HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
BAŞKAN SEÇER: “ İNSANLAR RANTÇI DEĞİL, HALKÇI BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İSTİYOR”


17 Nisan 2019 Çarşamba 11:55

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönemin ilk toplantısı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. Meclisin açılışında konuşan Başkan Seçer, “Artık insanlar rantçı değil, halkçı bir belediyecilik anlayışı istiyor. 13 ilçe belediye başkanımız ve meclis üyelerimizle beraber, bizlere güvenen Mersinli hemşerilerimizi mahcup etmeyeceğimizi düşünüyorum” dedi. Hiçbir ilçeye ayrımcılık yapmayacaklarını ifade eden Vahap Seçer, “Bölgeler arası da, insanlar arası da farklılık olmayacak. Mezhep, inanç grubu, siyasi görüş gibi ayrımlar bizim kitabımızda yazmıyor. Böyle bir anlayışı, insanı vicdani ve ahlaki olarak ahlaksızlık kabul ederim” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlık ettiği yeni dönemin ilk oturumunu çok sayıda vatandaş meclis salonunda takip etti.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Vahap Seçer, medeni toplumlara yaraşır ve hukuk devleti standartlarında bir belediyecilik anlayışı benimseyeceklerini ifade etti.

Seçer, “Burada huzuru, birliği, beraberliği tesis edeceksek, bunu hep birlikte yapacağız. Buna inancım tam. Vatandaşlar bizden hizmet bekliyor. Artık insanlar rantçı değil, halkçı bir belediyecilik anlayışı istiyor. Sorunları gayet iyi biliyoruz. Çağdaş, medeni toplumlara yaraşır, hukuk devleti standartlarında, herkesin kanuna, nizama, etiğe ve kendi toplumumuza yaraşan geleneksel teamüllere uygun bir yöneticilik anlayışı sergilemek istiyoruz. Vatandaş bizden temiz, şeffaf, hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı bekliyor” şeklinde konuştu.

“hepimizin ortak paydası daha güzel bir Mersin’de yaşamak”

Görev süresi boyunca ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri ile birlikte uyumlu ve koordineli bir şekilde Mersin için çalışacaklarının altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Burada bulunan çok değerli belediye başkanlarımız, değerli meclis üyelerimizin her biri farklı siyasi partilerden. Hepimizin ortak paydası daha güzel bir Mersin’de ve daha güzel bir Türkiye’de yaşamak. Burada ilk kez bir araya gelen sayın belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz ile birlikte, Mersin’e en güzel hizmetleri yapacağız” dedi.

“Vatandaşlarımız bizden adaletli bir belediyecilik bekliyorlar”

Mersin’de yaşayan vatandaşların tamamına adaletli bir şekilde hizmet götüreceklerini ifade eden Başkan Seçer, “Adaletli bir belediyecilik anlayışı göstermek zorundayız. İnsanların talep ettiği, arzu ettiği, uğrunda en çok feveran ettiği konu adalet. İnsanlar adalet, hak ve hukuk istiyor. Vatandaşlarımız bizden belediyecilik anlayışımızı ortaya koyarken, hem hizmetlerde, hem bakış açımızda, hem uygulamada, hem de lisanımızda adaletli bir belediyecilik bekliyorlar. Bu temel anlayış ve prensipler etrafında ben, 13 ilçe belediye başkanımız ve meclis üyelerimizle beraber, bizlere güvenen Mersinli hemşerilerimizi mahcup etmeyeceğimizi düşünüyorum. Bir kültür ve sanat kenti olmak Mersin’e çok yakışır. Ama bu anlamda şehrimiz istediğimiz noktada değil. Biz yeni yönetim olarak Büyükşehirde, ilçelerimizle beraber koordine içerisinde, Mersin’i bir kültür ve sanat kenti yapma uğraşı içerisinde olacağız” diye konuştu.

Başkanvekilleri ve encümen seçimi yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in açılış konuşmasının ardından Meclis 1. Başkan Vekili, Meclis 2. Başkan Vekili, Meclis Kâtipliği, Belediye Encümeni ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri arasından iki yıl boyunca görev yapmak üzere Meclis 1. Başkan Vekili ve Meclis 2. Başkan Vekilinin gizli oy ile seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonrasında Meclis  1. Başkan Vekilliğine 45 oy ile Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi Mehmet Topkara, Meclis 2. Başkan Vekilliğine ise 45 oy ile Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyesi Erhan Çontar seçildi.

Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri arasından iki yıl boyunca görev yapmak üzere meclis kâtipliğine 2 asil, 2 yedek üyenin seçimi gizli oy ile yapıldı ve seçim sonrasında asil kâtip üyeliğine 45 oy ile Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi Haluk Mutluay ve 45 oy ile Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyesi Aysel Mavioğlu Üner seçildi. Yedek kâtip üyeler ise 45 oy ile Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyesi Hayrettin Orğun ve 45 oy ile Adalet ve Kalkınma Partisi meclis üyesi ise Mehmet Emin Kurt oldu.

Encümen seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi grubundan Fahrettin Kılınç, Mehmet Çelik, Sadık Altunok, Adalet ve Kalkınma Partsi grubundan Mevlüt Ekmekçi ve Mehmet Yıldız 45 oyla Encümen üyeliklerine seçildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16 komisyonuna ise 7’şer üye seçildi.

“Temsilde adalet anlayışı çerçevesinde bir önerim oldu ve bu reddedildi”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerinin talep, istek ve önerilerine cevap verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, mecliste grubu bulunmayan siyasi partilere mensup üyelerin de komisyonlarda temsiliyle alakalı verilen önergesinin reddedildiğini belirterek, “Ben iki önerge verdim. Biri toplantılarımızın toplum tarafından izlenilmesi, şeffaflık adına, hesap verebilmek adına önemsediğim, basın yayın kuruluşlarının bu toplantıları naklen canlı olarak yayınlama imkânıydı. O meclis tarafından kabul gördü teşekkür ediyorum. Bir değeri de mecliste grubu bulunmayan siyasi partilere mensup üyelerimizin komisyonlarda temsiliydi. Yani temsilde adalet anlayışı çerçevesinde bir önerim oldu ve bu reddedildi. Dilerdim bu kabul görsün. Birlik, beraberlik mesajları verelim. Bunun retorikte kalmaması, uygulamada olması adına ben bu önergenin kabul edilmesini arzu ederdim. Onlar da bu ülkenin evladıdır. Onlar da yasalarla belirlenmiş şartları yerine getiren siyasi partilerin mensuplarıdır. Bizden daha düşük miktarda oy almışlar, mecliste grupları yoktur ama onlarda bir grubu temsil ediyor, onlar da o grupların duygularına tercüman olma durumundalar. Keşke o fırsatı verebilseydik” dedi.

“Yapıcı Muhalefetten Son Derece Memnun Olurum”

 

Muhalefetin demokrasinin en temel unsurlarından bir tanesi olduğunu, hatta iktidar kadar önemli olduğunu dile getiren Başkan Seçer, “Hayatımızda da böyledir. Rekabet bize çeki düzen verir. Kendimize ayar vermemizi sağlar ve muhalefet olmazsa birileriyle rekabet etmezsek rehavete gireriz ve başarılı olma şansımız azalır. Bu anlamda ben muhalefetten asla rahatsız olmam. Ama yıkıcı muhalefet halkım adına beni üzer. Halkım adına yapıcı muhalefetten son derece memnun olurum. Hep beraber bu süreci götüreceğiz. Sizlerin de bu düşüncesi beni ziyadesiyle memnun ediyor. Bir sorun yaşanacağını da düşünmüyorum. Çünkü bu yüce meclisten geçecek olan konular Mersin halkının yararına olacak” şeklinde konuştu.

“3 ayda bir bilançolarımızı kamuoyu ile paylaşacağız”

Şeffaf belediyecilik anlayışı ile hizmet üreteceklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Ben bu konuda çok rahatım. Biz söz vardır, ‘Çiğ yemedim, karnım ağrımıyor’ Belki de en rahat olduğum konulardan biri. Biz kamu kaynaklarını kullanıyoruz. Merkezi bütçeden bize pay geliyor, o da tüyü bitmemiş yetimin hakkını, vergilerini ödüyor insanlar. Hesabını da sormak zorundalar. 3 ayda bir bilançolarımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Herkes nereye ne kadar harcadığımızı, ilacı kaça aldığımızı, hizmetleri kaça aldığımız gibi konuların hepsini görecekler. Bunda bir beis yok benim açımdan” diye belirtti.

“Anıt Kavşağı inşaatının esnafı mağdur etmesine izin vermeyeceğiz”

Anıt Kavşağı’nın inşaat çalışmalarının durması ile birlikte bölge esnafının mağdur olduğunun ve en kısa sürede bu mağduriyete son vereceklerinin altını çizen Başkan Seçer, “Anıt Kavşağı konusu göreve gelmeden de gündemimizde olan bir konuydu. Bu konuyu hep takip ettik. Geçtiğimiz günlerde de o bölgeden esnaf grupları bizi ziyaret etti. Tabi ki mağdur oluyorlar ve bu durumdan şikâyetçiler. Ortada bir borç vardı ve çalışmalar durmuştu. Tabi ki ben bu dosyayı açmak zorundayım. Uzmanlarla birlikte incelemem lazım. Bizler kamunun hakkını korumak zorundayız. Firmadan bir talebim oldu. Esnafımızın mağdur olmaması adına çalışmaların devam etmesini istedim. Onlarda dün itibariyle çalışmaları başlattılar. Çok uzun bir süreç olmadığı ve kısa bir sürede biteceği söylendi. Anıt Kavşağı’nı bitireceğiz. Esnafımızı ve vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.

“Bizim birbirimizle değil, dünya ile yarışmaya ihtiyacımız var”

Çözüm bekleyen en önemli konulardan birinin de işsizlik olduğunu vurgulayan ve bu konuda Büyükşehir Belediye Meclisi olarak tüm partilerin desteğini beklediğini ifade eden Başkan Seçer, “Çözüm bekleyen en önemli konulardan bir tanesi de işsizlik. Her zaman yatırımcı belediyecilik vurgusunu yaptık. Bizim birbirimizle değil, dünya ile yarışmaya ihtiyacımız var. Bizim yatırımcıya ihtiyacımız var. Bu yüzden meclis içerisinde parti ayrımı gözetmeksizin çalışmaların Mersin için yapıldığını göz önünde bulundurarak, Ankara’dan hep birlikte destek istemenizi sizden rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Görev süresi boyunca hiçbir ayrım gözetmeyeceğinin ve adaletli bir belediye başkanı olacağının vurgusunu yapan Başkan Seçer, “Bizim hiçbir ilçeye ayrımımız yok. Bölgeler arası da insanlar arası da farklılık olmayacak. Mezhep, inanç grubu, siyasi görüş gibi ayrımlar bizim kitabımızda yazmıyor. Böyle bir anlayışı, insanı vicdani ve ahlaki olarak ahlaksızlık kabul ederim. Tabi ki bazı bölgelerimize pozitif ayrımcılık da yapacağım. Akdeniz bölgesi bunlardan biri olacak. Eşitlik başka, adalet başka bir şeydir. Ben adaletli bir belediye başkanı olacağım. Sadece Akdeniz değil, Torosların eteklerinde de bazı sebeplerden dolayı hizmette ikinci plana atılmış bölgelerimize ayrımcılık yapacağız. Özellikle de bu ayrımı kadınlar ve çocuklar alanında yapacağız” dedi.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA