HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
TOROSLAR’DA KADINLARIN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ GELİRE DÖNÜŞECEK


4 Temmuz 2017 Salı 09:24

Bugüne kadar 26 branşta 17 bin üzerinde kişinin meslek sahibi olduğu Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarında (TORTEK) eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri; ANKA Üreten Kadın Derneği’nin bu yıl ilk kez düzenleyeceği “Hikayesi Olan Kadınlar” Festivali ile Mersinlilerin beğenisine sunulacak.

 

oroslar Belediyesi ile ANKA Üreten Kadın Derneği işbirliğiyle Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nde 07-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek festivalde; TORTEK kursiyerleri hem ürünlerini sergileyecek hem de satış yaparak, gelir elde edecek.

Satış stantlarının yanı sıra çeşitli etkinliklerin ve workshopların da yer alacağı festivalin tanıtım toplantısı; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Anka Üreten Kadın Derneği Başkanı Devrim Kocabaş ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde yapıldı.

Divan Otelde düzenlenen ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda TORTEK kursiyerlerinin ürettikleri ürünlerden örnekler de sergilendi. Ahşap boyamadan, cam füzyon tekniğine, el sanatlarına, resime, gümüş takı işlemeciliğine ve ev mefruşatına kadar tüm branşların katılacağı festival ile kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmaları, sosyal ve ekonomik anlamda güçlenmeleri ve farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Toplantıda bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi olarak her zaman üretimden yana olduklarını belirterek, 2005 yılında başlattıkları TORKEK ile üreten elleri oluşturduklarını söyledi.

         ANKA Üreten Kadın Derneği ile hayata geçirilen “Hikayesi Olan Kadınlar” festivalinin TORTEK’te eğitim gören kadınların ürettikleri ürünlerin pazarlaması noktasında önemli bir destek olacağını kaydeden Başkan Tuna; “İşsiz insanlarımıza çare olamazsanız orada mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturma şansınız yok.2005 yılında başlattığımız TORTEK ile 17 binin üzerinde kadın ve erkeğe mesleki eğitim verdik. Onları hayatlarını idame ettirebilecekleri ve sevdikleri branşlara yönlendirdik. Her zaman şunu ifade ediyoruz. Ülke ekonomisinin kurtuluşunun reçetesi üretimden geçer. Belediye olarak yaptığımız projelerin yüz 90’nını kendi atölyelerimizde kendimiz imal ediyoruz. Kadınlarımıza da meslek öğreterek üreten elleri oluşturuyoruz ama bir ürününün geçirdiği süreç; üretim, ambalaj ve pazarlamadır. Üretirsiniz, güzel ambalaj yaparsınız ama pazarlayamazsanız o noktada eksik kalırsınız ve ürettiğiniz ürünler elinizde kalır. Bu noktada Anka Üreten Kadınlar Derneği devreye girdi. Dernek yönetimi, pazarlama konusunda bizlere yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Üçlü sacayağının boş olan kısmını bu yapıyla doldurarak, kadınların ürettiklerini pazarlayarak ev ekonomilerine katkı sağlayacakları bir geliri oluşturmaya çalışacağız. Şu anda üreten kadınımız çok fazla. Zaman zaman kermesler düzenleyerek kadınların ürettiklerini pazarlamaya gayret ediyoruz ama bu noktada eksiklerimiz var. O eksiği de FORUM Alışveriş Merkezinde düzenleyeceğimiz festivalle gidereceğiz. Ürünlerin sergileneceği stantların yanı sıra sosyal ve sanatsal etkinliklerle de dikkat çekeceğiz ve farkındalık oluşturacağız. Özellikle hayatı bir öykü olan kadınlarımızı bu tür etkinliklerle öne çıkartmamız lazım ki, bütün kadınların dikkatini TORTEK'e çekerek, mesleki eğitime yönelmelerini sağlayalım. Evde boş oturan insanların üretmelerini sağlamak ve ürettiklerini de Anka Üreten Kadınlar Derneği aracılığıyla gerek internet üzerinden gerekse bu festivalde olduğu gibi halkın sık gittiği, alışveriş merkezlerinde, kalabalık mekanlarda stantlar açarak pazarlama eksiğimizi dolduracağız” dedi.

TORTEK’in meslek öğrenmenin yanı sıra dostluklara giden yolu açan bir kapı olduğunu da belirten Başkan Tuna: “İlçemiz farklı illerden gelen insanlarımızın yaşam yeri olarak seçtiği bir bölge. Hasımları hısım yapacağız sözünden yola çıkarak büyük parklarımızda, tesislerimizde, sosyal ve sportif etkinliklerimizde insanlarımızı bir araya getirmenin yanı sıra TORTEK’e gelen ve birbirini hiç tanımayan insanlarımızın dostluklar kurmalarına da vesile oluyoruz. Dernek ve internet aracılığıyla TORTEK ürünlerinin pazarlaması noktasında bize destek olan Anka Üreten Kadın Derneği Başkanı Devrim Kocabaş ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Anka Üreten Kadın Derneği Başkanı Devrim Kocabaş da atölyelerini açarak kendilerine her türlü imkanı sağlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve ekibine teşekkür ederek: “Bu festival ile TORTEK kurslarımızda hikayesi olan kadınlarımızın öne çıkan ürünlerini tanıtacağız. Bu kadınlarımız çok güzel el ürünleri ürettiler. Biz bu ürünleri şu an internet üzerinden satmaya başladık. Bunları yapabildiklerini kadınların görmelerini istiyoruz. Diğer dezavantajlı kadınlara ulaşmak ve umut olmak istiyoruz. Çünkü kadınların güçlü olmalarının asıl dayanağı ekonomi. Ekonomik anlamda güçlü olan her kadın kendini her anlamda güçlü hissediyor, iyi anne, iyi eş, iyi birey oluyor, haklarını öğreniyor, hayatla mücadele etmeyi öğreniyor. Onun için bu festival bizim ilk adımımız ve çok desteklenmesi gereken bir festival. 10 gün boyunca bu kadınların bu ürünleri nasıl yaptıklarını da göreceksiniz” dedi.

 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA