HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Kasaplar çarşısı ve balık pazarı yine gündemde


21 Ocak 2015 Çarşamba 09:06

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı ÇevresiSokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi” kapsamında esnaf temsilcileri ileKongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya geldi. Başkan Kocamaz, “Kent kimliği taşıyan tarihi dokuları yeniden gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Bu konuda esnaflarımızı da elini taşın altına koyup, projemize destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

 

Proje kapsamında tarihi kent merkezinde faaliyet gösteren, mevcut durumda sağlık ve görsellik açısından büyük eksiklikleri olan Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı’nın yenilenerek çağdaş standartlara uygun hale getirilmesi için, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce başlatılacak olan çalışma kapsamında, bölgede ekonomik canlanma sağlanarak çalışanların ve ziyaretçilerin beklentileri karşılanacak ve Kasaplar Çarşısı özgün dokusuna kavuşacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Mersin’i bu şehirde yaşayanlara layık bir şekle dönüştürebilmek için büyük çaba sarf ettiklerini kaydeden Mersin Büyükşehir Belediye BaşkanıBurhanettin Kocamaz, “Önce Mersin’in merkezini kente yakışır hâle getirmeliyiz.Mersin’in bu çarpık yapılaşmasıyla birlikte tarihi değerlerinin bir bir elden çıkışını görmekbizim de yüreklerimizi sızlatıyor. Tarsus’ta daha önce başlattığımız bu tür çalışmaları Mersin’de de devam ettirmek ve Mersin’i cazibe merkezi konumuna getirmek istiyoruz” dedi.

“ ESNAFLARIMIZ PROJEMİZE DESTEK VERMELİ”

Hedeflerinin, bu bölgelerde düzenleme yaparak işyerlerinin amacına uygun turistik mekânlar olarak hizmet vermesini istediklerini kaydeden Başkan Kocamaz, “Kasaplar Çarşısı’ndaki esnaflar o görüntüden memnun değil. Biz kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Oradaki esnaflarımızı daha uygun bir mekânda bir araya getirmek istiyoruz. Bu bölgelerin de restorasyonuna bir an önce başlayıp kent kimliği taşıyan o dokuyu, yeniden gün yüzüne çıkarmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Karaduvar bölgesinde balık hali oluşturma ve Çamlıbel’i yeniden canlandırma gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Kocamaz, “Biz yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yapıp Mersin’i ayağa kaldırmak istiyoruz. Biz bu gayreti gösterirken buradaki esnaflarımızı bizimle birlikte hareket etmeye, bize destek vermeye davet ediyoruz. Biz kimseden para isteme derdinde değiliz. Biz dış taraftaki restorasyonları kendimiz üstleniyoruz ama iç dizaynlarına projeye uygun halde esnaflarımız tarafından yapılmasını, böylece bu bölgeyi tamamen turizme açma yönünde bize destek vermelerini bekliyoruz. O bölgedeki çirkin görüntülerden de rahatsız olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak, diğer kentlerde yapılan örnekleri Çamlıbel esnafına göstermek için hazırız. Sizlerden sadece bu projeye destek vermenizi bekliyoruz. Mersin’i seven, Mersinli olmaktan gurur duyan herkesi elini taşın altına koymaya, bu projede bizimle hareket etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA