HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
YAN GELİP YATAN BAŞKAN OLMAYACAĞIM’


20 Ocak 2019 Pazar 11:36

-CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, belediye başkanı seçilmesi durumunda önceliğinin tarım olduğunu belirterek, "Ben şunun sözünü veriyorum: Bölgemde tarımın, tarımcının, çiftçinin, Torosların eteklerinde aile işletmeciliği yapan, iki ineği olan, bir dönüm tarlası olan, taşı sıkarak suyunu çıkaran fakir fukaranın, üreticinin bütün dertlerine çare olacağım" dedi.

 

Seçer, "İşçinin alın terini de bilirim, çiftçinin ıstırabını da bilirim, patronun keyfini de bilirim, memurun endişesini de bilirim. Çünkü ben bu noktaya sizin gibi, sizin çocuklarınız gibi zor şartlardan geçerek geldim. Tırnaklarımla kazıyarak geldim. Onun için Vahap Seçer'den iki şey olmaz. Bir, Vahap Seçer'den hırsız olmaz. İki, tembel adam olmaz. Yan gelip yatan bir adam olmaz. Söz veriyorum, Mersin'de çok farklı bir belediye başkanı göreceksiniz. Bugüne kadar alışık olmadığınız bir belediye başkanı olacağım" diye konuştu.
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, geçtiğimiz hafta heyelan afeti yaşayan Erdemli'ye bağlı Sarıyar Mahallesi'ni ziyaret etti ve yöre çiftçilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Heyelanın meydana geldiği bölgede inceleme yapan Vahap Seçer, muhtar Hacı Bekir Demiraslan'dan ve yörede limon bahçesi bulunan vatandaşlardan afetle ilgili bilgi aldı. 
Limon hasadı yapan çiftçilerle ve tarım işçileriyle sohbet eden Vahap Seçer, Sarıyar Mahallesi sakinlerine de hitap etti.
Önceliğinin halka hizmet olduğunu ifade eden Vahap Seçer, " 8 yıl milletvekilliği sürem oldu. O süre içinde, muhalefet milletvekili olarak, elimden gelen gayreti göstererek, bölgeme, ülkeme, insanlığa faydalı olabilecek işlerin peşinde oldum. Hep hakkın, hukukun, hep doğrunun peşinde oldum.  Şimdi Allah nasip etti CHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı oldum. Bu farklı bir şey. Milletvekilliği ile hiçbir benzeşen yanı olmayan, tamamen halkla iç içe olduğun, halkın abisi, halkın babası, halkın kardeşi, her şeyi olabileceğin bir görev. Doğru olursan, dürüst olursan, harama tenezzül etmezsen, kul hakkı yemezsen, o koltukta oturmak için hırsızlarla işbirliği yapmazsan halk seni omuzlarında taşır. Ama bunun tersini yaparsan halk seni bir müddet sonra yer ile yeksan eder. Bunun bilincindeyim. Bunun olgunluğundayım" dedi.
 
'TARIM DAİRE BAŞKANININ AYAĞI ÇAMURA DEĞECEK'
 
Bütünşehir Belediyeleri Yasası uyarınca Mersin'in belediye başkanının Anamur'dan Çamlıyayla'ya her yere dokunabileceğine, tarıma destek olabileceğine işaret eden Vahap Seçer, "Tarım hem bölgemiz için, hem ülkemiz için önemli. Mersin'de en önemli geçim kaynağımız tarım. Ben şunun sözünü veriyorum. Bölgemde tarımın, tarımcının, çiftçinin, Torosların eteklerinde aile işletmeciliği yapan, iki ineği olan, bir dönüm tarlası olan, taşı sıkarak suyunu çıkaran fakir fukaranın, üreticinin bütün dertlerine çare olacağım. Ben tarımı iyi bilirim. Serayı da bilirim, limonu da bilirim, onun gübresini de bilirim, ilacını da bilirim, ürün para etmediği zaman uykusuz kalmayı da bilirim, ben çiftçi çocuğuyum. Hava karardığı zaman eyvah dolu gelecek diye uykusuz geceleri de bilirim, don gelecek diye kışın soğuğunda lastik yakarak dışarıda beklemenin zorluğunu da bilirim. Ziraatte iki konu vardır. Toprak iyi olacak, tohum iyi olacak. Bunlar varsa, suyunuz da var, bilginiz de varsa iyi ürün alırsınız.  Belediye başkanı seçildiğimde önceliğim tarım olacak. Büyükşehir Belediyesi'nde Kırsal Kalkınma ve Tarım Dairesi'nin başında çok iyi bir ziraat mühendisi olacak. Öyle kalem efendisi değil. Köyleri gezen, ayağı çamura değen, köylüyle hemhal olan bir daire başkanım olacak. Fidan yardımı da yapacağım. Küçük aile işletmelerine yem yardımı da yapacağım. Sulama suyunu getirmesi için plan da yaptıracağım, boru da vereceğim" ifadelerini kullandı.
 
'VAHAP SEÇER'DEN HIRSIZ VE TEMBEL ADAM OLMAZ'
 
Tarım sektörünü de, sanayi sektörünü de iyi bilen, iş yaşamından gelen bir insan olduğunu vurgulayan Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü: "Para yönetmesini de bilirim, yatırım yapmasını da bilirim. İşçinin alın terini de bilirim, çiftçinin ıstırabını da bilirim, patronun keyfini de bilirim, memurun endişesini de bilirim. Çünkü ben bu noktaya sizin gibi, sizin çocuklarınız gibi zor şartlardan geçerek geldim. Tırnaklarımla kazıyarak geldim. Onun için Vahap Seçer'den iki şey olmaz. Bir, Vahap Seçer'den hırsız olmaz. Doğamda yok. O elbise bana yakışmaz. İki, tembel adam olmaz. Yan gelip yatan bir adam olmaz. Söz veriyorum belediye başkanı olduğumda, Mersin'de çok farklı bir belediye başkanı göreceksiniz. Bugüne kadar hiç alışık olmadığınız bir belediye başkanı olacağım. Benim o koltuk için kimseye borcum yok. Beni o koltuğa getirin ben de sizi ihya edin demedim hiç kimseye. İnşallah 31 Mart'ta Allah Mersin için hayırlısını verecek. Hayırlısının da Vahap Seçer olduğunu düşünüyorum. Ben CHP'liyim, bununla da kıvanç duyuyorum ama yerel seçimlerde particilik olmaz. Kimin bu işi hakkıyla yapacağına inanıyorsanız, kim size güven veriyorsa, gidin oyunuzu ona verin. Onun partisine, dinine, diline, ırkına bakmayın. Bu tip tahriklere, bu yoldan oy devşirmek isteyenlerin tuzağına düşmeyin. Biz biriz, birlik içinde daha güzel günlere gideceğiz."
 
ÇARŞI VE PAZARLARDA HALKLA İÇ İÇE
 
CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, çarşı ve pazar ziyaretleriyle de halkla iç içe olmayı da sürdürdü. Toroslar ilçesindeki Akbelen Semt Pazarı'nı gezen ve esnafla, vatandaşlarla sohbet eden Vahap Seçer, Erdemli'de de kahvehanelerde oturan vatandaşlarla selamlaştı, Erdemli Belediyespor ile Boynuincelispor arasındaki maçın bir bölümünü tribünden izledi. Seçer, Erdemli'de Susam Sokağı adlı patiseri işletmesinin açılışına da katıldı. 
Erdemli gezisinin ardından Mersin şehir merkezine dönen Vahap Seçer, Mersin Niğdeliler Derneği Başkanı Baha Altunkaya'nın işletmecisi olduğu Plirlent Promosyon adlı işyerinin açılışına katıldı. Vahap Seçer daha sonra Mezitli ilçesinde esnafı ziyaret etti.




 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA