HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
BAŞKAN SARI SÜRÜCÜLERİ UYARDI "OKULLAR KAPANDI ÇOCUKLARA DİKKAT"


14 Haziran 2017 Çarşamba 12:33

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı ilk ve orta öğretimde yılsonu tatilinin başladığını ve çocukların sokakta olacaklarını hatırlatarak sürücülere “çocuklara dikkat” uyarısında bulundu

 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı ilk ve orta öğretimde yılsonu tatilinin başladığını ve çocukların sokakta olacaklarını hatırlatarak sürücülere “çocuklara dikkat” uyarısında bulundu.

Başkan Sarı’nın sürücülere yönelik, birçoğu da istatistik verilere dayalı uyarıları şöyle: İstatistiklere göre; Türkiye çocukların ölümüyle sonuçlanan trafik kazalarında ABD, Japonya ve 15 Avrupa ülkesi arasında birinci sıradadır.

Türkiye’de meydana gelen ve ölümle sonuçlanan çocuk kazalarının en çok yaşandığı yerler ise kırsal kesimlerde ve yaz mevsimleridir. Ölümle sonuçlanan bu kazalar ise özellikle çocukların sokakta oyunda oldukları 14:00 -18:00 saatleri arasında (öğleden sonra) meydana geldiği saptanmıştır.

Yine, uzmanlarca yapılan araştırmalara göre:

Büyüklerin neden olduğu çocuk kazaları, çocukların yaygın özelliklerinin bilinmemesinden kaynaklandığı yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu, çocuk özelliklerini bilmemek sürücü bilgisizliğiyle de birleşince, maalesef büyük acılar yaşadığımız kazaları meydana getirmektedir.

Unutulmaması gerekenler ise şunlardır.

“Çocuklar fiziksel ve zihinsel gelişimini henüz tamamlayamamış ve tüm dikkatimizi üstlerinde yoğunlaştırmak zorunda olduğumuz en değerli varlıklarımızdır” diyen başkan Veysel Sarı’nın bu konuda da dikkat çektiği önemli diğer konular ise şunlar.

Çocuk, meydan gelecek trafik kazalarına karşı, fizik ve ruh yapılarının özelliği itibari ile büyüklere oranla daha az duyarlıdırlar.

Örneğin, trafikteki kural hatalarını, yetişkin bir kişiye oranla daha az veya daha geç fark eder. Aynı şekilde sesin geldiği yeri tespit etmede ve trafik işaretlerinin anlamlarını bilmede güçlük çekebilirler. Şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi halinde araçtan uzaklaşmak için koşarak kaçması yetişkin birisine oranla daha zayıftır. En vahimi ise, çocuklar oyun esnasında tüm dikkatlerini oyuna verdiğinden tehlikenin farkında bile olmayabilirler” dedi.

BAŞKAN SARI SEYEHATE ÇIKACAK OLANLARIDA UYARDI

“Kazaları araçlar değil, sürücüleri yapar” sözünü bir kez daha hatırlatan başkan Veysel Sarı, Seyahate çıkacak sürücülere ise şu önerilerde bulundu.

“Maalesef ülkemizde meydana kelen kazaların %89,3 sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır.

Her yıl binlerce insanımızın yaşamını yitirmesi, binlercesini de sakat kalması kurallara uymayan bu oran içindeki sürücüler yüzündendir. Üzülerek ifade ediyorum.

Ne yazıktır ki, Yüzde 89.3’lük bu oranla ülkemiz diğer ülkeler arasında birinci sırada yer almaktadır.

Bu nedenle, okulların kapanması ile başlayan tatil mevsimi nedeniyle seyahate çıkmadan önce mutlaka aracınızı güvendiğiniz yerlerde bakımını yaptırdıktan sonra uykunuzu alarak yola çıkınız. Emniyet kemeri kullanılmasına mutlaka uyunuz. Alkollü araç kullanmayınız. Tecrübesiz kişilere direksiyon teslim etmeyiniz. Seyir halindeyken cep telefonu ile görüşme yapmayınız. En önemlilerinden birisi de ; uzun yolculuklarda 2-3 saat’te bir mola vererek 20-25 dakika dinlenmelisiniz” diyerek sözlerini şu bilgileri aktararak sonlandırdı ;

” Tüm trafik kazalarının başlıca nedeninin hız olduğu ve %5’lik bir hız artışının da ölümlü kazaları %5 arttırdığı gerçeğini de Lütfen unutmayalım”.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA