HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
CHP İl Başkanlı Şanlı zamları eleştirdi.


17 Ekim 2011 Pazartesi 11:17

AKP hükümeti tarafından yapılan bu yüksek zamlar geniş halk kesimini ilgilendirmektedir ve bu zamların devamının gelme olasılığı vardır. Çünkü AKP hükümeti bu zamları ve ÖTV artışlarını cari açığı kapatmak için yaptıklarını söylemektedirler.

 

1 Ekimden geçerli olmak üzere doğalgaza ve elektriğe zam yapılmış, daha sonra da motorlu araçlar, içki-sigara ve cep telefonlarındaki ÖTV oranları arttırılmıştır. AKP hükümeti tarafından yapılan bu yüksek zamlar geniş halk kesimini ilgilendirmektedir ve bu zamların devamının gelme olasılığı vardır. Çünkü AKP hükümeti bu zamları ve ÖTV artışlarını cari açığı kapatmak için yaptıklarını söylemektedirler.

 

Cari açık nedir? Bir ülkenin ihraç ettiği mal ve hizmetlerden elde ettiği gelirin, ülkenin yurt dışından ithal ettiği mal ve hizmetlere yaptığı ödemelerden az olma halidir.

 

Yani yıllardır CHP nin söylemesine rağmen AKP hükümetinin dikkate almadığı ve düşük kur politikası ile Türkiye’yi ithalat cenneti haline getirmesi sonucunda her ne kadar ihracatımız rekorlar kırıp artmasına rağmen kimsenin görmediği ithalatımızın daha da çok artarak rekorlar kırması sonucunda hep cari açık verildi.

 

Ocak - Ağustos dönemi 8 aylık cari açık 54,3 milyar dolar, yılsonu cari açık tahmini ise 75 milyar dolardır.  Ağustos ayı cari açığı 3.96 milyar dolardır. Yani bu son yapılan zam ve ÖTV artışı ile elde edilecek vergi gelirinin 5,5 milyon TL veya 3 milyar dolar olduğu tahmin edilmekte ve bu zamlar sadece ağustos ayı cari açığını kapatabilecektir. Peki, kalan cari açık nasıl kapatılacaktır? AKP iktidarı tekrar zam ve ÖTV artışı mı yapacaktır? Artık yeni zam ve ÖTV artışı istemiyoruz.

 

CHP her zaman cari açığı kapatmak için ithal ürünlerle rekabet edecek yerli üretimin teşvik edilmesi gerektiğini, daha çok üretimin, daha çok ihracatın gerektiğine ve ihracatta rekabet şartlarını ihracatçımız lehine gerektiğini, ithalata da bir düzen verilmesi gerektiğini söylemektedir.

 

AKP iktidarının yaptığı gibi cari açığı; vatandaşın hayat standardını ve alıştığı yaşam biçimini değiştirmeye ve tüketimi azaltmaya yönelik vergi yüküyle değil! Daha çok üretmek ve daha çok ihracat yaparak cari açık kapatılabilir.

 

Bugün ülkemiz; Terör, şehit analarının gözyaşının bir türlü dinmemesi,  işsizlik, yoksulluk, kadın cinayetleri, çocuk istismarı, gelir dağılımındaki adaletsizlik, vergi toplamadaki adaletsizlik,  deniz feneri ve yolsuzluk gibi onlarca sorunun kıskacındadır. AKP hükümeti bu sorunlara çözüm üretmek yerine, halkın üzerindeki vergi yükünü ve baskıyı nasıl arttırabileceğini düşünmektedir.

 

AKP hükümetine sesleniyoruz. Dün olduğu gibi bu günde CHP yapılan bu yanlışlık ve adaletsizliklerin karşısındadır. AKP hükümeti yoksulluğu sona erdirmek yerine, yoksulluğu yöneterek siyasi çıkar sağlamak peşindedir. CHP buna izin vermeyecektir.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA