HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Akdeniz Belediyesi’nden güzel bir hizmet


12 Eylül 2014 Cuma 09:08

Akdeniz Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Kültür Mahallesinde yapılan beslenme istasyonu ile sahipsiz sokak hayvanlarının açlık ve susuzluktan korunması hedefleniyor.

 

Akdeniz Belediyesi, sahipsiz kedi ve köpeklere yönelik bir projesini daha hayata geçiriyor. Çamlıbel semtinde bulunan Âşıklar Parkına yerleştirilen beslenme istasyonu, sahipsiz sokak hayvanlarının açlık ve susuzluğunu giderecek. Özellikle kış aylarında yiyecek, yaz aylarında da su bulma zorluğu yaşayan sokak hayvanları, bu istasyonlar sayesinde aç ve susuz kalmayacaklar.

 

Âşıklar Parkındaki istasyonun yerleştirilmesi esnasında Akdeniz Belediye Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk’ün yanı sıra Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Mersin Hayvan Dostları Derneği temsilcileri, beslenme ünitesi firma yetkilileri ile Çamlıbel sakinleri de hazır bulundular. Sistem hakkında Eş Başkanlara ve yurttaşlara bilgi veren Proje Müdürü Tuğba Çömlekçioğlu, pet şişe, metal ve karton gibi atıklarla çalışan ünitenin sahillere, meydanlara, park ve bahçeler gibi insan ve hayvanların yoğun olarak kullandığı noktalara kurulduğunu ifade etti. Ünitenin yurtiçinde ve dışında yerel yönetimler tarafından gün geçtikçe daha fazla talep gördüğünü de kaydeden Çömlekçioğlu, özellikle hayvan dostu kişi ve sivil toplum örgütlerinden son derece olumlu tepkiler aldıklarını sözlerine ekledi.

 

“Çevreci ve hayvan sever proje”

 

Daha sonra söz alan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, sokak hayvanlarına yönelik geri dönüşüm ve beslenme istasyonu projesini başlatmış olduklarını belirtti. Belediyenin tüm olanaksızlığına rağmen bu projeyi öncelikli hedefleri arasına koyduklarının altını çizen Eş Başkan Mutlu, “Hayvan sever, doğasever ve ekoloji yaklaşımı olan bir anlayışımız var. Bu nedenle hem sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik hem de çevreci yönü olan bu sistemi ilk etapta 2 noktaya kurmaya karar verdik. Bu sayede hem sokak hayvanları doymuş olacak, hem de geri dönüşüm noktasında bir farkındalık yaratacak. İlerleyen zamanlarda projeden sağlıklı sonuçlar alınmasıyla birlikte bu istasyonlarını sayısını arttıracağız” dedi. Konuşmaların ardından Eş Başkanlar ve mahalle sakinleri üniteye ambalaj atıklarını atarak sistemi denediler. Yurttaşlar, bu ünitenin kentin her mahallesinde olacak şekilde yaygınlaştırılmasını istediler ve Akdeniz Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.

 

Metal kabinli ve güneş paneli ile çalışan geri dönüşüm ünitesi, güneş panelinden aldığı 12 volt elektrik ile çalışıyor. Ön yüzünde geceleri çalışan aydınlatma sistemi de bulunan ünitenin toplam 800 adet geri dönüştürebilen atık alma kapasitesi bulunuyor. Sistem, geri dönüştürülebilir atıklar olan cam, plastik, metal ve karton içecek ambalajlarının üniteye atılması ile çalışıyor. Bu işlemin ardından ünite bir miktar kuru mamayı aşağıda bulunan hazneye döküyor. Ayrıca ayrı bir bölmeden de pet şişelerde kalan sular hazneye boşaltılabiliyor. Ünite, ayrıca saati ve anlık hava sıcaklığını gösteren bir led ekranı da içeriyor.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA