HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
BİNLERCE ATATÜRK SEVDALISI FENER ALAYINDA BULUŞTU 19 MAYIS COŞKUSU


20 Mayıs 2019 Pazartesi 09:14

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ulusal kurtuluş mücadelesinin 100. Yıl kutlamaları kapsamında muhteşem bir Fener Alayı gerçekleştirildi.

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Mersin'de muhteşem etkinliklerle kutlandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde gerçekleşen Fener Alayına binlerce Mersinli meşaleleri ve coşku dolu yürekleri ile katıldı.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Amfi Tiyatro’dan başlayan, Başkan Seçer'in eşi Meral Seçer ile beraber katıldığı fener alayına, binlerce Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı katılırken, Adnan Menderes Bulvarı renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu.  Meşaleleri ile yürüyüşe katılan 7’den 70’e binlerce Mersinli ıslıklar, alkışlar ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun marşları eşliğinde Cumhuriyet Gösteri Merkezi’ne kadar yürüdü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi ortaklığı ile düzenlenen Fener Alayı’na Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel,  Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, meclis üyeleri ve binlerce Atatürk sevdalısı katıldı.

Adnan Menderes Bulvarı Marşlarla inledi

Genç, yaşlı, çocuk demeden binlerce vatandaş yol boyunca, İzmir Marşı, 10. Yıl Marşı, Dağ Başını Duman Almış, Hayat Bayram Olsa, Güzel Günler Göreceğiz şarkı ve marşlarını coşkuyla söylediler.

Türk bayrakları ve meşaleleri ile tüm sahili renklendiren vatandaşlara çevreden geçen araçlar da korna çalarak destek verirken,  Galatasaray Spor Kulübü taraftarları da şampiyonluk coşkusuyla yürüyüşe katılınca renkli görüntüler yaşandı.

Her kesimden binlerce insan tek yürek oldu

Fener alayının son bulduğu Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde bayram kutlaması etkinliklerle devam etti.

Tribünlerin dolup taştığı etkinlikte Başkan Seçer alanda bulunan halkı selamladı. Vatandaşlarla birlikte tribünde yerini alan Seçer’le fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar adeta birbirleri ile yarıştı.

“Her şey 100 yıl önce işte bugün başladı”

Fener alayı sonrası Cumhuriyet Gösteri Alanı’nda coşkulu kalabalığa seslenen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, demokrasi ve özgürlük mücadelesi içerisinde geçen son yüz yılı değerlendirerek konuşmasına başladı.

Cumhuriyet tarihi boyunca millet olarak türlü zorluklarla mücadele edildiğini ifade eden Başkan Seçer, “Her şey 100 yıl önce işte bugün Mavi Gözlü Devin Samsun’a çıkması ile başladı. Bugün özgür bir ülkede, her ne kadar ağır aksak gitse de demokratik bir ülkede yaşıyorsak, Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşları sayesinde olmuştur” dedi.

Ecdatlarımızın kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla mücadele ettiğini ve bu ülkeyi zor şartlar altında kurtardığını anlatan Başkan Seçer,  “Ecdatlarımız yokluk çekti, aç kaldı ama işgal altındaki ülkesini kurtararak bizlere armağan etti.  Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana da çok meşakkatli günlerden geçtik. Demokrasi mücadelesi verdik. İnsanlar daha özgür bir ülke uğruna cezaevine düştü. Bu ülkenin insanı daha mutlu, daha bağımsız olsun diye yıllarını verdiler” dedi.

“Bir olursak bizim bileğimizi kimse bükemez”

23 Haziran’da İstanbul’da yenilecek Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine de gönderme yaparak destek mesajı veren Başkan Seçer,  “Bizler çok daha fazla çalışmalıyız. Bakın bizler çalıştık ve Martın sonu bahar dedik. Biz kendi şehrimizde baharı getireceğiz dedik. Getirdik. Çalışınca oluyor muymuş? Şimdi bizler yine çalışıp, 23 Haziran’da İstanbul'da ki yoldaşlarımıza destek verirsek, bir olursak bizim bileğimizi kimse bükemez” şeklinde konuştu.

“Yüce Atatürk muazzam bir lider”

Alanı dolduran coşkulu kalabalık tarafından ‘Her şey çok güzel olacak”  sloganı ile sık sık konuşması kesilen Başkan Seçer, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü. “Yüce Atatürk gerçekten muazzam bir lider. Bu ülkeyi değerli gençlerimize armağan etti. Gençlerimizin kıymetini bileceğiz. Onların çağdaş bir eğitim almasını sağlayacağız.  ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünü feyz alarak çok daha fazla çalışmalarını, kendilerini yetiştirmelerini, çağdaş ve daha özgür daha bir şekilde bu ülkede yaşamaları için elimizden geleni yapacağız. Onlar bizim umudumuz olacak”

Konuşması esnasında Başkan Seçer’in elini sıkı sıkı tutan ve bırakmayan minik bir kız çocuğu yüzlerde tebessüm oluşturdu. Konuşmaların ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabı okundu. Etkinlik coşkusu Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasının Konuk Solist Çağdaş Anadolu konseri ile devam etti.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA