HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
F.Bora Yorulmaz CHP Mersin İl Başkan Adayı


13 Nisan 2012 Cuma 12:08

İl Başkanı olduğu dönemlerde SHP ve CHP büyük farklarla seçimler kazandıran deneyimli siyasetçi F.Bora Yorulmaz “siyasal hayatımda ben hiç kimsenin adamı olmadım, her zaman olduğu gibi yine CHP’ye gönül veren halkımın adayıyım”

 

SHP ve CHP’de uzun yıllar siyaset yapan F.Bora Yorulmaz verdiği mesajlarla dikkat çekiyor. İl Başkanı Olduğu dönemlerde partilileriyle samimi dostluklar kurması ile tanınan CHP İl Başkan adayı F.Bora Yorulmaz’ın özellikle “geçmişte olduğu gibi bu günde CHP’ye kimsenin küs kalmamsı için çalışacağını ve özelliklede kesinlikle kimsenin adayı olmadığına vurgu yapıyor.

Partiye hakim olanlar çıkarları uğruna partiyi kullandılar

Kendisinin 21 yıl önce 1991 yılında SHP’de il başkanlığı yaptığını ve geri dönerek tekrar il başkanı aday adayı olmasının sebebinin de; CHP’nin oylarının gerilemesinden kaynaklandığını belirten Bora Yorulmaz, partiye hakim olanların ve olmak isteyenlerin sosyal demokrasiyi ve solu düşünmeden sadece kendi çıkarları uğruna partiyi kullandıklarını gördüğü için geri döndüğünü açıkladı.

 

Yönetim kurullarına çöreklenenler CHP’yi gerilettiler

 

Partinin iktidar olduğu yerlerde partinin gücünü kendi çıkarları için kullananlara ve bu nedenle parti içi iktidara gelmek isteyenlere karşı mücadele etmek için göreve talip olduğunu ifade eden Yorulmaz, “Kendi çıkarlarını ön planda tutanlar ve yıllardır bu partinin yönetim kurullarına çöreklenenler CHP’yi ve dolaylısıyla sosyal demokratları geriletmişlerdir. Yıllar sonra aday adayı olarak geri dönüşümün sebebi de budur. CHP’nin Mersin’de felaket içerisinde olduğunu görmemdendir. Kısacası söylemek gerekirse; bu partinin başına gelenler partimizi geriletmişlerdir ve kendi çıkarları için kullanmışlardır” dedi.

 

Belediye başkanları örgütü sayacak…

Örgüt başkanları ile belediye başkanlarının iyi ilişkiler içerisinde olmaları gerektiğine de dikkat çeken Yorulmaz, “Ancak belediye başkanlarının örgütü saymaları, örgüt saygınlığını bilmeleri, örgüte karşı takınacak tavırlarına dikkat etmeleri çok önemlidir. Aynı şekilde örgüt başkanları da belediyle başkanlarını kucaklamalı ve onlara sahip çıkmalıdır” dedi.

 

F.Bora Yorulmaz, 1983- 1985 yıllarında 2 kez SODEP Mersin Merkez İlçe Başkanı. Mersin SHP-CHP İl-İlçe Yöneticiliği ve Kurultay Delegeliği. SHP-Mersin   Belediye Meclis Üyeliği.  Mersin   Ticaret ve Sanayi Odası Sanayici Grup Başkanlığı. MESİAD Yüksek İstişare Kurulu üyeliği, Mersin İdman Yurdu Yöneticiliği ve Basın Sözcülüğü.

SHP Tüzük Kurultayında Kurultay 2.Başkanlığı. 1991-1996 Yılları arasında üç kez seçildiği, önce SHP daha sonra CHP Mersin İl Başkanlığı. SODEV Sosyal Demokrasi Vakfı Kurucu üyeliği. 1999 Genel Seçimlerinde CHP Mersin İl Seçim Komitesi Başkanlığı. 2009 Yerel Seçimlerinde CHP Mersin Mezitli Seçim Komitesi Başkanlığı görevlerinde bulunan Fuat Bora Yorulmaz  evli ve iki çocuk babası..... 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA