HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Başkanvekili Ertan açılışını yaptı, Nuri Özdemir tesisler açıldıktan sonra tepki gösterdi


22 Ocak 2012 Pazar 12:18

Kazanlı turizm bölgesinin bitişiğine Şişecam’ın kimyasallar ürün grubunca yapımı gerçekleştirilen Kromik Asit, Oksijen, Beyaz Sodyum Sülfat tesisleri "Mersin’e hayırlı olsun" denilerek açıuldı.

 

           Geçtiğimiz günlerde, Kazanlı turizm bölgesinin bitişiğine Şişecam’ın kimyasallar ürün grubunca yapımı gerçekleştirilen Kromik Asit, Oksijen, Beyaz Sodyum Sülfat tesislerinin açılışı yapılırken, Sülfürik Asit Tesisinin temeli de Soda sanayii tesislerinde düzenlenen bir törenle “Mersin’e hayırlı olsun” temennisi ile Mersin Milletvekili ve Ekonomi Bakanı Zafer çağlayan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanu Şerafettin Aşut, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ve Şişecam yetkileri tarafından atılmıştı .

          “Fotohaber.net” olayı  “Kazanlı’ya dört kimya tesisi daha” başlığı ile haberleştirmiş ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre komisyonu başkanının olay karşısındaki suskunluğunun nedenini sormuştu.

 

Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Komisyonu Başkanı Nuri Özdemir, Mersin Büyükşehir Başkan vekili Erol Ertan’ın açılış ve temel atma törenlerinde yer aldığı ve Tarsus-Kazanlıda turizm bölgesinin bitişiğine kurulacak olan Kromik Asit, Oksijen, Beyaz Sodyum Sülfat  ve Sülfirik Asit Üretim Tesisi’ne karşı çıkarak sessizliğini bozdu ve oldukça ilginç şu açıklamaları yaptı ;

“Turizm kenti olacağı iddia edilen Mersin, adeta çevre konusunda sabıkalı tesislerin mantar gibi türediği bir kent haline getirilmek istenmektedir. Kazanlı’da kurulu olan Kromsan Fabrikası’nın bahçesinde paketlenmiş 1.7 milyon ton tehlikeli atığın halen mevcudiyetini koruduğunu belirten Nuri Özdemir, “Her türlü çevre kirliliğine yol açacak tesisler her nedense Mersin’e kurulmak isteniyor. Nükleer santralin mücadelesini verirken, şimdi de kentin göbeğinde sülfirik asit üretim tesisi açılıyor. Mersin’i turizm kenti ilan edenlerin turizm yatırımlarının, çevre kirliliğine yol açacak tesisler olduğu anlaşılıyor” dedi.

     Tesisler açıldıktan sonra tepki gösteren Özdemir şu sözlerle sürdürdü

Soda Sanayi’nin yan kuruluşu olan Krom-san’ın, 1984 ile 1998 yılları arasındaki üretiminden kaynaklanan 1.7 milyon ton tehlikeli atığın hiçbir önlem almadan yıllarca fabrika bahçesinde tutulmaktadır. Kromsan’ın soluduğumuz havaya, içtiğimiz suya ve kullandığımız toprağa yıllarca karıştırdığı binlerce ton tehlikeli atık varken, şimdi de Soda Sanayi tarafından kurulacağı belirtilen Sülfirik Asit Üretim Tesisi gündeme gelmiştir. Mersin’in turizm kenti olacağı masalını anlatanlara sesleniyorum; nükleer santrali, yoğun hava kirliliği ve tehlikeli atıklarıyla mı Mersin turizm kenti olacaktır? Mersin’de tehlike üstüne tehlike içeren tesislerin birbiri ardına açılması kafalarımızda soru işaretine yol açmaktadır. Daha önce çevre kirliliğine yol açan tesislerin pislikleri temizlenmeden yenilerinin faaliyete girmesine karşı dik duruşumuz devam edecektir” dedi.  





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA