HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
CHP Yenişehir İlçe örgütü istifa etti


5 Şubat 2012 Pazar 12:46

İlçe Başkanı Yunus Özdemir "Belediyelerde çalışan ve İlçe Örgütümüzü destekleyeceğini söyleyen üyeler açıkça işten çıkarılmakla tehdit edildi. Üyemiz olan esnafın dükkanlarına Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta memurları gönderilerek tehdit edildi. Üyelerin Elektrik faturaları, Kredi kartı ekstreleri gibi giderleri karşılanılması vaatlerinde bulunuldu. En önemlisi iş vaatleri verildi ve üye potansiyeli olan kişiler Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlatıldı".

 

 

İşte CHP Yenişehir İlçe Yönetiminin istifa açıklaması

CHP Yenişehir İlçe Yönetimi çok ağır bir açıklama ile istifa etti. İlçe Başkanı Yunus Özdemir delege seçimlerinde Büyükşehir Belediyesinden bazı üst düzey görevlilerin delegelere çeşitli baskılar yaptıklarını iddia ederek yönetim kurulu üyeleri  Şeref TAN Kazım YÜKSEL, Mehtap ERSOYAK, Salim GÖKEL, Tuncay Halil OKUR, Perlin ÖZDEMİR, Yüksel AKÇAY, İsmail BENLİ, Elife ALBAYRAK Ali Askar YILMAZ, Durmuş Ali UYSAL, İmam GÜNAYDIN, Kemal TAŞLIARMUT Ramazan KAYA toplu olarak istifa ettiler.

CHP Yenişehir İlçe Örgütü olarak göreve geldiğimiz günden bu yana 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri, 12 Eylül 2010 Referandum Oylaması ve 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde görev başındaydık. Bu seçimlerde Yenişehir İlçe Örgütü olarak başarımız ortadadır. Elimizden gelen bütün çabayı en samimi duygularımız ve performansımız ile ortaya koyduğumuza inanıyoruz.

Öyle ki, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinin hemen sonrasında Genel Merkezimizin Türkiye genelinde 850 İlçe arasında yaptırmış olduğu seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme sonucunda Türkiye’nin en başarılı ilk 10 ilçesinden biri olarak İlçe Örgütümüz ilan edilmiştir.

Tüm amacımız CHP’nin çıtasını öncelikle ilçemizde daha sonra da Mersin genelinde yükseltmektir. Hedefimiz Genel Başkanımız Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU ve yakın çalışma arkadaşlarını  Mersin’de en iyi şekilde temsil etmektir.

Bu duygularla, başlayan Kongre döneminde Delege seçimi takvimimizi İlçe Örgütü olarak tüm örgütler gibi biz de başlattık.

Fakat İlçe Örgütü olarak İl Başkanlığına sunduğumuz Delege Seçim yerleri ve tarihleri bir türlü kabul görmedi. İl Başkanlığına sunduğumuz takvim çeşitli bahanelerle tam 6 defa kabul görmedi. Bahane üzerine bahane bulunarak sürekli değişiklik istendi. Sesimizi çıkarmadan büyük bir sabırla isteklerini gerçekleştirdik. En nihayetinde lütfedip takvimi kabul ettiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan Sağlık Daire Başkanı iki yıl sonra yapılacak olan yerel seçimlerde Yenişehir Başkan aday adaylığını ilan etmiş ve beraberinde birlikte hareket ettiği diğer daire başkanları ve müdürleriyle beraber Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine bağlı birimlerin tüm olanaklarını ve nimetlerini delege seçimlerine yönelik baskı unsuru olarak kullanmışlardır.

İki dönemdir görevinin başında olan ilçe olarak keşke bu arkadaşlarımızın bu baskıları geçen dönem Belediye Başkanlığı seçimlerinde ve 12 Haziran Genel Seçimlerinin seçim çalışmalarında  göstermiş olsalardı da elimizdeki diğer ilçe belediyelerini kazanmış olsaydık ve 12 Haziran 2011 seçimleri sonucunda Mersin’de ikinci parti durumuna düşmeseydik.

İşte bu baskılar sonucunda asıl sorunlar bundan sonra başladı.  İlçemize ait üye listesi bazı şahıslara dağıtıldı. Bu şahıslar üyeleri tek tek arayarak çeşitli vaatlerde bulundu. Belediyelerde çalışan ve İlçe Örgütümüzü destekleyeceğini söyleyen üyeler açıkça işten çıkarılmakla tehdit edildi. Üyemiz olan esnafın dükkanlarına Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta memurları gönderilerek tehdit edildi. Üyelerin Elektrik faturaları, Kredi kartı ekstreleri gibi giderleri karşılanılması vaatlerinde bulunuldu. En önemlisi iş vaatleri verildi ve üye potansiyeli olan kişiler Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlatıldı. Yani kısacası CHP’ye yakışmayacak her türlü kirli oyunlar İlçe Örgütümüze karşı oynandı. Bizim için en acı olan ise bunları yapan merkez ilçemize bağlı diğer ilçe örgütlerinde olan bizlerle aynı partide olduğunu sandığımız arkadaşlarımızdır. 

Yani, Toroslar İlçe, Akdeniz İlçe, Mezitli İlçe Örgütleri ve Mersin İl Örgütüdür.

Neredeyse bizleri hizmetinde olduğumuz partimizden, inançlarımızdan aforoz edecekler.

Bu nasıl bir kindir. Bu neyin intikamıdır. Bizler anlamakta inanın güçlük çekiyoruz. Bütün bunları kesinlikle bizler hak etmedik.

Bu durumda bizler artık yapılan bu haksızlığa ve Ali Cengiz oyunlarına daha fazla dayanamayacağız. Duruşumuzdan, ilkelerimizden ve partimizden vazgeçmiyoruz. Ama yapılanları da artık sinemize çekmiyoruz. Bırakın partili olarak, insan olarak bu yapılanları içimize sindiremiyoruz.

Bazı değerlerin bu kadar ucuzlatılmasından dolayı duyduğumuz rahatsızlığı artık yüksek sesle söyleyerek demokratik hakkaniyet ölçülerinin kaybolması, üyelerimizin tacize uğraması, eşit ve demokratik koşullarda mücadelenin ortadan kalkması bizi bu noktaya getirmiştir.

Daha fazla partimizin ve üyelerimizin yıpranmaması için Türkiye’nin en başarılı ilçesi olmuş Yenişehir İlçe Örgütümüze bu yapılanları protesto ediyor, CHP Yenişehir İlçe Örgütü olarak İlçe delege seçimlerini bu koşullarda sürdüremeyeceğimizi  ilan eder, şahsen onurla sürdürdüğüm Yenişehir İlçe Başkanlığı görevimden  ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım istifa ediyoruz.

Saygılarımızla….

 

                                                                 Yunus ÖZDEMİR





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA