HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Berdan Civata ’Türkiye 26.’sı oldu


13 Ağustos 2015 Perşembe 17:47

TOBB öncülüğünde, TEPAV ve AllWorld Network işbirliğinde yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri yarışması "Türkiye 100" sonuçlandı. MTOSB firmalarından Berdan Civata listede 26. sırada yer aldı.

 

Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi firmalarının büyüme hızı Türkiye 100 listesine de yansıdı. Berdan Civata yüzde 269'luk satış gelirleri büyüme hızı ile listenin 26. sırasında yer aldı. Berdan Civata ailesinin bu başarısının diğer MTOSB firmalarına da örnek olması gerektiğini belirten Sabri Tekli, 'Berdan Civata yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarının sonucunu almaya başladı. Burada sanayicimiz Hasan Şemsi başta olmak üzere, tüm Berdan Civata mühendislerini ve Berdan Civata ailesini şahsım ve yönetim kurulum adına gönülden tebrik ediyorum. Küçük bir işletmeden yola çıkarak, azimle çalışarak hangi noktalara gelinebileceğinin açık bir göstergesidir Berdan Civata. Firmalarımızın başarıları, yaptıkları ihracat, farklı teknolojiler geliştirmesi bizleri onurlandırıyor. Eminim ki ilerleyen süreçlerde bir çok firmamız bu ve buna benzer yarışmalarda çok iyi sonuçlar alacaklardır' dedi.

 

GURUR DUYUYORUZ

Tekli, 'Bizler MTOSB yönetimi olarak firmalarımızın daha hızlı gelişim gösterebilmeleri adına elimizden geleni yapıyoruz. Firmalarımız da yürüttükleri Ar-Ge çalışmaları ile kendi bünyelerinde yaptıkları işi büyütüyorlar. MTOSB firmalarını gerek Türkiye 100 yarışmasında, gerek Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu, gerek vergi rekortmenleri listesinde görmek bizleri gururlandırıyor. Tesadüfi bir başarı olmayan ve her geçen gün giderek artış gösteren bu başarılar MTOSB firmalarının gücünün, çalışma azminin bir göstergesidir' dedi.

 

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

MTOSB firmalarının yaptığı bu başarılı çalışmalara katkıda bulunabilmek adına yönetim kurulu olarak yoğun bir mesai içerisinde olduklarının altını çizen Başkan Sabri Tekli, 'Üniversite - Sanayi işbirliğine büyük önem veriyoruz. Adana Üniversite Sanayi Ortak Araştırma Merkezi ve üniversitelerimiz ile işbirliği halindeyiz. Bölgemizde görev yapan mühendislerimizin daha verimli çalışmaları noktasında bazı çalışmaların startını verdik. Önümüzdeki dönemlerde de yüksek lisans ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Bölgemiz içerisindeki meslek lisemizin ardından yine Türkiye'ye örnek olacak bir meslek yüksek okulu projemiz var. Bunu hayata geçirebilmek için çaba sarf ediyoruz' dedi.

 

FUARLARA KATILIM SÜRECEK

Başkan Sabri Tekli, ''Yönetim kurulu olarak gerek eğitim faaliyetlerimiz ile, gerekse yurtiçi ve yurtdışı fuar organizasyonlarını iyi analiz ederek firmalarımızın daha iyi noktalara ulaşabilmesi adına tüm çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde yurtdışında 2 fuara katılmak adına çalışmalarımız sürüyor. Yanı sıra daha çevreci, daha yaşanabilir bir MTOSB yaratmak adına faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. MTOSB bünyesindeki firmalara dönük yürüttüğümüz eğitim çalışmalarının meyvelerini bugün bu başarılar ile aldığımızı düşünüyorum' dedi.

KALİFİYE ELEMAN SIKINTISI BÜYÜK

Kalifiye eleman sıkıntısını çözmek adına kurulan MTOSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin bu yıl ikinci mezunlarını verdiğini sözlerine ekleyen MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, 'Eğitim faaliyetlerimiz arasında bulunan meslek lisemiz ile sanayicilerimizin en büyük sorunlarından birisi olan kalifiye eleman sıkıntısını çözeceğimize inanıyorum. Mezun ettiğimiz öğrencilerin üniversite sınavını kazanma oranları çok yüksek. Biz MTOSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrencilerimizin sanayi kuruluşlarında aktif rol almalarını, iç işleyişe hakim olarak mezun olmalarını sağlıyoruz. Mezun ettiğimiz öğrencilerin sanayi kuruluşlarında işe başlayabilecek kapasiteye ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda ilerleyen yıllarda mezun sayımız arttıkça, kalifiye eleman sıkıntısının da ortadan kalkacağı görüşündeyim' dedi. 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA