HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
Başkan Tarhan Kılıçdaroğlu’nun sözünü yerine getirdi ve işçiye yüksek maaş ödeyen belediye başkanı oldu


28 Aralık 2018 Cuma 09:31

Emeğin en büyük savunucularından birisi olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, taşeron sisteminden kadroya geçen çalışanları sevindirecek toplu sözleşmeyi imzaladı. Mezitli Belediyesi, DİSK Genel-İş ile imzalanan ve 18 aylık bir süreyi kapsayan sözleşme sonunda, çalışanlarına yine Türkiye’nin en yüksek maaşını veren belediyeler arasındaki yerini korudu.

 

Göreve geldiği günden itibaren sürekli çalışanına en yüksek ücreti ödeyen belediyelerden birisi olarak öne çıkan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yine emeğin en büyük savunucularından birisi olduğunu gösterdi. Mezitli Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Mersin Şubesi arasında sürdürülen toplu görüşmeler işçinin zaferiyle sonuçlandı. Toplu İş Sözleşmesi Belediye Meclis Salonunda, Başkan Tarhan ve DİSK Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy tarafından, Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertan Güner, Mutlu Mezitli Şirketi Genel Müdürü Filiz Yalın, Şube Sekreteri Özgür Yüksek ve çok sayıda belediye çalışanının huzurunda imzalandı. İmzalanan toplu sözleşme ile Mezitli Belediyesi , Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği, “CHP’li belediyelerde 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren en düşük asgari ücret 2 bin 200 lira olacak” sözünün üzerinde toplu iş sözleşmesi ile de bağıtlayan ilk belediyeler arasında yer aldı.

OMUZ OMUZA VERECEĞİZ

Belediye başkanlığı öncesinde de Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile sendikal mücadelede omuz omuza olduklarını ifade eden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Başkanımız Neşet Tarhan yüreği hep solda atan bir emek dostu kardeşimizdir. Eşiyle birlikte sürekli eylemlerimizde, 1 Mayıs İşçi Bayramımızda pankartımızın arkasından yürür. Aynı duyarlılığı elbette Toplu İş Sözleşmesi imzalarken de görüyoruz. Her ne kadar işveren tarafında olsa da DİSK şapkası sürekli başındadır ve biz kendisini 30 yıldır onursal üyemiz olarak görüyoruz. Bazı sistemlerin örgütlü toplumları dağıtma üzerine kurduğu projeleri böylesi yürekli ve emeğin yanında olan belediye başkanlarımızla yok edebiliriz. Emeğe karşı sürdürülen yok etme projesini omuz omuz vererek bertaraf edeceğiz. Omuz omuza yürüdüğümüz bir kişide başkanımız Neşet Tarhan’dır. Bugün imzaladığımız TİS bunun ilk adımıdır” dedi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılardan çalışanlarının en az şekilde etkilenmesi için hassas davrandıklarını vurgulayan Başkan Tarhan, “Bizim bütçemizi etkileyecek aleyhimizde bir hayli gelişme oldu. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan en çok belediyeler zarar gördü. Üretime yönelik hammaddelerde yaşanan aşırı fiyat artışının yanında imar düzenlemeleri sonrası inşaat sektöründe yaşanan kriz, hükümetin hazırlıksız bir biçimde hayata geçirdiği taşeron sistemiyle ilgili düzenlemenin yarattığı sıkıntılar gelirlerimizi düşürdüğü gibi sorunlara rağmen çalışanımızın hakkını alması için gayret ettik. Tüm bunlara karşın tasarruf tedbirlerini uygulayan ve de önemli projelere imza atan  bir belediye olduk. Güzel şeyler yapıyorsak bunda en büyük pay tabi ki değerli çalışanlarımızındır. Buna duyduğumuz inançla çalışanımıza hep en iyisini verme gayretinde bulunduk” diye konuştu.

Geçen yıllarda olduğu gibi önümüzdeki süreçte de işçilere ara dönemlerde çeşitli destekler sunacaklarının altını çizen, TİS'den yararlanan  454  işçinin 1/3'nün yılbaşından itibaren en az 2.200 TL ortalama 3.000 TL, en fazla alanların ise 4.500 TL olacağını ifade eden Başkan Tarhan, “Elbette bu TİS yeterli değil, isteriz ki çok daha fazlasını verebilelim. Ancak elimizden gelenin en iyisini vermeye gayret ettik. Bundan sonraki süreçte de sendikanın talebi olsun olmasın, farklı gelişmeler yaşandığında yine çalışanımıza ek destekler sağlayacağız. Herkesin insanca yaşamasını istiyorum. Herkese hayırlı olsun” şeklinde konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA