HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Ranta karşı ortak tepki


7 Şubat 2018 Çarşamba 09:28

Mezitli Belediye Meclisi, spor ve yeşil alanların ranta açılmasına karşı tek ses oldu. Şubat Ayı ilk toplantısını gerçekleştiren belediye meclisinin tüm üyeleri, Tece Deniz Mahallesi’nde TOKİ’ye otel yapılması için devredilmesi karşı ortak eylem kararı aldılar.

 

Mezitli Belediye Meclisi üyeleri yine örnek bir karara imza attı. Mezitli Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı ilk toplantısında, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup üyeleri, Tece Deniz Mahallesi’nde TOKİ’ye otel yapılması için devredilmesi karşı ortak mücadele etme kararı aldılar. Meclis’te oy birliği ile alınan kararda, yürütülecek hukuki ve kamuoyu mücadelesinde birlikte hareket edilecek.

TEHDİTLER CİDDİ AŞAMAYA GELDİ

Meclis üyelerine söz konusu projeyle ilgi bilgiler veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Belediyemizce defalarca yapılan yazılı başvuru, uyarı ve görüşmelerimize karşın, Tece yerleşim sınırları içerisinde imar planlarında “park, spor alanı vb.” olarak ayrılan ortak kullanım alanlarımıza yönelik merkezi kamu idareleri eliyle oluşturulmakta olan tehditler ciddi bir aşamaya gelmiştir. Mersin ve tüm halka hizmet etmek ve açık alan ihtiyaçlarını karşılamak üzere imar planlarında ayrılmış olan ve bölgede aynı nitelik ve büyüklükte alternatifi bulunmayan alan Maliye Bakanlığı, TOKİ, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘Turizm Tesisi (Otel) yapmak üzere projelendirileceği kaygısı doğmuştur” dedi.

 

KENTİMİZ AÇISINDAN BÜYÜK BİR KAYIP OLACAKTIR

Söz konusu arazinin, bölgenin en büyük ihtiyacı olan park ve spor aktivite alanı yapılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Öncelikle Tece bölgesi olmak üzere, İlçemiz ve İlimiz için kamu mülkiyeti niteliğindeki bu alanlar, ortak açık alan ve sosyal donatı alanı olma değerleriyle büyük önem taşımaktadır. Bu alanların, ilgili mevzuatta belirlenen alan standartlarına göre ayrılmış olan ve imar planlarında öngörülen kullanım kararlarına uygun halkın hizmetine açılması gerekmektedir. Bunun yerine, kamusal alanların sadece ticari birer kaynak olarak görülmesi, noktasal bir proje girişimine ve yapılaşmaya konu edilmesi, kamu yararının, imar, kıyı ve doğa yasalarının gözetilmediği anlamına gelecektir. Kentimiz açısından büyük bir kayıp olacaktır. Söz konusu alanda geleceğe yönelik doğru hedeflere ve kararlara ulaşmak; Bu değerleri koruyarak, gelecek nesillere aktarmak başta ortak alan niteliğindeki varlıklarımızın sağlıklı değerlendirilmesine ve ilgili idarelerin işbirliği ile bu alanların kamu yararı sağlamak üzere kullanılmasına ve arttırılmasına bağlıdır” ifadelerini kullandı. 

 

MHP VE AK PARTİ’DEN DESTEK

MHP Gurubu adına söz alan Ahmet Polat ise, “Bu bölgenin kamusal alan olarak kalmasını isteriz. Şehrimizde yeşil alan çok az. Bunun yanında böylesi adrese teslim uygulamaların mutlaka karşısında olmamız gerekir. Mezitlimiz için elimizden ne geliyorsa mücadele etmeye hazırız” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Sözcüsü Ünal Kara da, “Tüm yeşil alanların özellikle sahil kısımlarının halka ücretsiz olarak açık olması en tabi ilkemizdir. Biz halkın olanın halkın yararına kullanılmasını savunuyoruz.''  diye konuştu.

 Daha sonra yapılan oylamada, kamu arazisinin amacına uygun kullanılması kararı oy birliği ile alındı. 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA