HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Fikri Sağlar, yargıyı göreve davet etti


21 Ağustos 2015 Cuma 09:28

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Fikri Sağlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’de yaptığı konuşmada rejimi değiştirdiğini ilan ettiğini söyleyerek yargı mensuplarını göreve davet etti.

 

Sağlar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda “RTE’nin Rize’de yaptığı konuşmaya tepki gösterecek, hukuka saygılı parlamenter sisteme inanmış, demokrasi isteyen bir yargı mensubu da mı yok?” dedi.

RTE ENTRİKALAR İÇİNDE

“Ülkenin içine düştüğü kaosun asıl yaratıcısı RTE’dir (Recep Tayyip Erdoğan)” diyen Sağlar, “RTE tek başına hükümet kuramayacağını anlayınca, AKP’nin koalisyon kurmaması için oyunlar hazırladı. Meclis’teki dört partiyi yok sayarak yeniden seçim yapılması için türlü entrikalar uyguladı. Baskıyla “belki tek başına bir hükümet kurulur da rahat ederim” düşleri kurdu. Ağzından düşürmediği “Milli iradeye” saygı duymadı, aşağıladı. Seçmeni etkilemek için meydanlara çıktı. Bu kez daha da ileri gitti. “AKP olmayınca ülke kaosa gider anlayışını” pekiştirmek için harekete geçti. Terörü kaşıdı, azdırdı. Barış sürecini askıya alarak kışkırttı. Her gün şehit cenazeleri geliyor. Analar ağlıyor. Toplum infial içinde. RTE seçim peşinde. Ekonomi çöküyor. Dolar tarihinin rekorunu kırdı. Yabancı sermaye ülkeden kaçıyor. Uluslararası arenada saygınlığımız yok. RTE Meclis’i kilitledi. RTE devleti eline geçirdi. RTE ülkeyi böldü. RTE ekonomiyi çökertti. RTE terörü azdırarak ölümleri artırdı.”

YANAŞMALARININ SULTANI

Erdoğan’ın Rize’de yaptığı konuşmaya tepki gösteren Sağlar, paylaşımlarına şöyle devam etti:

 “ Ve şimdi de rejimi değiştirdiği ilan etti. Durum vahim. RTE dengeyi iyice bozdu. “Bu ülkede yurttaş değil ümmet yaratacağız” diyen, din tacirliği yapan, türlü yalan dolanla saf vatandaşlarımızın akıllarını çelen biri, kendini başkan ilan etti. Yanaşmalarının “sultan(!)” olarak gördüğü, adeta tapındıkları kişi, meşru olamayan bir yöntemle, tek başına Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim şeklini değiştirdiğini açıkladı. “Fiili durum yaratmak”, ben yaptım oldu demektir. “Halkın üzerinde kurduğu vesayeti” açıklamaktır. Yani “Hukuku, meşruluğu, halkı ve TBMM’yi yok saymak”, “Demokrasi, haklar, özgürlükler ve kuvvetler ayrılığını kabul etmiyorum” demektir. Askerlerin yaptığından farklı değildir. Anlaşılan o ki; RTE’nin üzerinde üniforma yoktur, ama kafasında darbecilik vardır. Galiba RTE, Türkiye’yi “MUZ CUMHURİYETİ” olarak kabul ediyor. “Ülkenin yönetim şekli değişmiştir” demek, ya akıl tutulması ya da gerçek planın dışa vurumudur. Cevaplanması gereken soru, RTE bu darbe planını kime dayanarak yapmıştır. Kaçak sarayındaki binlerce güvenlik gücüne mi? Yoksa tüm sırlarını bilen MİT’in başındaki yakın dostuna mı? RTE’nin Rize’de yaptığı konuşmaya tepki gösterecek, hukuka saygılı parlamenter sisteme inanmış, demokrasi isteyen bir yargı mensubu da mı yok?”





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA