HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
FİKRİ SAĞLAR KÖY GEZİLERİNE BAŞLADI


26 Nisan 2015 Pazar 09:01

CHP Mersin Milletvekili adayı, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, köy gezilerine başladı. Köy kahvehanelerinde vatandaşlarla buluşan Sağlar, partisinin tarım ve yoksullukla mücadele politikalarını anlattı. Köylülerin gündeminde ise MHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin içme suyu fiyatlarını artırması vardı.

 

CHP Mersin Milletvekili adayı Fikri Sağlar, CHP Toroslar İlçe Başkanı Burhanettin Erdoğan ile belediye meclis üyelerinin de katıldığı köy gezilerine Yavca’dan başladı. Köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen Yavca’nın muhtarı Ali Türkay, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin köylere yüksek miktarda su faturası çıkarmasından dert yandı, bu soruna çözüm bulunmasını istedi. ‘İstese 5 yıl erteleyebilirdi’ CHP Mersin Milletvekili adayı Fikri Sağlar da, Yeni Büyükşehir Belediyeleri Yasası’nın köylere yeni vergi yükleri getirdiğini, beldelerin daha önce suyun tonunu 1,5 liradan kullanıyorken şimdi 4,5 liradan kullanmak ve ayrıca atık su parası ödemek zorunda olduğunu söyledi. Sağlar, “Bu yasa baştan yanlıştı. Köylerin mahalle dönüştürülmesi, köy tüzel kişiliklerinin kaldırılması, köylerin belediyeye bağlanması yanlıştı. Belki bunu bildikleri için belediye başkanlarına yasanın bazı hükümlerini 5 yıl süreyle erteleme şansı verdiler. Ama MHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, köylerdeki içme suyunun fiyatını 1,5 liradan 4,5 liraya çıkardı. Kanalizasyon sistemi yok ama köylerden de atık su parası almaya başladı” dedi. Arslanköylülerin pahalı içme suyu isyanı Fikri Sağlar, Arslanköy ziyaretinde de vatandaşların benzer şikâyetleriyle karşılaştı. Sağlar’ın halka hitap ettiği toplantı sonrasında bir vatandaş, “Biz Arslanköylüler olarak tedirginiz. Tedirginliğimizin nedeni su faturaları. Biz daha önce belde olduğumuz için suyun tonunu 1,5 liradan kullanıyorduk. Şimdi 4,5 liradan kullanıyoruz. Yetmiyor bir de atıksu bedeli veriyoruz. Hadi bu yüksek faturalar aylık gelse neyse… Tam 9 ay burada su sayaçlarını okumadılar. 9 ay sonra toptan fatura çıkardılar” diye dert yandı. Vatandaşın bu şikayeti üzerine Fikri Sağlar, “Yerel seçimler öncesinde belediye başkanını seçerken iyi düşünün demiştim. Çünkü belediye başkanının başbakan gibi yetkileri var. İsterse size yol da yapar, köprü de yapar. Eğer o belediye başkanı iyi bir insansa oy almadığı yerlere de hizmet yapar, Mersin için bir şeyler yapar. Şimdiki belediye başkanı 1 yıldır köyler için ne yaptı? Hiçbir şey. Ama su faturasını gönderiyor. Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyorsunuz. Buna karşı mücadele edin. İmza toplayın, gerekirse hep birlikte bir avukat tutun dava açın” önerisinde bulundu. CHP Mersin Milletvekili adayı Fikri Sağlar köy gezilerine Tırtar, Değnek ve Atlılar (Sadiye) köylerinde devam etti. Tırtar köy kahvesinde köylülerle sohbet eden ve köyün ileri gelenlerine parti rozeti takan Sağlar, Değnek’te muhtar Zekeriya Doğan ve köylülerle bir araya geldi, Atlılar köyünde de muhtar İbrahim Özkan ve köylülerle çay içip sohbet etti.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA