HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Toplu taşımada güvenli dönem başlıyor


26 Şubat 2015 Perşembe 08:53

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kamera, alarm ve araç takip sistemi ile donatılmış olan toplu taşıma araçları hizmete giriyor.Uygulamaya ilk olarak kendi toplu taşıma araçlarından başlayacaklarını, önümüzdeki süreçte deMersin merkezde ve ilçelerde toplu taşıma hizmeti veren tüm araçlarda bu sistemin uygulanacağını belirten Başkan Burhanettin Kocamaz, “3 ay içinde belediyemizin bütün araçlarına bu sistemi kurup tamamlamak istiyoruz. Bu uygulamamız Türkiye’de bir ilk ve dünyaya örnek olacak.”dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, geçtiğimiz günlerde Özgecan’ınTarsus’ta hunharca katledilmesinin ardından halkın daha güvenli ulaşım yapmalarını sağlamak amacıyla, Mersin merkez ve ilçelerdeki tüm toplu taşıma araçlarının kamera, alarm ve araç takip sistemi ile donatılması için harekete geçti.Uygulamaya ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki toplu taşıma araçlarından başlayacaklarını belirten Başkan Kocamaz, Cumhuriyet Meydanı’nda Büyükşehir’e ait kamera, alarm ve araç takip sistemi ile donatılmış örnek bir otobüsün tanıtımını yaptı.

Yeni almış oldukları bütün toplu taşıma araçlarınakamera koydurduklarını,ancak yaşanan son menfur hadiseden sonrasadece kamera sisteminin bu tür olaylarda yeterli olmayacağını, olay cereyan ettikten sonra tespit ettiklerini belirten Başkan Kocamaz, “Bu tür olaylarda gençlerimizin, kadınlarımızın başına bir hadise gelmemesi düşüncesiyle, bu olayın hemen ardından sadece belediye otobüslerine değil, Mersin merkezde ve ilçelerden Mersin’e taşıma yapan bütün toplu taşıma araçlarına kamera sistemi, herhangi bir tehlike anında etrafa haber vermek düşüncesiyle panik butonları koydurmak ve bu kameralarıonline sistemiyle bir merkezden de kaydettirmek için harekete geçtik. İnşallah 3 ay içinde belediyemizin bütün araçlarına bu sistemi kurup tamamlamak istiyoruz. Bu 3 aylık süreçte bütün toplu taşıma araçlarına da sistemin yerleştirilmesi lazım.” diye konuştu.

Türkiye’de bir ilk ve dünyaya örnek olacak olan toplu taşıma araçlarındaki kontrol sistemi hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz, “Şoför otobüse bindiği anda, ona verilecek kartı okutacak ve o aracı kimin kullandığını merkezden de takip edebileceğiz.  Ayrıca toplu taşıma araçlarına kim bindiyse, binen kişilerin okuttuğu kart da anında merkezden takip edilebilecek. Herhangi bir hadise ile karşılaşıldığında, şoförün hangi otobüste olduğunu ve binen yolcunun hangi araçta, saat kaçta bulunduğunu merkezden takip etme imkânına kavuşacağız.Yaşanan hadisenin ardından, toplu taşıma araçlarında kontrol sistemini geliştireceğiz dediğimiz gün, Sayın Başbakan Davutoğlu buna benzer bir açıklama yaptı ve Türkiye’de tüm toplu taşıma araçlarında bu tür uygulamaya gidileceğini dile getirdi.”dedi.

Özgecan’ımızın yaşadığı hadisenin hem unutulmamasını hem de son bulmasını dileyen Başkan Kocamaz, yakın zamanda hizmete girecek olan kontrol sistemli toplu taşıma araçlarının Mersin’e hayırlı olmasını diledi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA