HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Otogarın ateşi Türkiye’yi yakacak


30 Mart 2015 Pazartesi 08:45

Mersin’de devam eden otogar esnafının direnişine komşu şehirlerde de destek gelmeye başladı. Mersin’de çok önemli bir direnişe tanık olduklarını ifade eden Adana Otobüsçüler İşletmeciler Derneği üyeleri ortak hareket ederek sektörün tüm üyelerinin katılacağı bir eylem birliği için çalışacakları mesajını verdiler.

 

Mersin’de uzun süredir devam eden otogar krizi başka illerden de yankı bulmaya başladı. Adana Otobüsçüler İşletmeciler Derneği Başkanı Ramazan İlgan ve yönetim kurulu üyeleri eski otogar civarında bulunan temsili Çadır otogarı ziyaret ederek otogar esnafına destek verdi. Ziyarette, Mersin’de bir süredir devam eden direnişin ülke genelinde yankı bulması için ortak hareket etme kararı alındı. 

 

‘TÜRKİYE’DE YAPILMAYANI YAPIYORUZ’

Mersin otogarında yaşanan sıkıntılarla ilgili konuklara bilgi veren Mer-Koç Gurubu Başkanı Sinan Koç Mersin gibi bir şehrin kamuoyuna bu şekilde yansımasının kendilerini üzdüğünü ifade ederek, “Bizim burada yaşadığımız sadece burada bulunan bir şehrin yada birkaç insanın değil sektörün sorunu. Bu ateş Mersin’de kalmayacak Adana’yı diğer illeri de saracak. Demek ki sektör kendisine sahip çıkmadığı sürece kökten çökecek mesele budur.

Burada sadece Mersin’de değil Türkiye’de bir ilk yaşanıyor. Biz Türkiye’de birkaç saat bile uygulanamayacağı bir şekilde 3 gün hiçbir yere otobüs kaldırmadık. Yine bunun yanında Türkiye’de hiç yaşanmamış bir direniş göstererek aylardır Otobüsleri Tarsus yada Erdemli’den kaldırıyoruz. Biz bunu yapabiliyorsak federasyonumuz bu konuda tepki koyabilmeli. Sormalı bu Mersin’de ne oluyor diye. Biz 6 aydır Türkiye’de yapılmayanı yapıyoruz. Eğer federasyonumuz bize destek verseydi en geç 3 gün içersinde çözülürdü bu sorun” dedi.

 

‘ORTAK DEKLARASYON YAYINLAYALIM’

Adana Otobüsçüler İşletmeciler Derneği Başkanı Ramazan İlgan ise Mersin esnafının sesinin tüm Türkiye’de yankılanması için tüm çabayı sarf edeceklerini ifade ettiği açıklamasında,

“Biz buradaki sorunu sektörümüzün ulusal temsilcileri ve Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) aracılığı ile gerekli tüm alanlara taşıyacağız. Gerekirse bu konuda kendi federasyonumuzun yaptırım gücünü kullanması konusunda zorlayıcı olacağız. Çünkü burada sadece otobüs esnafı değil halkında destek verdiği bir direniş sergileniyor. Bunu nasıl görmezden gelebilirler ki. Gerekirse ‘utanın’ diye kapılarına dikileceğiz. Çünkü bizim federasyonumuz sadece İstanbul’daki esnafın sorunlarıyla ilgilenmek durumunda değil ki. Mersin otogar esnafı olarak bir deklarasyon yayınlayın biz de komşu iller olarak bunu kendi görüşlerimiz de ekleyerek ulusal baza yayılmasını sağlayalım. Gerekirse her şehir kendi anlamında bir eylemselliğe girebilir” diye konuştu.

 

‘SÖNDÜRMEZSEK BU ATEŞ BİZİ DE SARAR’

Derneğin yönetim kurulu üyelerinden Mehmet Oturakçı da açıklamasında, “Biz sadece lafla değil üstüne basa basa desteğimizi söylüyoruz.  Çünkü biliyoruz ki bugün sizin başınıza gelen yarın bizim de kapımızı çalacak. Sektör Mersin esnafına yeterince destek vermiyorsa demek ki arada bir kopukluk var meseleyi yeterince idrak edememiş ama yarın bu ateş bizi de saracak. Dün bir radyo programına çıkmış ihaleyi alan firma sahibi sanki emsal gösterir gibi ‘Adana’da yazıhanelerin hava parası bile 1 trilyon’ gibi bir cümle kullanmış. Demek ki bu yangını bize de sıçratmaya çalışıyorlar. Ben bu şahsa diyorum ki gelsin dile getirdiği paranın yüzde 20’sini versin ve 46 yıldır işlettiğim yazıhanemi kendisine tüm eşyaları ile birlikte devredeyim. Öyle hamasi laflarla bu sorunu çözemeyiz. Artık herkesin akılcı düşünceyle hareket ederek bu sorunu nasıl çözeceğimiz konusunda kafa yormamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA