HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
İşadamlarından hükümete çağrı


10 Mart 2016 Perşembe 11:26

Tarsuslu işadamlarıyla bir araya gelen TÜRKONFED Başkan Yardımcısı, Çukurova SİFED Başkanı Süleyman Sönmez, “Çukurova’da kalkınma hamlesine ihtiyaç var. Hükümet, Çukurova’ya bizim gözümüzle bakmalı”

 

** Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TASİAD) davetiyle düzenlenen toplantıya katılan Süleyman Sönmez, Adana ve Mersin’in ana gövdesi konumundaki Tarsus’un sanayi ve tarım alanında önemli bir ilçe olduğunu vurguladı. Sönmez, “Çukurova Bölgesi, ülkemizin makro ölçekli yatırımlarına ev sahipliği yapacak bir konuma sahiptir. Çukurova’da Tarım İhtisas Sanayi Bölgesi’ne ihtiyacımız var. Tarım ürünleri, hammadde ve ara mamül ithalatını asgari düzeye indirgeyip ihracatımızı artırmak zorundayız. Merkezi idarenin Çukurova’ya bizim gözümüzle bakmasını diliyorum” diye konuştu.

 

** TASİAD Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu toplantıda konuşan TASİAD Başkanı Yakup Ateş ise  Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın devlet eliyle yapılmasının daha sağlıklı olacağını belirtti. Tarsus’un yeni yapılacak yollarla direkt turizm bölgelerine bağlanacağını ifade eden Ateş, “2015 yılı istediğimiz şekilde geçmedi. Yaş meyve sebze sezonundaki ihracatımızın düşmemesi için hükümet nezdinde yapılacak çalışmaların da takipçisi olacağız. Yeni gelişmelerle 2016 yılının verimli geçmesinden ümitliyiz” dedi.

 

TARSUS – Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez, Tarsuslu iş adamlarıyla bölgenin geleceğini yakından ilgilendiren konularla ilgili toplantı düzenledi.
Tarsus Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TASİAD) davetiyle Tarsus Yıldırımlar Otantik Restaurant’ta düzenlenen toplantıda konuşan Süleyman Sönmez, Adana ve Mersin’in ana gövdesi konumundaki Tarsus’un sanayi ve tarım alanında önemli bir ilçe olduğunu vurguladı.
Çukurova’nın ekonomi havzasında Tarsus’un dünyaya ihraç edilen çok çeşitli tarım ürünleri ve lojistik alandaki farklılığıyla gelişime açık bir bölgede yer aldığını ifade eden Sönmez, Adana ve Mersin’le birlikte tüm ilçeleri kapsayan top yekün bir kalkınma hamlesine ihtiyaç olduğunu söyledi.
TÜRKONFED ve ÇUKUROVA SİFED çatısı altında bölgeyi yakından ilgilendiren sorunları gerek ulusal gerekse uluslar arası alanda yapılan görüşmelerle sona erdirmeye çalıştıklarını belirten Sönmez, Brüksel temaslarıyla ilgili bilgi verdi.
HÜKÜMETE ÇAĞRI
Süleyman Sönmez, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) girme yolunda ilerlediği günümüzde TÜRKONFED’in AB’ye akredite olduğunu, bu kapsamda düzenlenen yuvarlak masa toplantılarında temsil edildiğini ifade etti. Aynı zamanda Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı da olan Süleyman Sönmez, “Çukurova Bölgesi, ülkemizin makro ölçekli yatırımlarına ev sahipliği yapacak bir konuma sahiptir. Çukurova’da Tarım İhtisas Sanayi Bölgesi’ne ihtiyacımız var. Tarım ürünleri, hammadde ve ara mamül ithalatını asgari düzeye indirgeyip ihracatımızı artırmak zorundayız. Merkezi idarenin Çukurova’ya bizim gözümüzle bakmasını diliyorum” diye konuştu. Sönmez, toplantıda ayrıca TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu’nun telekonferans yöntemiyle Çukurova’ya yönelik düşüncelerini paylaşmasını sağladı.
YAKUP ATEŞ : “2016 YILINDAN UMUTLUYUZ”
TASİAD Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu toplantıda davetlerine icabet eden Süleyman Sönmez’e teşekkür eden TASİAD Başkanı Yakup Ateş ise  Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın devlet eliyle yapılmasının daha sağlıklı olacağını belirtti. D-400 karayolunun 4 gidiş 4 geliş olmak üzere 8 şeride çıkarılacağını, Tarsus’un yeni yapılacak yollarla direkt turizm bölgelerine bağlanacağını ifade eden Ateş, “2015 yılı istediğimiz şekilde geçmedi. 2016 yılına da Rusya krizi ile girdik. Tarımsal ürünlerin ihracatı ile ilgili sorunlarımızı yenmek zorundayız. Rusya pazarının kapanması nedeniyle yeni Pazar arayışlarımız başladı. Yaş meyve sebze sezonundaki ihracatımızın düşmemesi için hükümet nezdinde yapılacak çalışmaların da takipçisi olacağız. Yeni gelişmelerle 2016 yılının verimli geçmesinden ümitliyiz” diye konuştu.
Ateş, ‘Tarsus Benim’ projesi kapsamında 8 Nisan 2016’da düzenlenecek ‘Tarsus dostlarının tarih, sanat ve kültürel değerleriyle buluşması’ etkinliğine başta Tarsus halkı olmak üzere Adana ve Mersinlileri de katkı koymaya davet etti.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA