HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
CHP’DEN 1 MAYIS KORTEJİ


2 Mayıs 2019 Perşembe 14:03

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde işçi ve emekçilerle Cumhuriyet Meydanında buluştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen kortej yürüyüşüne katılan Başkan Seçer, yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda organize edilen kutlama programına katıldı.

Başkan Seçer, işçilerin ve emekçilerin her zaman yanında yer alacaklarının mesajını verdi.

Başkan Seçer, “Emekçinin, işçinin her zaman yanında olacağız”

Coşkulu kortej yürüyüşünde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Alın teriyle, emeğiyle, helaliyle çalışıp kazanan tüm emekçilerin günü kutlu olsun.  Biz belediyeler olarak elbette ki hem çalışanlarımızın çalışma koşullarını, hem hayat standartlarını düzeltmesi, ücretleri konusunda, diğer koşulların iyileştirilmesi çabalarında her zaman yanında olacağız, onlara katkı sunacağız” dedi.

“Siyasi otoritenin baskısı var”

Türkiye’de çalışma ve emek hayatında yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, işçilerin anayasal haklarını kullanırken siyasi otoritenin baskısına maruz kaldığını vurgulayan Başkan Seçer, “Son yıllarda Türkiye’de özellikle emek dünyası çok ciddi tahribatlara uğradı. İşçinin sığınacağı en önemli yapı sendikalardır. Onların Türkiye’de anayasal hakları var. Ama onları tabi ki yerine getirmede ya da bu anayasal hakları kullanmada önemli engellerle karşı karşıyalar. Çoğu zaman siyasi otoritenin etkisi, baskısı oluyor. Biz uluslararası sözleşmelere imza atmışız. Orada grev hakkı vardır. Bunlar yasal haklarıdır ama hele hele şimdi başkanlık sisteminde, kararnamelerle milli güvenlik gerekçe gösterilerek bir grev erteleme kararı çok rahat çıkarılıyor. Bunlar çok önemli demokratik hak kısıtlamaları. Umut ediyorum ki Türkiye çalışma, emek hayatında bir an önce demokratik haklarını kazanır ve demokrasimiz daha iyi noktalara gelir” şeklinde konuştu.

“Çocuk işçilik konusunda denetimler sıklaştırılmalı”

Türkiye’de son yıllarda artış gösteren çocuk işçiliğinin Mersin’de de yüksek oranda yaşandığını ve bu durumun acilen sıkı denetimlerle çözüme kavuşturulması gerektiğine vurgu yapan  Başkan Seçer,  “Türkiye’de çalışma hayatı birçok sorunu var. Çocuk işçilik bunların başında geliyor. Mersin’de bu sorunun yaşandığı kentlerden biri. Suriyeli misafirler var. Mersin kayıt dışı istihdamın önemli oranları yükseldiği bir kent. Bu aktörlerde buradaki Suriye misafirlerin çocukları ve çocuk işçilik oranı Mersin’de çok yüksek. Bunların yasalarla denetim altına alınması ve denetimlerin daha da sıklaşması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kutlama alanına girerek, halkla iç içe olan Başkan Seçer, kendisine sevgi gösteren ve fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşların da isteklerini kırmadı. Başkan Seçer vatandaşlarla tek tek fotoğraf çektirirken, objektiflere samimi görüntüler yansıdı.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA