HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
TISİAD, KKTC İş Dünyası İle Buluştu


5 Eylül 2014 Cuma 09:15

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı (KTSO) ziyaret eden TISİAD heyeti, karşılıklı ticaretin artması için talepleri ve sorunları masaya yatırdı.

 

Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TISİAD) ziyaret heyetinde; TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Başkan Yardımcıları Can Erkan Gençay, Bünyamin Yüksekbaş ve Serhat Yüce, Genel Sekreter Aynur Olgaç, Sayman Şeyhmus Kayar, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Zahir Irmak ile üyeler İbrahim Özçelik, Vedat Yüksekbaş ve Cengiz Atalay İle KKTC Temsilcisi Ali Tunçtaşlı yer aldı.

“KARŞILIKLI KAZANALIM”

KTTO Başkanı Fikri Toros’a bir plaket veren Başkan Kılıç, dernek çalışmaları ile ilgili de bilgi verdi. Irak’ın gelecek vaat eden bir Pazar olduğunu söyleyen Kılıç, şuan Irak’ta 1300’ü aşkın Türk şirketinin bulunduğunu vurguladı. KKTC’de açtıkları temsilcilik ile KKTC’li işadamlarının Irak’taki payını arttırmak istediklerini belirten Kılıç, yatırım yapmak için değişik bölgeler arayan Irak işadamlarının KKTC’de iş yapmasını teşvik edici çalışmalara imza atacaklarını kaydetti. Kılıç, “Karşılıklı kazanalım istiyoruz” dedi.

Iraklı işadamlarının, turistlerin, öğrencilerin KKTC’ye girişinde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması için de destek isteyen Kılıç, “Öte yandan Türk nakliye sektörünün KKTC’de daha fazla iş yapabilmesinin önünün açılmasını istiyoruz. Zira Türk araçlarının KKTC’den taşıma yapması sağlanamıyor. Türkiye’de eliniz, kolunuz olmak istiyoruz. Bu nedenle karşılıklı sorunları çözüm, fikir birliği sağlamak için sürekli temasta bulunalım” diye konuştu.

“IRAK’TA DAHA FAZLA İŞ YAPMAK İSTİYORUZ”

KKTO Başkanı Fikri Toros da, bu tür ziyaretleri çok önemsediklerini belirterek, 3 bin 600 üyeye sahip KKTO’nun uluslararası tanınırlığı olan bir kuruluş olduğunu vurguladı.

“Gerek iş dünyamızın sizleri tanıması, gerekse de sizin KKTC’yi tanımanız önemli” diyen Başkan Toros, “KKTC olarak Türkiye üzerinden Irak’a yılda 15 milyon dolarlık mal satmaktayız ve bundan gurur duyuyoruz. Bu ihracatı Türkiye üzerinden arttırmak, Kıbrıs Türk ürünlerinin Kuzey Irak’ta daha fazla tercih edilmesini sağlamak istiyoruz.

Öte yandan özellikle tarımsal alanda KKTC’ye yatırımcı bekliyoruz. Gelin istediğiniz standart ve kalite de üretim yapalım. Arazi ve iş gücü bizden, bilgi ve yatırım sizden” diye konuştu.

“TECRÜBELERİNİZ ÖNÜMÜZÜ AÇAR”

KTSO Başkanı Ali Çıralı da,  TISİAD heyetini oda çatısı altında görmenin kendileri için gurur vesilesi olduğunu söyledi. “Irak ile yakın temaslarınız ve ilişkileriniz, bizim yakın bir gelecekte başlayan Irak ile ticaretimizin artmasına katkı sunacaktır” diyen Çıralı, “İnşallah Irak’a yönelik ticaretimiz artar ve karşılıklı ilişkilerimiz daha da gelişir. Irak’ta ki siyasi karmaşanın ticareti engellemeyeceğini ümit ederek, ticaretin artmasını ümit ediyoruz. Irak çok büyük ve gelecek vaat eden bir Pazar. Tanışıklığımız Irak’a ticaretin daha da artmasına vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

Ziyaretlerin sonunda TISİAD Genel Sekreteri Aynur Olgaç, KTTO Başkanı Fikri Toros’a ve TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç da, KTSO Başkanı Ali Çıralı’ya birer plaket verdi. Çıralı da Başkan Kılıç’a bir plaket verdi.  





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA