HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
1. Çukurova yapı zirvesi yapıldı


19 Şubat 2015 Perşembe 08:43

Adana’da gerçekleşen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, kent protokolü, dünyaca ünlü kent plancısı Mimar Sidney Rasekh,müteahhit, mimar, iç mimar, yapı malzemesi üreticileri ve satıcıları ile yapı sektörünün temsilcileri bir araya geldi. Sektörün bugünü ve yarınının ele alındığı zirvede, yerel ve ulusal ölçekteki sorunlara çözüm arandı.

 

Yapı sektörünün sadece ülkemizde değil, dünyada hızla gelişen, değişen son derece dinamik bir sektör olduğunu belirtenMersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bizler ticari kaygıların ötesinde tüm kentin çıkarlarını gözeterek sadece bugünü değil, geleceği planlayarak, bunu yaparken de altyapısı, ulaşımı, kentin iklim koşulları, doğası, yaşayanların sosyo-kültürel düzeyini göz önünde bulundurarak, kentin dokusunu, kimliğini bozmadan çok yönlü düşünerek bu şehri planlamak zorundayız. Bir kente tam anlamıyla yaşanılabilir bir kent, markalaşmış bir kent diyebilmek için kentin tüm ihtiyaçlarının, tüm donanımlarının tamamlanmış olması gerekir” dedi.

“TOKİ KONDULAR DÖNEMİ BİTMELİDİR”

Artık TOKİ kondular döneminin bitmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Kocamaz, “Vatandaşa ucuz ve kaliteli konutlar üreteceğiz diyerek çıkılan iyi niyetli süreç artık tıkanmış, TOKİ piyasadan daha kalitesiz ve kente daha uzak alanlarda ürettiği tek tip konutları daha yüksek fiyatlara satmakta, kent içinde belediyelere rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte aldığı imar kararıyla şehrin siluetini bozmakta ve kent imarını adeta mahvetmektedir. Öncelikle imar ile ilgili bu iki başlılık ortadan kaldırılmalıdır” diye konuştu.

Ülkemizin şehir planlaması bakımından sorunlu bir tablo çizdiğini vurgulayan Başkan Kocamaz, diğer pek çok ilde olduğu gibi Mersin’de de kent planlaması ve imar düzenlemeleri konusunda yapmaları gereken çok iş olduğunu kaydetti. Başkan Kocamaz, Mersin Kent Merkezi Özel Proje Alanında (1.Etap) Kentin vizyonuna uygun, alanın sahip olduğu potansiyellere işlev kazandırmaya yönelik bir uygulama modeli ve buna ait kararlar içeren planlama ve tasarım projesi üretilecektir” dedi.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KOLLARI SIVADIK”

Konuşmasında, Mersin’de Kentsel Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını dile getiren Başkan Kocamaz, Geçen ay Meclis toplantısında Toroslar ilçesinde yapılacak olan 22,1 hektar alanda “Toroslar 1. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı”na ilişkin kararı oy birliği ile aldık.Allah’ın izniyle çalışmalarımıza ve bina tespitlerimize başlayıp, kenti doğru yapılandırmak ve depremden en az zararla çıkmak, güvenli konutlar, okullar, parklar oluşturmak için kolları sıvamış bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

Marka kent Mersin için birçok projeyi hayata geçireceklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, “Mersin’in ulaşım sorununu yeni aldığımız modern toplu taşıma araçlarımızla ve raylı sistem projesini hayata geçirerek çözeceğiz.  Mersin’de engelleri kaldıracak birçok projeye imza attık. Kentsel yenileme projeleri kapsamında, Bit Pazarı, Tarihi Yoğurt Pazarı, Balık Pazarı ve Kasaplar Çarşısı’nı yenileyeceğiz. Bilim Parkı ve Gençlik Merkezleri,kadınlara yönelik konukevleri ve kentimizde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için Sosyal Market Projesi’ni hayata geçireceğiz” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA