HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
ILIÇDAROĞLU’NA HAİN SALDIRI


23 Nisan 2019 Salı 08:52

Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da bulunduğu cenaze töreninde defin işlemine geçileceği sırada bir grubun saldırısına hedef oldu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde uğradığı saldırının ardından geldiği parti merkezinde toplanan kalabalığa seslendi.

Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz diyen Kılıçdaroğlu, "ne olursa olsun hakkı, hukuku, adaleti sonuna kadar savunacağız" ifadelerini kullandı.

Kendisini üzenin şehide yapılan saygısızlık olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, doğru düzgün cenaze namazının kılınamadığını belirtti.

CHP Genel Başkanı şehit cenazelerine gitmeye devam edeceğini vurguladı.

Saldırıyı dışardan gelen tezgah olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, "bu tezgahlar bizi durduramaz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "size söz veriyorum bir canım var bu ülkenin huzuru, kalkınması için bir can gerekiyorsa o canı vermeye hazırım" dedi.

CHP Genel Başkanı," ne yaparsanız yapın asla vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öztrak: "Gün kızgın demiri soğutma günü ise herkes de buna göre davranmalıdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve sözcüsü Faik Öztrak daha sonra bir basın toplantısı düzenledi.

Öztrak, "Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu organize bir eylem. Bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir, adına gazete denen bir takım paçavralar da kimler Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Cumhuriyet Halk partilileri hedef gösterdi ise son kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam telkinlerinde bulunduysa Halk Partililer'in şehit cenazelerine alınmaması için emir verdiyse meydanlarda, bu ülkenin kurucu partisine Kemal'in iki büyük eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi'ne kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduğuysa, bu saldırının altyapısını hazırlayanlar onlardır. Askerimize Kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainler de attığı manşetlerle milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamaya çıkışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkarıdır. Aralarında amaç birliği var. Bunların ipini tutan odaklar da aynıdır. Halk Partisi'nin her bir üyesi bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydı. Gün kızgın demiri soğutma günü ise herkes de buna göre davranmalıdır ancak demiri bugün bile kızdırmak için çaba gösteren siyasi lider olduğunu üzülerek görüyoruz. Sağduyuya davet ediyoruz, siyasi menfaatleri için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdırlar. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır.Şu ana kadar daha bir kişi bile tutuklanmadı. Oysa failler bellidir, güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alarak derhal istifa etmelidir. Bu arada Milli Savunma Bakanlığı’na da bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyenlere dönüp de "mesajlarınızı verdiniz" demek ne anlama gelmektedir? Bu nasıl bir cümledir?" dedi.

Çubuk'ta neler oldu?

Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da bulunduğu cenaze töreninde defin işlemine geçileceği sırada bir grubun saldırısına hedef oldu.

Olay, Hakkari'de şehit edilen sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze töreninde gerçekleşti.

Cenaze töreninde önce bir grup Kılıçdaroğlu'nu yuhaladı. Daha sonra grup Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu yere yöneldi.

Cenaze törenine üst düzey protokol katılım olmasına rağmen Kılıçdaroğlu'nun yumruğa maruz kaldığı ve kendisine taşların fırlatıldığı görüntüler kameralara yansıdı.

 

Kılıçdaroğlu, kendi koruma ekibinin yanı sıra Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı personelce korunmaya çalışıldı.

Kılıçdaroğlu makam aracıyla bölgeden uzaklaştırılmaya çalışıldı ancak aracına da saldırıldı.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu Çubuk'taki bir vatandaşın evine götürüldü ancak eve yönelik de taşlı saldırıda bulunuldu.

Jandarma ve polis evin çevresinde güvenlik önlemi aldı ancak evin camlarının kırılmasına engel olamadı.

Bu sırada evde Kılıçdaroğlu'nun yanında CHP'li TBMM başkan vekili Levent Gök'le Ankara milletvekilleri Yıldırım Kaya ve Murat Emir de bulunuyordu.

Kılıçdaroğlu daha sonra bulunduğu evden zırhlı araçla çıkartıldı.

Amerikanın sesi.

 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA