HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Başkan Tarhan, Belediyecilik Deneyimlerini Anlattı


25 Mayıs 2015 Pazartesi 17:52

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi’ni ziyaret ederek, sosyal belediyecilik hakkında bilgi verdi.

 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ÇYDD Mersin Şubesi'ni ziyaret ederek, ÇYDD Mersin Şube Başkanı Gülten Kolbaşı'nın, Çarşamba günleri düzenledikleri, 'Çarşamba Söyleşisi'nde katıldı. Dr. Nedim İnce'nin moderatörlüğünde gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren söyleşide, belediyelerin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Tarhan 'Sosyal Belediyeciliği' anlattı. Belediyecilik deneyimleri ışığında konuşmasına başlayan Başkan Tarhan, "Mezitli'de 1 yılda birçok ilki gerçekleştirerek, örnek çalışmalara imza attık. İlçemizde çeşitli değimler yarattık. Geçmişten gelen bir takım şeyleri değiştirmek oldukça zordur. Bu değişimi gerçekleştirirken, her koşulda demokratik olduk. Demokratik yönetim olgusunda da önemli yol kat ettik. Bunu da belediyeyi beraber yönetip birlikte aldığımız kararlarla başardık" dedi.

 

EN ÖNEMLİ KURAL; 'GÜVEN'

Şeffaf belediyecilik anlayışının belediyeler üzerinde önemli bir role sahip olduğunu dile getiren Başkan Tarhan, konuşmalarına şöyle devam etti; "Belediyecilikte en önemli kural güven kavramıdır. Halkın belediyelere güveni ve bakış acısı çok önemlidir. Vatandaşa belediyenin gelir-giderlerini ve çalışmalarını şeffaf bir şekilde sunmalıyız. Bunu göreve geldiğimiz ilk gün itibariyle yaptık. Belediyemizin önünde bulunan aylık gelir-gider tablosuyla harcamalarımız hakkında halkımızı bilinçlendirdik. 1 yıllık süreç sonunda yapılan araştırmada, Mezitli halkının yüzde 78 oranında belediye başkanı ve belediyeye güvendiği ortaya çıktı. Bu güvene layık olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mezitli halkına bize olan güveni için teşekkür ediyorum" dedi.

 

HALKIN ÇIKARINI GÖZETMELİYİZ

Başkan Tarhan, doğru belediyecilik anlayışında 'rant'ın önüne geçilmesi gerektiğini belirterek; "İnsanların düşüncelerine göre belediyeler çıkar kapısıdır. 'Devletin malı deniz yemeyen" mantı ile yola çıkan insanlar belediyelerden çıkar gözetmek için belediyenin kapsını aşındırmaktalar. Türkiye genelinde belediyelerin 'rant'a karşı ciddi bir mücadele vermesi gerektiğine inanıyorum. Biz 'rant'a taviz vermedik. Halkın çıkarlarını ön planda tuttuk. 'Belediye hizmet alanları ve yeşil alanlar halkımızın ortak alanıdır' dedik. Bu alanlar içerisinde bulunan ruhsatlı-ruhsatsız mekanları süreleri bittiği andan itibaren yıkarak, halkımızın hizmetine açtık. Ve açmaya devam edeceğiz. Belki de düşman kazandık ama ciddi bir mücadele de verdik. Tehditler aldık. Ama halkımızın gücünü arkamızda gördük. Belediyecilikte en önemli kural, halk sizin arkanızda duruyorsa bu işi doğru yapıyorsunuzdur. Bizde tüm çalışmalarımıza bu düşünce ile devam ediyoruz" şeklinde konuştu. Belediyecilikte önemli sorunlara değinen ve bunu bir çok maddelerle anlatan Başkan Tarhan daha sonra, salonda bulunan davetlilerin sorunlarını yanıtladı . 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA