HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Yılmaz Şanlı, spora siyaset bulaştırmayın !


10 Ekim 2011 Pazartesi 14:02

CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı AKP İl yöneticilerinin Akdeniz oyunları hazırlıklarının gecikmesinin sorumluluğunu Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir belediyesine yüklemesine sert karşılık verdi. CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı’nın AKP İl Yöneticilerinin suçlayıcı açıklamalarına karşın şunları söyledi.

 

“Akdeniz oyunlarına yönelik Akdeniz Oyunları resmen 23 Şubat 2011 de Mersin’e verilmiş ve 4 Mart 2011 de sözleşme imzalanmıştır. Hazırlık süreci için çok kısa bir zaman olmasına rağmen yapılması gereken işler maalesef 6 ay geciktirilmiştir. Bu süreçte şehrimize bir çivi dahi çakılamamış, Başarılı spor il Müdürü görevden alınmış, genel koordinatör bile yeni atanabilmiş ve personel istihdamı ile ilgili bakanlar kurulu kararı eylül sonunda çıkarılabilmiştir. Burada Akdeniz oyunları ile ilgili iş ve işlemlerde bir gecikme varsa, geciktiren Belediyeler değil AKP hükümetinin kendisidir.

 

Yeni yapılacak tesislerle ilgili olarak kamuoyuna AKP li yetkililer yanlış bilgi vermişlerdir. AKP İl Başkanı ve İl Başkan yardımcısı yanlış bilgi sonucu; oyunların gecikmeye uğradığını ve bu gecikmelerin belediyelerimizden kaynaklandığını söylemişlerdir.

 

Mersin Valimiz ise “ Oyunların gerçekleştirileceği bütün alanların imar ve yasal gerekliliği, yerel yönetimlerle çözümlendi. “ demektedir.

 

Kime inanacağız? AKP yetkilileri ucuz siyaset yapmayın, yalan yanlış konuşmayın! Spora siyaset bulaştırmayın,  Akdeniz oyunlarının kazandırılmasında büyük emeği geçen başta Büyükşehir Belediyesi ve Yenişehir belediyesine haksız ve asılsız suçlamalarda bulunmayın. Yapacaksanız görevinizi yapın. Narenciye sezonu başladı, ihracat priminde yine mahsup var, yine azami ödeme var, narenciye sektörü sıkıntıda, siz narenciyenin sorunlarını çözün.

 

Oyunlar için yeni yapılacak Stadyum, Spor Salonu, Tenis kortları ile ilgili imar çalışmaları bitmiştir.  Projeleri yeni çizilen Jimnastik salonu, kapalı yüzme havuzu ve Kapalı spor salonu ile ilgili imar uygulamaları ise 10 Ekim 2011 günü Büyükşehir Belediye meclisinde görüşülerek gerekli kararlar alınacaktır.  

 

Oyunların Mersin’e alınmasının üzerinden geçen 6 ay içinde Gençlik ve spor bakanlığı tarafından oluşturulması gereken koordinatörlük ofisi ancak 1 hafta önce kurulabilmiş, çalışmalar geciktirilmiştir. Stadyum gibi büyük inşatlar için süre çok daralmıştır, Başta Stadyum olmak üzere bu ihaleler bir an önce yapılmalıdır. Akdeniz Oyunları 20 Haziran 2013 te başlayacaktır. Yapılacak tüm tesislere ait inşaatlarının en az 3–4 ay önce bitmesi ve test edilmesi, test turnuvaları düzenlenmesi gerekmektedir. Bu süreç Bakanlık tarafından yönetilecektir. Oyunlarla ilgili yapılacak her türlü yatırım, mal ve hizmet alımı bu bütçeyi yöneten bakanlığın elindedir. Bu günden başlayarak Akdeniz 0yunlarının tanıtımına yönelik yabancı heyetlerin gelişi, konaklaması, yapılacak ziyaretler ile tanıtım ve reklam işleri Mersin’li işadamlarına yönelik şeffaf ihalelerle mi yapılacak yoksa adrese teslim ihalelerle yandaşlara mı verilecektir.

 Oyunların başarısı Ankara’nın değil Mersin’in başarısı olacaktır, bu nedenle oyunların başarılı olmasını en çok isteyen kurumlardan birisi Mersin Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerimizdir. Mersin’e çakılacak her çivi, yapılacak her yatırım bu şehrin yerel yönetimleri olan Belediyelerin temel amacıdır.

Akdeniz Oyunlarının Mersin’e alınması, Mersin’in iç dinamiklerinin başarısıdır, oyunların alındığı hafta boy boy afişlerde Akdeniz oyunlarının Başbakan tarafından Mersin’e armağan edildiği yazılmıştır, bu kamuoyunu ve halkımızı aldatmaya yönelik bir girişimdir.

 

Adaylık sürecinde bütün Mersin kenetlenmiş, Mersin’in iç dinamikleri tek yumruk olarak bu oyunları Mersin’e getirmiştir. Bu süreçteki bütçe Başta Belediyeler olmak üzere Valilik, Odalar ve diğer sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulmuştur. AKP hükümetinin bu süreçte hiçbir bir katkısı olmamıştır.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA