HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Basın suçlandı Başkan Kocamaz’da Basına ayar verdi


17 Temmuz 2014 Perşembe 16:30

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu Başkanlığı’nda gerçekleşen, Mersin’de yaşayan Suriyelilerin sosyal ve toplumsal hayatıyla ilgili yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantısında Suriyeli mültecilerle ilgili haberleri “Mersin’in geleceğine balta vurmak” olarak değerlendirdi ve basına gazetecilik dersi ve ayar verirken “İnşallah bazı ilerde yaşanan olaylar Mersinimizde yaşanmaz. Bu konuda hepinizden de katlı bekliyoruz ki, Mersin’in ağız tadı bozulmasın” dedi. Konuyla ilgili yorumlarda Kocamaz’ın “ayağı yere basmayan haber “ konusunda uyarıda bulunmasını geçtiğimiz günlerde gazetelerde yer alan “Belediyede satırlı ihale kavgası” haberine gönderme olarak değerlendirildi.

 

 Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer 

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşma sırası kendine gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz,  Suriyelilerle ilgili haber yapılırken daha duyarlı olunması gerektiğini vurgularken (basının bu tür konularda halkın algısını yönlendiren çok önemli bir unsur olduğuna ve Suriye’nin bir ateş çemberi içerisinde olduğuna dikkat çekerek “Bu çemberden kurtulmak isteyenler de en yakın yerlerde hayatlarını sürdürmek istiyorlar. Biz bu konuda Mersinliler olarak, Hatay’dan, Şanlıurfa’dan, Kilis’ten, Gaziantep’ten daha şanslıyız, çünkü ilk uğrak yerleri o bölgeler. O bölgedeki Suriyeli insan sayısı bizim bölgemizden daha fazla. Türk milletinin yapısında garibana kucak açmak, zulüm altındaki mazlumlara destek çıkmak gibi,tarihi derinliğinden gelen bir anlayışı var. Tabiki hiçbir problem yok diyemeyiz. Ama bu problemler, yaşanan diğer problemlere göre çok daha küçük konumda. Tabiki bunun algısı, basının alacağı tavırla halk tarafından değerlendirilecek, ya da halkın içine yayılan çeşitli dedikodularla o algı yönetilecek. Geçmişte Mersin’de oluşan bazı olumsuzlukları ortadan kaldırmış durumdayken, bunun mücadelesini verirken yeni olumsuzluklara fırsat verecek provokasyonların içine kimsenin girmemesi lazım. Basının özellikle net bilgiler bulduğunda yazması ve halka duyurması lazım. Hepimizin belli bir sorumluluk çerçevesinde hareket etmesi gerekiyor. Ayağı yere basmayan ve isbatı olmayan konularda dikkatli olmamız lazım. Eğer bu konularda titiz davranmazsak ,Türkiye genelinde başlatılmaya çalışılan Suriyelilere karşı tepkide, adeta ateşe benzin dökmüş oluruz. Bütün basın mensubu arkadaşlarımızdan,  Mersinimizin geleceği, Mersin’deki birlik ve beraberliğin zedelenmemesi ve Mersin’in daha ileriye gitmesi için yapılan çabalara balta vurulmaması açısından hassasiyet bekliyoruz. Basın mensubu arkadaşlarımıza bugüne kadar genelde Mersin’in menfaati doğrultusunda göstermiş olduğu hassasiyetine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

    RUHSATSIZ ÇALIŞAN İŞ YERLERİ VARSA KA   PATILACAKTIR

      Mersin’de işyerleri ile ilgili toplu denetimlerin yapıldığı bilgisini veren Başkan Kocamaz, “Ruhsatsız işyerleri, nasıl ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygulanan yasa ve yönetmeliklerle kapatılıyorsa, Suriyelilere karşı da aynı işlem uygulanıyor. Zaten işyeri açabilmeleri için ilgili bakanlıklardan çalışma izni almaları gerekiyor. Yasa ve yönetmeliklerin hilafına hareket eden her kim olursa olsun, bu iş yerlerinin kapatıldığını görmüşsünüzdür. Ruhsatsız çalışan ve henüz tespit edilemeyen işyerleri varsa, kapatılacağını da göreceksiniz. Ben bu konuda hepimizin biraz daha hassas ve duyarlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bazı ilerde yaşanan olaylar Mersinimizde yaşanmaz. Bu konuda hepinizden de katlı bekliyoruz ki, Mersin'in ağız tadı bozulmasın” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA