HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELLİ BİREYLERE AKÜLÜ ARAÇ YARDIMI


11 Mayıs 2019 Cumartesi 13:36

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Geleneksel Mersin Engelliler Haftası Şöleni kapsamında Başkan Seçer, engelli bireylere 30 adet akülü araç teslimi yaptı. Törende konuşan Başkan Seçer, “Engelli yurttaşımız belediyesinin, belediye başkanının, devletinin yanında olduğunu hissetmeli. Sosyal devlete, medeni devlete, güçlü devlete yakışan budur” dedi.

 

12. Geleneksel Mersin Engelliler Haftası Şöleni kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ÇİMSA A.Ş ve ortakları işbirliğinde Medikal Malzeme Dağıtımı (Akülü Araç Teslim Töreni) yapıldı. Medikal Malzeme Dağıtımı kapsamında toplam 30 engelli vatandaşa akülü araçları Başkan Seçer tarafından teslim edildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen dağıtım törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ÇİMSA Mersin Çimento Fabrika Müdürü Haluk Uçak ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Başkan Seçer: “Sosyal devlete, medeni devlete, güçlü devlete yakışan budur”

Konuşmasında akülü araç konusunda çok sayıda yurttaşın kendilerinden talepleri olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Kullanımı rahat, kendilerini yormayacak şekilde dizayn edilmiş akülü araçlar onların yaşamını kolaylaştırıyor. Bizim bu taleplere yeterince cevap veremediğimizin farkındayım. Göreve yeni gelmem bir gerekçe değil. Bundan sonraki süreçte ne yapacağımızı konuşmamız lazım” dedi.

Mersin’de engelli yurttaş sayısının azımsanamayacak kadar yüksek olduğundan bahseden Başkan Seçer, “Mersin’de nüfusumuzun %8 ile 10'luk bir dilimi engelli yurttaşımızdan oluşuyor. Ama bunun çok daha düşük bir seviyede sistemimizde kayıtlı olan yurttaşlarımız var. Bizde kayıt miktarı 16 bin yurttaşımızın engelli olduğu yönünde. Ama minimum 150 bin ve daha üzeri engelli yurttaşımızın olduğunu biliyoruz. Daha engelsiz bir şehir, bir Mersin yaratmak gayretinde olacağız. Engelli yurttaşımız belediyesinin, belediye başkanının, devletinin yanında olduğunu hissetmeli. Sosyal devlete, medeni devlete, güçlü devlete yakışan budur” şeklinde konuştu.

“Onlara bonkör olmak zorundayız”

Büyükşehir Belediyesi olarak dezavantajlı gruplara, engelli yurttaşlara, çocuklara ve kadınlara çok daha farklı davranmak zorunda olduklarını vurgulayan Seçer, “Biz de eğer güçlü, sosyal, medeni ve asaletli bir toplum ve devletsek bu konuda çok hassas davranmamız lazım. Birçok alandan fedakârlık yapıp, bu yurttaşlarımıza bizim kaynak ayırmamız lazım. Ben belediyeye geldiğim ilk günden beri israfın karşısında olacağımın altını kalın çizgilerle çizen bir belediye başkanıyım. Ama dezavantajlı gruplara, başta engelli yurttaşlarımıza, çocuklarımıza, kadınlarımıza çok daha farklı davranmak zorundayız. Onlara bonkör olmak zorundayız. Onlara daha fazla bütçe ve zaman ayırmak zorundayız”diye belirtti.

Başkan Seçer konuşmasında ÇİMSA’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

ÇİMSA Mersin Çimento Fabrika Müdürü Haluk Uçak ise engelli bireylerin sayısının dünya nüfusu içerisinde önemli bir paya sahip olduğunu ve engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için tüm paydaşların sorumlulukları olduğunu ifade etti. Uçak, “Dünya nüfusunun yüzde otuzu engelli bireylerimizden oluşmaktadır. Bu anlamda hepinize çok iş düşmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Engelliler Daire Başkanlığına bize verdikleri destekler için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA