HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
TARİHİ GÜLNAR OTELİ SANATA KAPILARINI AÇTI


9 Mayıs 2019 Perşembe 08:53

Geçtiğimiz dönemde Yörük Müzesi olarak açılması planlanan ancak çeşitli nedenlerden dolayı açılamayan tarihi Gülnar Oteli düzenlenen sergi etkinliği ile sanata kapılarını açtı. Profesör Doktor Nurseren Tor, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz dönemde Yörük Müzesi olarak açılması planlanan ve koşulları iyileştirilerek kapılarını sanata açan eski Gülnar Oteli’nde eserlerini sergiledi.

 

Göreve geldiği andan itibaren kültür-sanat faaliyetlerine tam destek vereceğinin sözünü veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersinli sanatseverleri sevindirerek, 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ve bir süredir kapalı halde bulunan eski Gülnar Oteli binasını atıl görünümünden kurtardı.

Nurseren Tor resimlerini sergiledi

19. yüzyılda inşa edilen Gülnar Oteli’nde ilk etkinlik ‘4.Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür ve Sanat Buluşması Mersin Etkinlikleri’ oldu.

Bu kapsamda ilk sergiyi açan Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı’nda öğretim üyeliği yapan Profesör Doktor Nurseren Tor, eski Gülnar Oteli’nde eserlerini sergilemekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Tor, yıllar sonra ilk kez sergi yapılan tarihi otelde, daha önce hiçbir yerde sergilemediği eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu. Serginin açılışına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer de katıldı. Meral Seçer, Nurseren Tor ile portreleri inceleyerek bilgi aldı.

Nurseren Tor: “Gülnar Oteli’ni evimiz gibi görüyoruz”

Nurseren Tor, çok sevdiği ve evi olarak gördüğü eski Gülnar Oteli’nin sanata kapılarını açmasından ve burada resimlerinin sergilenmesinden onur duyduğunu ifade etti. Tor, sözlerini “Gülnar Oteli’nin yeniden açılması çok keyifli oldu çünkü burayı çok seviyoruz, evimiz gibi görüyoruz. İlk serginin benim olmasından dolayı onur duydum. Bu bina için müze olacak dediler ve sonra kapatıldı. Hepimiz şaşkınlık içindeydik. Daha sonra ben burada sergi açma isteğimi Büyükşehir Belediyesi’ndeki ilgili arkadaşlarıma ilettim. Sağ olsunlar ilgilendiler. Buraların temizliğini üstlendiler. Işıl ışıl, pırıl pırıl oldu. Bugün de bu sergiyle başladık” cümleleri ile sürdürdü.

Tor: “Bugün benim için çok anlamlı”

Portrelerini ilk kez tarihi Gülnar Oteli’nde sergilemekten dolayı birçok mutluluğu bir arada yaşadığını ifade eden Tor, “Bu eserlerimi daha önce hiç bir yerde sergilememiştim. Benim için bugün çok anlamlı, çok önemli. Umarım her ay burada çok güzel sergiler olur. Çünkü toplum kültüre ve sanata aç. Toplumu sanatla buluşturmamız gerekiyor” diye belirtti.

Tor: “Başkan Seçer’in kültür-sanatın yanında olmasından çok mutluyum”

Tor, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile tanıştığında sanata vereceği desteği samimi bir şekilde ifade etmesinden bir sanatçı olarak çok etkilendiğini ve umutlandığını sözlerine ekleyerek, “Vahap Seçer kültür ve sanatın yanında yer alacağını çok analitik, çok açık ve net söyledi. Bu konuda onu gerçekten tebrik ediyorum ve kent içinde hayırlı uğurlu olsun. Başkan Seçer’in kültür-sanatın yanında olmasından çok mutluyum. Daha güzel şeyler olacak inşallah. Mersin tasarım kenti olmayı hak ediyor. Bir Milano gibi, Barcelona gibi olabilir ve Akdeniz kenti olarak çok yakışır” şeklinde konuştu.

Sergilediği portreleri hakkında da bilgi veren Tor, “Portrelerimde konuya bakış açım çok yönlü. Kendi özel hayatıma ve kente bakarken, kent insanını, kent çocuklarını görüyorum. Burada böyle bir karma portreler var. Çevremdeki her türlü insanı bu portrelerde görebilirsiniz. Bir kısmında kendi Otoportrem var. Anatomi ile çok ilgilendiğim için bazı portrelerimde insan portresi dışına çıkarmaya çalıştım. Anatomiyi doku olarak resmin içine dâhil etmek çok hoşuma gidiyor” ifadelerini kullandı.

Mersinli sanatseverler, Nurseren Tor’un sergisini 8-12 Mayıs tarihleri arasında gezebilir, eski Gülnar Oteli’nin sanat dolu havasına tanıklık edebilirler.

 





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA