HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Yeni Otogar hizmete girdi


1 Mart 2015 Pazar 12:16

Kısa adı MEŞTİ olan “Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi” açılış törenine Mersin Milletvekilleri Ali Öz, Mehmet Şandır, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçe belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

 

     Mersin’e yeni ve modern bir otobüs terminali kazandırmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Kocamaz, Bugün Mersin’in çok uzun süre geciken, hak ettiği ve beklediği bir hizmeti hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Otogarlar kentlerin önemli uğrak noktalarıdır. Bir kentin dış dünyaya, dış dünyanın da o kente açılan kapısıdır. Bu yüzden bir kentin otogarı; kentin vizyonunu, o kentin modern yüzünü, kentin imajını, itibarını en iyi şekilde yansıtmalıdır. Çünkü kente ilk gelen, ilk adımını burada atıyor, kafasında oluşturduğu ilk izlenim burada şekilleniyor.” dedi.

     Yapılan hizmetlerin, kentin çağdaş ve modern yüzünü yansıtmak zorunda olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Yeri Toroslar Belediyemiz tarafından tahsis edilmiş, ihalesi bizden önceki yönetimin son üç aylık döneminde yapılmış, ancak büyük ödemeleri bizler tarafından, uygulamaya yönelik proje değişiklikleri ve yönlendirmeleri yapılarak gerçekleşen yeni otogarımızın işletme süreci yapım işi biraz hengameli ve ihalesi de biraz uzun sürdü. Açılışın gecikmesinin en önemli sebebi işletmeye vereceğimiz işyerlerinin, halkımızın yararına hizmet etmesi kaygısı ve bizlerin eski otogarla ilgili şikayetlere karşı duyduğumuz hassasiyetler olmuştur.Bu ihale sürecinde sizlerin çıkarı ve sizlerin hassasiyeti bizim için en önemli konu olmuştur.Millete ait olan işletmelerin, birkaç kişiye rant sağlamak üzere ucuz fiyata kiralanma dönemi bitti. Yeni otogarımızdaki işletmeler gerçek değerleri üzerinden kiralanmış ve siz Mersin halkının hakları korunmuştur.” dedi.

MEŞTİ’nin, hem teknik altyapısı hem de sosyal donatı alanları ile diğer şehir otogarlarından çok daha işlevsel özelliklere sahip olduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, “Şu anki otogarımız hem konum, hem de çağın gerekleri itibari ile siz Mersin halkına ve Mersinimize gelen turistlerimize fazlası ile yetecek ve işletmesi tüm Türkiye’ye örnek olacak tesisdir.Otogarımızda 25 gelen, 46 giden yolcu peronu bulunmaktadır. Şoförlerimiz için dinlenme odaları, hamamı, saunası her şeyi tam donanımlı olarak düşünülmüştür. Bin araçlık otoparkımız ile otogarımızda park ve trafik sorunu olmayacak, yolcularımızı almaya gelen vatandaşlarımız kolaylıkla araçlarını park edip yolcularını bekleyebileceklerdir.Otogarımız her bölümü ile engelli vatandaşlarımıza uygun şekilde tasarlandı.” dedi.

 

Otogara ulaşımın kolaylıkla sağlanması için şehir içi toplu taşıma araçlarının 24 saat hizmet vereceğini de sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz,”Otobüslerimiz kentimizin pek çok merkezi noktasına ulaşacaktır. Otogara ulaşım sorunu hiçbir şekilde olmayacaktır. Fakat bizim ulaşım anlamında Mersin için planladığımız hizmetler bununla sınırlı değildir.Mersin’i ulaşım sorunu olmayan, master planı yapılmış, özel taşımanın değil toplu taşımanın ağırlıkta olduğu, çağdaş ulaşım anlayışının hakim olduğu bir kent haline getirmek için, vizyon projelerimizi planladık ve hayata geçirmeye başladık.” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA