HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
CHP İl Başkanı şanlı Yenişehir İlçenin istifa gerekçesini değerlendirdi


8 Şubat 2012 Çarşamba 11:59

Yenişehir İlçe örgütünce Delege seçimi için İl Başkanlığına sunulan ve bahanelerle reddedilen altı ayrı takvim hiç olmamıştır.

 

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlının yaptığı açıklama aynen şöyle :

 

Değerli Basın Mensupları,

 

Yenişehir ilçemizde delege seçimleri başlamış, 04 Şubat Cumartesi günü ilk delege seçimi Aydınlıkevler mahallesinde yapılmış ve 3 ayrı listenin yarıştığı seçimlerde 322 kayıtlı üyenin 230 u katılmış, 1. liste 124, 2. liste 82, 3. liste 24 oy almıştır. Aynı gün öğleden sonra yapılan Kocavilayet mahallesindeki delege seçimlerine 65 kayıtlı üyenin 56 sı katılmış ve 1. liste 40 oy, 2. liste ise 16 oy almıştır. Yenişehir ilçe başkanı Sn Yunus Özdemir’in listesi her iki mahalledeki seçimi de kaybetmiştir. Bu iki mahalle seçiminin yapılmasından sonra gece saatlerinde toplanan Yenişehir İlçe Yönetim Kurulunun 14 üyesinden 10 üye ile ilçe başkanı Sn Yunus Özdemir istifa ettiklerini bana ve Genel Merkeze bildirmişledir. Pazar günü İlçe Yönetim Kurulu istifası nedeniyle yapılması gereken Pirireis Mahallesi ve Deniz Mahallesi delege seçimleri, İl başkanlığımızın daha önceden görevlendirdiği gözlemciler tarafından önceden açıklanan takvime uygun olarak yapılmış, Pirireis mahallesine kayıtlı 339 üyenin 146 sının katıldığı tek liste ile delege seçimleri yapılmış, deniz mahallesinde kayıtlı 62 üyenin 44 ünün katıldığı tek liste ile delege seçimleri yapılmıştır.

         05 Şubat günü olağanüstü toplantı yapan İl Yönetim Kurulumuz Yenişehir İlçesindeki iş ve işlemlerin aksamaması, ilan edilen ve başlayan delege seçimlerinde tam ve eksiksiz yapılmasını sağlamak üzere Genel merkezimizce görevlendirme yapılana kadar görev yapmak üzere 5 İl Yönetim Kurulu üyesini Yenişehir İlçede görevlendirmiştir. Yenişehir ilçe örgütünün 4 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirdiği Aydınlıkevler ve Kocavilayet mahalleleri delege seçimleri tam bir demokrasi şöleni halinde ve % 70 ve % 86 oranında katılımla gerçekleşmiştir. Yenişehir ilçe başkanı ve yönetim kuruluna ve delege seçimlerine böyle yüksek bir oranda katılım gerçekleştiren CHP üyelerimize teşekkür ediyorum.

         Ayrıca İl Başkanlığımıza Yenişehir İlçe Başkanlığının 25 Ocakta kesinleşen seçim takviminden sonra ve 04 Şubat günü yapılan 2 mahalle delege seçimlerinden sonra hiçbir şikayet gelmemiş, itiraz yapılmamıştır

         İstifa eden İlçe Başkanımız Sayın Yunus Özdemir delege seçimleri sırasında bazı kişilerin üyelere baskı yaptığını ifade etmektedir. Bu konuda keşke ilçe olarak önce kendi ve yönetim kurulu inceleme başlatsaydı, gerekirse konuyu İl Başkanı ve Genel Merkeze kadar götürseydi çünkü hiç kimse CHP üyelerine baskı yapamaz, yapmak isteyen olursa da karşısında CHP örgütünü bulacaktır.

         İl Başkanlığımızın Yenişehir ilçe Örgütünün sunduğu seçim takvimi çeşitli bahanelerle tam ALTI defa kabul edilmediğini de ifade etmiştir. Bahane üzerine bahane bularak sürekli değişiklik istendiğini de ifade etmiştir Yenişehir İlçe Örgütü İl Başkanlığına göndermesi gereken seçim takvimini 30 Aralık 2011 günü göndermiştir. Ancak gönderilen takvimde delege seçimlerinin başlama ve bitiş saatleri yazılmadığı için ve de seçim yerleri olarak basketbol sahası, kırtasiye dükkanı, emlak dükkanı gibi Cumhuriyet Halk Partisine hem yakışmayan hem de seçim yapılması, üyelerin beklemesine olanak sağlanmayan yerler bildirilmesi üzerine 5 Ocak 2012 de Yenişehir İlçe Başkanlığından seçim takviminde yazılmayan delege seçimi başlama ve bitiş saatlerinin yazılması ve seçim yerlerinin de CHP ye yakışan ve seçim yapılabilecek yerler şeklinde yeniden belirlenerek eksik verilen takvimin düzeltilmesi istenmiştir.

         Bu düzenlenme yapılıp takvim tarafımıza gönderilmeyince 12 Ocak 2012 de Yenişehir İlçe Başkanlığına tekrar yazı yazılarak seçim takvimi istenmiştir ve nihayet gönderilmesi gereken takvim düzeltilerek gönderilmiştir. İl Yönetim Kurulu tarafından tüm ilçelere ait seçim takvimleri tek tek incelenmiş ve delege seçimleri sırasında olabilecek aksaklıkları belirten ve ilçe başkanlıklarının hazırladıkları takvimleri bir daha incelemelerini varsa eksiklikleri gidererek askıya çıkarılacak takvimin son halinin gönderilmesi anlamdaki genel bir yazı tüm ilçelere 14 Ocak 2012 de yazılmıştır.

         Bu yazı üzerine bazı ilçelerimiz buna Yenişehir İlçede dahil olmak üzere kendilerine göre bazı değişiklikler yaparak 18 Ocak 2012 de İl Başkanlığına yeni takvimlerini gönderilmiş ve takvimler ilçe ve İl Başkanlığında askıya çıkarılmıştır.

         İl Başkanlığına Yenişehir İlçe üyesi 32 kişinin imzası olan bir dilekçe ile askıya çıkan listede 16 mahallenin delege seçimlerinin hafta arası olduğu ve saatlerinin az olduğunu bu tarihlerin hafta sonuna alınması isteği hem İl Başkanlığına hem de Genel Merkeze bildirilmiştir, bu dilekçe ve istek üzere Yenişehir ilçe başkanlığına 20 Ocak 2012 günü bir yazı yazılarak bu konuları görüşmek üzere ilçe başkanı Sayın Yunus ÖZDEMİR 23 Ocak 2012 günü İl Başkanlığına çağırılmıştır. Bu yazının gönderilmesinin akabinde Genel Merkezden gönderilen bir yazı ile Muğla milletvekilimiz ve Mersin Denetmeni olan Sayın Ömer Süha ALDAN görevli olarak Mersine geleceği ve 4 ilçedeki seçim işlemlerinin tüzük yönetmelik hükümlerine uygun işleyip işlemediğinin inceleneceği bildirilmiştir.

         Milletvekilimiz Sayın Ömer Süha ALDAN 21 Ocak günü İl başkanlığımızı ziyaret etmiş ve daha sonra 21 Ocak 2012 günü Akdeniz, Toroslar ve Mezitli ilçelerinde yapılan delege seçimlerini yerinde inceledikten sonra Yenişehir İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşmüş sorunları anlatmış ve ilçe başkanı Yunus ÖZDEMİR’ in Yenişehir delege seçimleri için yeni bir takvim hazırlayarak İl Başkanlığına sunacağını ifade ederek Mersinden ayrılmıştır. 25 Ocak 2012 günü Yenişehir İlçe Başkanlığından gelen delege seçim takvimi tekrar askıya çıkmış ve şuanda uygulanan son halini almış olan takvim bu takvimdir.

         İl Başkanlığına sunulan ve bahanelerle reddedilen altı ayrı takvimde hiç olmamıştır.

Belediye Başkanları ve Milletvekillerinden de rica ediyorum. Delege seçimlerine ve kongrelere müdahil olmayınız, kendi aranızdaki ki sorunları ve parti içi konuları kamuoyunda partimize zarar verecek şekilde dillendirmeyiniz.

Biz örgüt yöneticilerinin görevi demokratik bir delege seçimini tüzük ve yönetmelik hükümlerine göre gerçekleştirmektedir. Hiçbir örgüt tekrar seçilmek uğruna seçimleri dizayn etmeye çalışmasın. Saygılarımla.

                 

                                             Yılmaz ŞANLI

                                                  İl Başkanı





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA