HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    FOTOHABER    |    SPOR
 
 
BAŞKAN SEÇER’DEN ‘İŞE DEĞİL OKULA!’ VURGUSU


14 Haziran 2019 Cuma 09:19

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü kapsamında çok anlamlı ve toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir etkinlik düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer de, çocuk işçiliği ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından Forum AVM’de düzenlenen etkinliğe katıldı. Minikler ile bir araya gelerek fotoğraf çektiren ve sonrasında Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu Genç Ressamlar Grubu’nun tablolarının yer aldığı sergiyi gezen Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer, çocuklar ve aileleriyle sohbet etti.

 

‘İşe Değil Okula!’ sloganı ile hayata geçirilen etkinlik ile eğitim hakları ellerinden alınan ve birçok sektörde en ağır şekilde çalıştırılan çocuklara dikkat çekmek hedeflendi. Toplumda bu ve benzeri olayları engellemek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, çocukların çocukluklarını doyasıya yaşamaları ve rahatça okula gidebilmeleri için bir ve birlik olmanın önemi vurgulandı. 

Farkındalık Etkinliğinde Çocuklar Sanatla buluşturuldu

Toplumda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ve Mersin Baro Başkanlığı tarafından bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Etkinlikte Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, çocuk işçiliği ile mücadelenin önemine dikkat çeken tiyatro, drama etkinlikleri ve sunum gösterileri yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Kıvılcımların Dansı Çocuk Dans Grubu ve Ritim Show Grubu da gösterilerini sergiledi. Birbirinden güzel aktiviteler ile minikler eğlenceli dakikalar geçirdi.

Sanatçılar Meydanı’nda toplanan yüzlerce çocuk ellerindeki dövizler ile meydandaki yerlerini alarak, taşıdıkları pankartlar ile toplumda farkındalık yaratmayı amaçladı. Mersinli vatandaşlar da etkinliğe yoğun ilgi göstererek, çocukları ve torunları ile birlikte meydandaki gösterilere katıldı.

Etkinliği izleyen ve çocuk işçiliğine karşı olduklarını belirten Yeliz Bahar, “Ben bu etkinliği görünce çok şaşırdım, çok güzel olmuş. Çocuk işçiliğine hepimiz karşıyız. Çocuklarımızın eğitim alması gerekiyor” dedi.

Çocukların eğitim hayatlarını devam ettirmelerinin önemine vurgu yapan Mustafa Kandemir, “Ülkemiz büyük bir ekonomik sorundan geçiyor. Bu sorunu en çok çocuklar hissediyor. Onların eğitilmesi lazım, öğretilmesi lazım. Bunu yaparken de biz büyüklerin bilinçli bir şekilde hareket etmeleri gerekiyor. İnşallah bu etkinlikler amacına ulaşır ve buradan bir sorun çıkar” şeklinde konuştu.

Çocukları ile etkinlikte yerini alan Tuncay Özışık da “Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum böyle bir etkinliğin içinde bulundukları için. Biz de gezmek için buraya geldiğimizde anonstan bunu duyunca bu etkinliğe katılmak istedik. Çocuklar geleceğimiz ve çocukların bence iş yerlerinde değil okullarda olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İki torunu ile birlikte gösterileri izleyen Zeynep Özmen ise, “Tesadüf okuldan dönerken gördüm etkinliği, torunlarımla birlikte izliyorum ve çok güzel. Başkanımıza başarılar diliyoruz. Çocukların elleri kalem tutsun, nasır olmasın” diye konuştu.





 
  HABER ARA
 
 
  
  FLAŞ HABER
  EN ÇOK OKUNAN
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
  SOSYAL MEDYA

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

fotohaber.net | İnternet Gazetesi | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
fotohaber.net © Copyright 2005-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA