilgi sahibi olamadığımız için, müdahale şansımız da olmadı.

Ortaya çıkan düzenleme, tarihi dokuyla uyuşmayan, estetik yoksunu, tuhaf bir şey oldu. Diğer şehirlerde bu tür konularda proje yarışmaları yapılıp, halkın görüşüne başvurulurken, bizde meclisimize bile haber verilmeden iş yapılmasının sonucunda bir ucube ortaya çıkmıştır. Birileri Anıtlar Kurulu’na şikayet etmeden, belediyemiz bu ayıbı bir an önce temizlemelidir.

 

İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Eski Başkanı Hasan Hazar;

İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Eski Başkanı Hasan Hazar ise

Mersin Büyükşehir Belediyesinin arkasındaki düzenlemeyi, Mersin’in tarihi mirasının korunması noktasında yerel yönetimlere de büyük görevler düşerken tarihi mirası koruması gereken belediyenin, kendi eliyle bu mirası yok etme çabasında olduğunu görmek üzüntü verici olduğunu belirtip şunları söylüyor ;


“Şu anki mevcut Büyükşehir Belediye Binası tescilli bir tarihi binadır. Büyükşehir’in güney kısmında en az 10 tane klima var. Duvarlar delinmiş.O bina bunu hak etmiyor. O binanın derhal müzeye dönüştürülmesi gerekir. Kültür mirasımızı katlediyorlar. Vatandaşımız, Akdeniz Belediyesi sınırları içindeki tescile tabi tutulmuş tarihi evlerden birine bunu yapsaydı, çok yüksek meblağlarda ceza öderdi.Bunun belediye eliyle yapılması çok vahimdir”.

 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA